DAECURAÇAO – Gedupeerde DAE-passagiers moeten snel handelen om hun geld terug te krijgen. Zolang DAE niet failliet is, maken passagiers nog kans om hun ticketprijs terug te krijgen of op zijn minst een schadevergoeding te krijgen van DAE. Dat verklaart EU Claim desgevraagd tegenover Radio Hoyer 2.

Als de maatschappij eenmaal failliet is, is de kans klein dat passagiers nog ergens aanspraak op kunnen maken. EU Claim is een organisatie die luchtvaartpassagiers uit Nederland helpt wanneer zij gedupeerd zijn door vertraging, omboeking of annulering van hun vlucht. In de praktijk blijkt het moeilijk om je recht te halen en EU Claim fungeert vervolgens als intermediar tussen passagier en luchtvaartmaatschappij. Onlangs was EU Claim nog succesvol door passagiers van een vertraagde Martinair vlucht naar Curaçao te helpen met procederen, wat uiteindelijk leidde tot uitbetaling van een schadevergoeding van totaal 84.600 euro.

Dienstverlening gestaakt
Sinds vorige week voert DAE geen vluchten van en naar Curaçao uit omdat Curaçao Airport Partners (CAP) haar dienstverlening aan DAE heeft gestaakt. DAE heeft een openstaande schuld bij CAP. Volgens Tjitze Noorderhaven van EU Claim dient DAE gedupeerde passagiers de aankoopprijs van het ticket terug te betalen, omdat DAE de dienst waarvoor betaald is, niet heeft uitgevoerd. Noorderhaven raadt passagiers aan een brief op te stellen waarin zij DAE aansprakelijk stellen. “Mocht DAE failliet gaan, wat we natuurlijk niet hopen, dan staat de passagier in ieder geval bekend als schuldeiser bij de maatschappij,” aldus Noorderhaven.

5 reacties op “EU Claim: ‘DAE-passagiers moeten snel handelen’”

  1. geld terug! snel handelen?,zonde om je inkt aan te gebruiken,als je antwoord? krijgt zal er staan.U krijgt NIKS<NADAGEEN ENE MOER, het advies zal luiden ticket weg pluren in de kliko.

  2. Dit heet ‘wishfull thinking’, DAE is al lang leeg geroofd en in het geval er toch nog iets te vinden is, zijn er altijd nog de preferente schuldeisers die eerst komen, kortom ‘wast of time’!

  3. Wat een grapjas. DAE heeft een negatief eigen vermogen van 70 miljoen gulden, dat wil zeggen dat de schulden 70 miljoen groter zijn dan de bezittingen. En waarschijnlijk nog veel meer, want de bezittingen van een maatschappij die niet meer vliegt zijn veel minder waard dan hun boekwaarde.

    Hoe komt de directie van Korpodeko, 15 miljoen gemeenschapsgeld verdampt, hier mee weg en hoe kan Eric Garcia bij Girobank aanblijven nu hij 50 miljoen op een lening moet gaan afschrijven die iemand met alleen MAVO3 nooit verstrekt zou hebben.

  4. Niemand hoopt natuurlijk dat dae falliet gaat…..maar je geld terugkrijgen lijkt me erg ver gezocht!!!…….Recht hebben en recht krijgen liggen heeeeeeel ver uitelkaar in deze delen van de wereld.

    Boeken vol kun je schrijven over waar we allemaal al niet recht op hebben hier op curacao………een integer bestuur staat zeker in boek 1 !

  5. De naam EU Claim doet mij vermoeden dat het gaat om het doen uitvoeren van EU regels die voor luchtvaart maatschappijen binnen de EU van toepassing zijn. Denk dat DAE daar niet (en Martinair wel) onder valt, toch? Dan wordt het gewoon achteraan aansluiten bij de curator.