ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Een buurtbewoner die anoniem wil blijven, meldt vandaag goed nieuws uit Otrobanda. De leefbaarheid is omhoog gegaan, vindt de schrijver.

De laatste tijd is Otrobanda, tenminste het deel waar ik woon, mooi schoon en vrij van drugshandelaren en -kopers. Daarvoor wil ik de mensen van Wijkteam Otrobanda/P5, en de mensen van Selikor bedanken! Goed werk, heel goed werk. Enige jaren geleden kwamen wij nog om in het vuil. Acties op TV en in de krant mochten niet baten. Intussen worden alle kliko’s netjes op tijd geleegd, de straat wordt geveegd, en af en toe komt men het onkruid weghalen zodat de straten en steegjes er mooi uit zien.

P5 heeft met verschillende acties drugsoverlast aangepakt en er korte metten mee gemaakt waar het weer opnieuw de kop op stak. Nogmaals, complimenten, dankzij jullie inzet is Otrobanda weer een stuk leefbaarder geworden! Een extra pluimpje ook voor Stadsherstel, Monumentenzorg en iedereen die panden restaureert. Leegstand is het ergste wat een buurt kan overkomen. Intussen zijn er een aantal panden gerestaureerd, en neemt het aantal bewoners weer toe. Proficiat! Allen jammer dat Aqualectra de kapotte lampen niet repareert, waardoor het ‘s nachts op sommige plekken gewoon te donker is.

4 reacties op “Ingezonden: goed nieuws uit Otrobanda”

  1. Fantastisch zo’n positief bericht over Otrobanda. Dit zal zeker motiverend werken voor de vele mensen die via hun werk of als vrijwilliger helpen bijgedragen om Otrobanda schoner, mooier, leefbaarder en dus ook veiliger te maken. Zou alleen nog 1 punt willen toevoegen aan alle positieve dingen die zijn bereikt en dat is dat de overlast van chollers ook aanzienlijk is verminderd.
    Dit komt mede doordat meer organisaties (mensen) steeds beter samenwerken; maar we kunnen nog best wat meer vrijwilligers gebruiken. Binnenkort lanceren we een website voor “Amigoe di Otrobanda” en daar kan iedereen die als vrijwilliger met een uur in de week of meer wil helpen, zich aanmelden om bij te dragen met onderwerpen van hun belangstelling.
    Gabi Da Costa Gomez, President Federashon Otrobanda.
    E-mail: gabi@federashonotrobanda.com

  2. Hopi bon!

  3. Fijn zo’n bericht. Goed nieuws is ook nieuws! Selikor is wat mij betreft al jaren de best functionerende (soms denk ik wel: de enig functionerende) overheids-nv!

  4. Dit is mooi om te lezen. Positief nieuws en dat hoor ik heel graag.