Openbaar MinisterieCURAÇAO – De zogenoemde Zambezi-zaak die op 25 november aanvangt, zal met grote belangstelling worden gevolgd. De verdachten kregen vorige week donderdag een dagvaarding en moeten vanaf 25 november voor de rechter verschijnen. Dat meldt Caribisch Netwerk.

De rechtszaak neemt een aantal dagen in beslag. Het Openbaar Ministerie BES (OM BES) heeft nog niet officieel bekend gemaakt hoeveel verdachten een dagvaarding hebben gekregen. Sinds de overhandiging van de dagvaarding heeft het OM BES niet van zich laten horen.

Onderzoek
Het OM BES heeft na ruim vier jaar voorbereiding de zaak afgerond om vervolgens aan de rechter voor te leggen. De corruptiezaak is naar aanleiding van het omvangrijke onderzoek naar het Zambezi-dossier dat gaat over vermeende corruptie van oud-politicus van de UPB, Ramoncito Booi, en huidige UPB-gedeputeerde Burney El Hage. Samen met de Rijksrecherche heeft het OM onderzoek verricht naar fraude, steekpenningen en witwaspraktijken. Een sepot van de zaak in eerste aanleg is door de Stichting Bon Gobernashon (Goed Bestuur) aangevochten, daarna werd de zaak hervat.

Stevig
Voorzitter Nòchi Willem van de Stichting Bon Gobernashon zei een aantal maanden geleden dat het feit dat het OM de zaak voor de rechter brengt, betekent dat het OM ‘stevig in zijn schoenen staat’. “Want het moet niet zo zijn dat de verdachten vrijspraak krijgen door gebrek aan bewijs”, aldus Willem.

2 reacties op “Grote belangstelling voor rechtszaak Zambezi”

  1. En zaak Bientu? Zou toch in augustus beginnen?

  2. Dit is een mooie kans voor het OM om haar reputatie, die compleet aan diggelen is, wat op te vijzelen.

    Als ook deze zaak niet tot veroordelingen leidt kunnen ze beter mee stoppen.

    Ik wens ze veel succes, maar de dure ratvocaten van de verdachten zullen er ongetwijfled in slagen deze zaak eindeloos te laten duren.