• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Rijksdienst: Politie BonaireCURACAO – Een interim-directeur van een Bonairiaanse school is gistermiddag geslagen door een tienjarige scholier. Dat meldt de politie. De scholier was herrie aan het schoppen en begon vernielingen te plegen in de klas toen de leraar hem corrigeerde.

De interim-directeur werd erbij geroepen zodat zij maatregelen tegen de jongen konden nemen. Op het moment dat zij de scholier uit de klas wilden zetten gaf hij de interim-directeur een vuistslag in haar gezicht. De melding is aan het bureau JZZ overgedragen.

13 reacties op “Tienjarige slaat schoolhoofd”

 1. ANGY. Klopt precies zoals jij schrijft Angy Het opvoeden en grootbrengen van een kind is inderdaad een van de veel eisende en toch meest voldoening gevende, en een van de frustrerende.en tóch lonenste taken die er zijn.Vergeet niet dat je één kans krijgt om je kinderen groot te brengen. En gezien de enorme invloed die ouders op de gezondheid én het geluk van hun kinderen hebben, beseft men dat het belangrijk is betrouwbaar advies te vinden om een betere ouder te worden. Tegenwoordig zoekt en krijgt men overal advies voor het opvoeden van kinderen. Vroegen gingen kersverse ouders af op het voorbeeld van hun (groot) ouders.Tegenwoordig worden gezinnen steeds minder hecht, vroeger niet. Adviezen die deskundigen tegenwoordig geven, is “soms” gebaseerd op principes, maar in andere gevallen is het advies van andere deskundigen tegenstrijdig. Psychologen en deskundigen zijn de laatste tijd voorstanders van het zaaien van de zaad van toegeeflijkheid in de opovoeding, terwijl anderen zeggen dat het een vergissing is.Er ontataat dus een complete verwarring, een chaos in het opvoeden van kinderen.Tegenwoordig worden huwelijken heen en weer geslingerd alsof ze door harde winden wordt gebeukt. Kinderen zijn niet meer tevreden met wat ze hebben. Angy, als het opvoeden van een kind vergeleken zou worden met bouwen van een huis, dan is onderricht zeker één van de onmisbare bouwstenen, onderricht is hét fundament. En zonder een stevige fundament zal het huis niet lang blijven staan. En als ouders dit doen, zoals jij en je man het hebben gedaan, hebben jullie aan wenselijke eigenschappen én persoonlijkheid van jullie kinderen gebouwd, en zijn jullie kinderen toegerust om moeilijkheden in het leven te doorstaan. Jullie hebben jullie kinderen een stabiele, standvastige, onwrikbare levensverwachting gegeven. een voorbeeld dus voor velen. Jullie hebben jullie kinderen een liefdevolle model en voorbeeld gegeven. ANGY, jullie zullen zeker rijkelijk gezegend worden. PABIEN ANGY. Corda manda e giambo cu su wesi spekki, cu su rabu, cu su karko, cu su cabarón p’ami. No lubida e pida yerba di hole. Su bolo di funchi harinja geel banda di dje. MAMA MIA. SABROSÓÓÓÓÓÓÓÓ. AHI NA’MA. CON SALSA NA’MA. Nostalgia nostalgia, nostalgia. MI DUSHI CORSOW. JAMÁS LO MI LUBIDABO. DANKI PA TUR COS.

 2. @ Roberto:
  Ik lees met een gevoel van nostalgie jouw beschrijving van de (op)voeding die onze generatie heeft mogen genieten (ik kan de smaak van papa quaker bijna weer proeven).
  Mijn man en ik hebben kans gezien onze kinderen dit ook te geven: in aangepaste vorm, want wij hebben lang in NL gewoond en onze kinderen zijn daar opgegroeid. Dan is 2x per dag koken vaak niet haalbaar, maar met een beetje creativiteit kon ik ze toch een gezonde lunch mee naar school geven. (Ik heb bijvoorbeeld de smoothies van vruchten en groenten “uitgevonden” lang voordat ze in de winkel te koop waren).
  En normen en waarden overbrengen vereist idd veel tijd, energie, kracht en liefde. Maar wat onze ouders gelukt is met een veel groter kindertal, dat was met een kleiner gezin echt wel haalbaar. Wij hebben ons wel eens afgevraagd of wij niet bezig waren een paar “ouderwetse Arubanen” te vormen, die slecht geïntegreerd zouden zijn in de samenleving in NL. Ze zijn kennelijk goed “gelukt”, want ze gedragen zich netjes en respectvol, zijn nooit 1 dag werkloos geweest, zijn gelukkig, prijzen ons zoals wij onze ouders hebben geprezen en hebben ook hùn kinderen netjes opgevoed.
  Ik denk dat te trend om je kinderen te verwaarlozen, in een groot deel van de westerse wereld aanwezig is, niet alleen op Curaçao.

 3. Zeker een Hollandse leraar, die het beter weet en fuck-off!.

 4. @ Roberto, De voornoemde kinderen zijn de ouders of de grootouders van nu. De opvoeding die zij genoten hebben en zo trots op zijn zullen ze dan toch door geven aan hun kinderen, waarom gebeurd dit dan niet?

