GeitCURAÇAO – Geitendieven op Bonaire zijn vanmorgen op het nippertje ontsnapt. Dat meldt de politie van Bonaire. De politie kwam rond 08.25 uur tussenbeide in een knoek in Trai Montanya, waarop de dieven het hazenpad kozen. Op het bewuste moment waren ze al een geit aan het slachten. Het dier bleef hangen aan een boom.

Agenten troffen verschillende slachtgereedschappen en andere hulpmiddelen aan. De spullen zijn in beslag genomen. De eigenaar doet aangifte bij politie.

3 reacties op “Geitendieven slachten dier ter plekke”

  1. @Occcasional tourist,

    Met zeevervoer van goederen is het vooral van belang hoeveel havens een schip moet aandoen voordat deze bij zijn eind bestemming is en de frequentie van afvaren van de schepen. Bonaire heeft geen eigen overslag haven en al het container vervoer naar Bonaire gaat via Curacao. Dit brengt voor iedere container aanzienlijke extra kosten met zich mee. Vanuit de grote havens in Zuidamerika gaan verschillende schepen per week naar Europa, dat maakt dat de kosten voor een container lager liggen dan vracht naar Curacao en uiteindelijk Bonaire.

  2. Telkens ik op Bonaire kom verbaast het me hoe duur eten en drinken daar is. Is dit misschien een neveneffect daarvan ? Ik praat het niet goed hoor maar iemand die een geit slacht lijkt mij beter te begrijpen dan iemand die een laptop steelt. Import tax of sales tax op voeding en drank naar beneden ? Ik ken de materie onvoldoende maar ik vind het niet logisch dat zuid amerikaanse wijn in europa goedkoper is dan op bonaire. Is nochtans minder ver naar daar … Just saying …

  3. Is dit de vooruitgang die Nederland op Bonaire heeft gebracht? Vroeger waren zulke criminaliteit onbekend op Bonaire.