• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

politielichtenCURAÇAO – Een politieteam heeft vrijdag bij een routinecontrole in verschillende wijken een wapen in beslag genomen. De politie arresteerde twee mensen. De twee arrestanten waren al eerder verdacht in andere zaken die los staan van het gevonden pistool.

Agenten merkten in de buurt van Krakeel ter hoogte van een kerk de 46-jarige K.R.J. op. Hij wordt gezocht in verband met een diefstal van een geit en verboden wapenbezit. De politie arresteerde hem vrijdagavond om 19.15 uur. Hij is voorgeleid en blijft langer vast om meer onderzoek mogelijk te maken.

Autodiefstal
In de buurt van Kustbatterij, op de kruising van de Kaya plateau en Kaya Kustbatterij signaleerden agenten de 27-jarige G.G.E.C., die gezocht wordt wegens autodiefstal. Rond 22.00 uur is hij ingerekend. Ook hij blijft langer vastzitten door een besluit van de officier van Justitie. Het departement Joyriding onderzoekt de zaak.

Wapenbezit
Twintig minuten later stuurde de politiecentrale een team naar de Saonaweg, waar een man een wapen zou hebben. In de omgeving bevonden zich zeven personen. Allen zijn gecontroleerd op drugs- en wapenbezit, maar er werd niets aangetroffen. Iemand uit het gezelschap was zo handig geweest om zijn Smith&Wesson-pistool achter te laten in een nabijgelegen tuin. Op de hoek van de Guanaweg en de Saonaweg kwamen agenten het wapen alsnog op het spoor. Niemand is aangehouden.

www.versgeperst.com