pistoolCURAÇAO – In de wijk Holtenbroek in Zwolle is een machtsstrijd tussen twee gewapende groepen aan de gang. Dat zei de officier van Justitie vandaag voor de rechtbank in Zwolle bij de behandeling van een strafzaak, zo meldt RTV Oost. Het gaat om een vete tussen Curaçaoënaars en Bonairianen.

De verdachten zouden tot beide groepen behoren. De zaak kwam aan het rollen nadat een van de verdachten in februari dit jaar bij de politie melding deed dat hij op oudejaarsavond in zijn been was geschoten. De man, die tot de Bonairiaanse groep behoort, deed uit angst pas maanden later melding van het voorval. Overigens was bij de politie ook al informatie van de Criminele Inlichtingen Eenheid binnengekomen over de onrust in de wijk Holtenbroek tussen de twee groepen.

Beroving
Aan de schietpartij op oudejaarsavond zou een beroving in een parkje achter een supermarkt in Holtenbroek vooraf zijn gegaan. Bij die beroving, een of twee dagen eerder, zouden meerdere leden van de Curaçaose groep de broer van de neergeschoten man en een vriend met vuurwapens bedreigd hebben. De twee slachtoffers moesten zich volgens de officier van justitie uitkleden en bij de beroving zouden meerdere schoten gelost zijn.

Verhaal halen
Volgens de officier van Justitie is de neergeschoten man gewond geraakt toen hij op oudejaarsavond verhaal ging halen bij een woning van een lid van de Curaçaose groep. Bij die gelegenheid zou de Bonairiaanse man als eerste geschoten hebben. Hij werd daarna zelf getroffen. Na de schietpartij werd er geen politie of een ambulance ingeschakeld, maar belde de neergeschoten man zijn partner die hem met een auto op haalde. De uitspraak volgt over twee weken.

2 reacties op “‘Curaçaos-Bonairiaans conflict met vuurwapens’”

  1. Zou dit een reden voor de Bosman wetsvoorstel zijn ? Zijn deze Antillianen de “dushi hende” zoals vele auto stickers schreeuwen ?

  2. Dit zijn de lieve Antillianen die Bosman eruit wilt schoppen, maar ALLE Curacaosoe politici blijven verdedigen alsof het hun eigen kinderen zijn. (zijn ze waarschijnlijk ook)
    Alex Rosaria en PAIS : schaam je ! Rosaria is een arrogante en schaamteloze zak gebleken. Zit op die stoel slechts om zijn zakken te vullen met nog een riante pensioen erbij.De grootste schande is echter dat IK op hem gestemd heb. NOOIT MEER! Niet op Rosaria, Pais of wat dan ook. Ik heb ze niet nodig maar dacht iets goeds voor het eiland te doen en ben maar naar het stenbureau gegaan mede op aandrang van mijn vrouw, maar nogmaals: nooit meer ( ook zij niet).
    Uit reacties die ik overal verneem, is het met de politike carriere van Rosaria gedaan en Pais hoeft niet meer met de verkiezingen mee te doen. Geen hond die daarop stemt.