  Of was die strenge opvoeding in de ogen van de ouders van nu dan toch niet zo goed?

  Als deze zo goed was zouden de ouders hetzelfde doen voor hun kinderen als hun ouders……

 5. Tja, dat zijn dingen die vroeger nooit gebeurden, ook niet op Curacao.Waarom niet? Want de hedendaagse jeugd wordt in de eerste plaats niet gesterkt door gezond voedsel. Ze krijgen wél voldoende om hun maag te vullen, maar ontberen de vitaminen en mineralen die ze nodig hebben. In zo’n geval is de persoon niet alleen verzwakt, maar hij is ook minder in staat iets voor zichzelf en/of voor anderen te betekenen. Vooral voor zijin toekomst. Zodoende blijven hun talenten en bekwaamheden voor altijd verborgen, door vitamine-gebrek. Zijn lichaam gooit alle potenciële intelligentie, creativiteit, en energie weg. Ouders investeren niet meer in voedzame voeding zoals vroeger. Dat zie je ook op school wat kinderen meebrengen om te eten, en om de hele dag hiermee door te brengen, op te teren. Ze gooien het gewoon weg. Het eten hoeft niet duur en/of uitgebreid te zijn, maar wél vitamine en calciumrijk. Vroeger aten de kinderen alles wat hun wordt voorgeschoteld. Vroeger had men ( op Curacao) hooguit last van een griepje, verkoudheid, of hoofdpijn, en soms een beetje koorts. Tegenwoordig hoor je van alle soorten ziektes onder jongeren. Vroeger niet. Dit komt door goede, evenwichtige en gezonde maaltijden. Karnemelk, havermoutpap, papa di harinja,vers vis etc.etc. Twaalf uur ‘s middags en ook ‘s avonds warm eten. Dus tweemaal warm eten. ik weet niet hoe het nu is.Dus kinderen waren nooit ernstig ziek, en deden uitermate erg goed hun best op school. Naast al die goede lekkere voeding, kregen wij een respectvolle strenge en liefdevolle opvoeding, zonder dat wij als kinderen geïrriteerd raken door onze ouders. Schoolleraren waren zowel op school, als buiten de school gevolmachtigd om kinderen te vermanen, berispen, en zelfs te straffen. Dus als een leerling zich buiten de school slecht gedraagt, krijgt hij de andere dag straf op school. Met medeweten en toestemming van de ouders.Geen enkel man of vrouw uit de jaren veertig. vijftig of zestig, heeft spijt en/of haat wat betreft de opvoeding die hij/zij van zijn/haar ouders heeft gekregen. Integendeel, zij zijn er dankbaar voor, en sommigen geven het zelfs door aan hun toekomstige generaties.Dus wat er in deze tijd gebeurt met kinderen op het gebied van “OP-voeding” en “VOEDING”, de schuld ligt grotendeels aan de ouders, van huis uit dus. Want daar hun wortels begraven. Zo’n kind die zijn eigen docent slaat is rijp voor de gevangenis, het ziekenhuis, of de begraafplaats. Zoals Daniël Santos zong in “el juego de la vida”. El HOSPITAL y LA CARCEL, la IGLESIA y el CEMENTERIO.

 6. Wel raar.. Ik hoor veel antilianen altijd opscheppen dat juist hollandse kindjes onhandelbaar zijn want ze mogen maar alles van hun ouders.. dit terwijl anti kindjes weer heel braaf en gehoorzaam zijn want als je wat fout doet dan ramt je moeder (vaak geen vader aanwezig) je wel in elkaar..
  Echter als ik naar de jeugd kijk dan lijkt dit niet waar.. geen respect voor ouderen en er is zelfs een miss curacao teruggestuurd naar huis omdat ze zwanger is… (en hier blijkbaar niet van wist)..

 7. Niet alles is ouders aan te rekenen. Soms zijn er in de bovenkamer wat “zekeringen” stuk (aangeboren probleem).
  Dit lijkt me wel een geval om in een jeudginrichting verder te helpen en niet op een gewone school te laten.

 8. Vervelend, maar niet uitzonderlijk! Kinderen met gedragsproblemen komen overal voor. En het kind is ook nog maar 10; wie weet wat er allemaal aan de hand kan zijn (spanningen thuis of psychiache problemen als angst of autisme)? Niet alles valt ouders te verwijten.

 9. Begint al vroeg.

 10. Bij honden spreken we dan van doorfokgedrag. Dat jochie is natuurlijk niet in orde. De ouders hoeven daarvan niet de schuld te zijn, maar kan voor een flinke poos natuurlijk niet in dat gezin blijven.

 11. Ouders ook straffen!

 12. Kinderen zonder enige vorm van opvoeding zie je ook hier op Curacao in grote getalen. En iedere keer vraag ik me af wat er in hemelsnaam in het hoofd van de ouders leeft ?
  Denken zij nu echt dat hun kinderen een geschenk aan de samenleving zijn ? Een teken van een voorbeeldige burger ?

  Wanneer kinderen dit soort gedrag ten toon spreiden zou je ook de ouders een boete moeten kunnen geven wegens het verzaken van hun ouderlijke plicht.

 13. Ongelooflijk, ongetwijfeld het zoontje van ouders dat nog groter tuig is.