Foto Rijksoverheid: Ronald PlasterkCURAÇAO – Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ronald en Plasterk en premier Ivar Asjes hebben vandaag een overeenkomst getekend. Dat meldt Plasterk op twitter. De ondertekening heeft als doel om de goede samenwerking voort te zetten, schrijft Plasterk.

Asjes, die deze week op bezoek is in Nederland, bezoekt ambtgenoot Mark Rutte, minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans, en minister van Defensie Jeanine Hennis-Plaschaert.

Plasterk Asjes
Foto: Ronald Plasterk/twitter.

16 reacties op “Plasterk en Asjes tekenen overeenkomst in NL”

 1. @ Philippe Maaskant. Als er iets was gescoord door Asjes, was het hard van de daken geschreeuwd.

  Maak je geen zorgen. Nog hooguit 3 jaar en er bestaat geen PS meer.

 2. Cool! Pabien!…so what kind of an agreement?

 3. @Fox, voordat jíj onzin uitkraamt moet je begrijpend leren lezen.
  Het gaat om mensen als de brievenbus-pisser en ander tuig zonder voldoende scholing om een land te dienen.
  Het enige wat dit soort mensen doen is de bevolking ophitsen en de sfeer verpesten met eeuwige gezeur over hetzelfde. En die CV’s hebben we allemaal al gezien !!!
  Middelbaar geschoold.

 4. @WW, ik denk dat dat niet bedoeld is voor Plassterk maar voor de grote ”blonde lijder” en consorten met bekrompen vizie. Leider met lange ij.

 5. @Ye
  Er is internet, er is Google, er is Linkedin etc. Talloze manieren om informatie te vergaren. Misschien een idee om eerst de juiste bronnen te raadplegen, voordat je onzin uitkraamt.

 6. @Maaskant. Als je het stuk van Diana Lebacs leest in AD van vandaag, maandag, dan lees je een haarscherpe beschrijving van het hedendaagse Curacaose politieke en sociologische toneel.
  In deze situatie wordt onafhankelijkheid een nog grotere chaos, dan er nu al heerst.
  Dit land is nog lang niet in staat zichzelf van een deugdelijk bestuur te voorzien. Dat kan nog decennia duren, voor het zover is.

 7. @Ye,

  Plassterk:

  1975: Secondary school, The Hague
  1975-1981: Briefly studied economics at University of Amsterdam, then obtained a degree in biology from Leiden University
  1984: Doctorate in mathematics and natural sciences, Leiden University
  1984-1987: Post-doctoral training at California Institute of Technology in Pasadena (US) and MRC Laboratory of Molecular Biology in Cambridge (UK)

  CV van Palssterk, iets indrukwekender dan die van Asjes:

  Master’s degree in January 1995, Economics

 8. Ik wordt een beetje moe van dat gezeur over die schoolboeken.

  Neem 1 boek en copieer het een paar duizend maal, althans de nu relevante delen. Misschien een overtreding van auteursrecht, maar nood breekt wet en de boeken worden uiteindelijk toch gekocht.

  Probleem opgelost.

 9. Als er iets ten nadele van Curacao is overeengekomen houdt NL het discreet stil.
  Als er iets was gescoord door Asjes, was het hard van de daken geschreeuwd.

  Ach, (J)Asjes…Aan de macht gekomen via een partij die Nederlands koloniale verleden niet wilde vergeten, de Koningin (toen nog) een onafhankelijkheids-verklaring overhandigde. Diezelfde Asjes die de consensus Rijkswetten eenzijdig wilde opzeggen omdat Curacao daar het recht toe had. Die partijverlaters en zeteldiefstal wilde tegengaan, maar nu niet zonder partijverlater kan regeren. Die Asjes, maakt nu dikke vriendjes met Nederland. Zouden de PS kiezers dit hebben verwacht?

  Sedert Wiels weten we dat we niks in NL te zoeken hebben. Asjes, als zijn zelfberklaarde erfopvolger, die zijn gedachtengoed zogenaamd wil koesteren, mag het gaan realiseren, maar heeft er geen zin in.

  Ik denk dat deze coalitie eigenlijk helemaal geen zelfstandig Curacao wil en zo lang mogelijk een Nederlands “aanhangsel” wil blijven. Rutte heeft al gezegd “bel maar als jullie weg willen”. Hij is verbaasd dat Curacao het ineens nergens meer over heeft…

  Rutte zei het toch laatst hardop “we gaan hier veel geld aan verdienen”. Ze schamen zich er niet eens meer voor. Dat was precies dezelfde tekst die de WIC uitsprak toen ze hier landden. Rutte heeft geschiedenis gestudeerd, dus die weet hoe het werkt. Stom dat Curacao er in trapt. Asjes zal ons nooit naar onafhankelijkheid leiden. Dat was alleen verkiezingsrethoriek.

 10. Hoe je het wendt of keert, dhr. Asjes is beter opgeleid dan het merendeel van de NL-politici. Velen kunnen niet aan hem tippen. Sommigen hebben alleen maar de middelbare school. Hoe groter de mond des te minder geschoold.

 11. @Nienke, dat ligt aan de school zelf !
  Dan hadden ze binnen de afgesproken tijd hun boeken moeten bestellen. Maar nee, ze bestelden expres te laat en ook nog expres verkeerde boeken om zo door te kunnen gaan met eigen handeltje binnen de school cq uitbuiten van leerlingen.
  De meeste scholen hebben hun boeken wel redelijk op tijd ontvangen.

  Heb begrepen dat sommige scholen (die nog geen boeken hebben) tonnen verdienden aan boeken, stencils en CD-rom kopieën.

 12. Asjes gaat tenminste naar landen waar je wat aan hebt.. Schotte en Co zaten elke week in verre landen waar niemand van had gehoort of landen zoals Haiti of Miami..

 13. Tot dusver alleen positieve ervaringen met Asjes, daarom is het zo jammer dat hij er in het verleden (CTB fraude, Selikor fraude) zo’n puinhoop van gemaakt heeft want die schade die hij destijds zelf aan zijn reputatie heeft toegebracht is haast niet meer te herstellen.

  Niettemin is hij een verademing vergeleken met Schotte.

 14. Men kan zeggen wat men wil over meneer Asjes, maar als hij eraan meewerkt om de verstandhouding tussen de landen in het koninkrijk te verbeteren, is dat een positieve zaak voor Curaçao. (en hij komt ruim boven de tafel uit, in tegenstelling tot..)

 15. “een overeenkomst” “om de goede samenwerking voort te zetten” , mag het wat minder vaag?
  Wat is er nou precies overeengekomen?

 16. Kan ie misschien de schoolboeken mee terug nemen in zn koffer…. mijn kids beginnen aardig in paniek te raken 🙁
  Laatste wat ik gehoord heb is dat ze bij ssc over een week of 4 weten welke boeken ze moeten bestellen *zucht*