DAE vleugelCURAÇAO – Gestrande DAE-passagiers krijgen hulp. Dat meldt het Surinaamse Waterkant.net. Zowel in Suriname als op Curaçao worden modellen uitgedacht. De Curaçao Tourism Board (CTB) overweegt minstens één extra vlucht te organiseren. Er zijn wel voorwaarden.

Marketing manager Angelo Harms (CTB) zegt tegenover ATV: “Het is een mogelijke oplossing, die afhankelijk is van de reactie. We willen geen valse hoop geven. Het is niet definitief, we proberen een oplossing te vinden”. In Suriname en op Curaçao zitten passagiers die niet kunnen afreizen. Behalve Surinamers zijn er ook een aantal Fransen bij die het North Sea Jazz Festival op Curaçao willen meemaken. Omdat het hoogseizoen is, zijn er nauwelijks vluchten beschikbaar.

Aanvragen
De CTB bekijkt het aantal aanvragen voor extra vluchten. Ook in Paramaribo wordt naar oplossingsmodellen gekeken. Zo zei de Surinaamse vicepresident Robert Ameerali in het parlement dat er nu geëvalueerd wordt. De Associatie van Surinaamse Reisagenten heeft intussen de internationale reiskoepel gevraagd om tegoeden van DAE beschikbaar te stellen voor de gestrande reizigers.

1 reactie op “Eventueel extra vlucht voor gestrande DAE-passagiers”

  1. De overheden van Suriname en Curacao reageren weer te traag. Insel heeft voor vrijdag 30 augustus en maandag 2 September extra vluchten in gezet. Helaas zonder overheidsteun kost een ticket wel $250 enkele reis!! Dat had lager gekund, Ze hebben het in ieder geval wel mogelijk gemaakt voor de gestrand passagier om naar husi te gaan. Dit bedrag zouden ze ook bij DAE moeten claimen!