19 reacties op “CAP breekt met DAE, geen vluchten vanaf Hato”

 1. Dae kreeg toestemming voor die 9 nieuwe routes te vliegen omdat ze af gingen stappen van Venezuela omdat het niet zo belangrijk meer voor hun was. Dat hebben ze tenminste gezegd. En daarna willen toch weer op Venezuela want dat is 70% van hun omzet. Toestemming om en route tevliegen is niks bijzonder. maar je moet hem wel gaan vliegen andere heb je er niks aan.

  CAP heeft niks te maken met het falende beleid binnen DAE. geen rekeningen betalen maar wel het geld wegsluizen via andere kanalen. Slim gedaan maar nu houd het dus op. Het is en blijft de schuld van DAE zelf. Iedereen moet zijn rekeningen betalen. En niet zeuren over CADIVI. Dit is al jaren zo en moet

 2. @achja. Hoe kan het dat DAE verleden maand nog nieuwe routes begon te vliegen en toestemming kreeg op nog 9 nieuwe routes? Waar baseert men dit op? Kijkt de overheid dan niet naar de financiele situatie?

  Kan ik dan ook morgen een vliegtuigje gaan huren en dan vluchten uitvoeren?

 3. Ach ja, DAE gokt er al heel lang op dat ze nergens worden tegen gehouden omdat het veel commotie zal opleveren. Het mag duidelijk zijn dat dit een vooropgezet plan is en men expres de rekeningen niet betaald, waardoor de toko nog tot de laatste cent kan worden leeggetrokken door het stelletje boeven. Mensen die dus een ticket gekocht hebben, kunnen naar hun geld fluiten, ze zijn simpelweg bedrogen en natuurlijk ook dom geweest om toch nog bij DAE te boeken toen de problemen er al waren.

  Geen enkel Curaçaose maatschappij is betrouwbaar, boek bij voorkeur elders!

  Verder is DAE als ‘drugsrunner’ voor de eigenaren nu ook uitgespeeld!!

 4. Ik vraag me wel af waarom Statenleden niet door de strenge veiligheidscontroles hoeven op Hato. Waar is dat op gebaseerd?

  Gezien de strafbladen van onder andere Schotte en Constantia zouden deze juist extra diepgaand gecontroleerd moeten worden!

 5. @opstap, and I have seen a lot better too! for less money!

  and bus stops are free!

 6. The Curacao airport isn’t that bad. Wifi sucks and there is no smoking area but I have seen worse…a lot worse.
  I fly a lot around the world and paying us$25 entry visa and us$15 departure tax isn’t strange, stop complaining.
  Hato airport is neat, toilets are decent, there are usually enough seats, and there is duty free and food. If you want room service…these days airports are glorified bus-stops anyway

 7. Romeo, probeer snel een hit te scoren dan contracteert Elias je misschien nog.

  Net als de andere artiesten hoef je niet te kunnen zingen, als je maar een rollator kunt bedienen.

 8. wie koopt er in godsnaam nog dae tickets ? dit doe ik al jaren niet meer …. mensen mogen ook eens naar zichzelf kritish kijken bij wie ze tickets aankopen …. beetje research kan geen kwaad ….

 9. Dat het management van DAE dit allemaal heeft kunnen flikken (en continu derden de schuld bleef geven, terwijl het om mis-management draait) blijft me verbazen. En dat mensen tickets bleven kopen….volgt niemand het nieuws??? Dit zat er toch aan te komen? Als American Airlines failliet gaat, is dat de schuld van miami airport of atlanta airport etcetera? Of moet de airline niet gewoon goed gemanaged worden?

 10. Ik heb tichets voor North Sea Jazz. hotel en huurauto al geboekt en betaald.. en hoe kom ik nu op Curacao? Er zijn niet meer vluchten!

 11. @ventje, het lijkt mij logisch dat je jouw geld moet gaan halen bij degene aan wie jij betaald had. Hoop dat ze ergens zijn aangesloten. Zo niet dan moet je de de eigenaar persoonlijk voor aansprakelijk stellen. Lukt dit niet op Curaçao dan maar in Miami waar hij schijnt te wonen.

 12. @WegmetdeCAP!, het is niet het ”pesten van passagiers” maar als je niet genoeg geld hebt dan heb je ook niet genoeg geld voor onderhoud aan vliegtuigen en veiligheid van de passagiers. Zeer belangrijk !!!
  Wil jij liever wachten totdat eentje uit de lucht valt? Dacht het niet.
  De overheid heeft prima gehandeld. Curaçao neemt dit risico niet om zich.

 13. De Cap verdiend al genoeg geld en voor wat? luchthaventje van niets! alleen maar pesten van passengiers.. en dan maar meer luchthaventax vragen!

 14. Als je je rekeningen niet betaald dan je kapot en zullen leveranciers stoppen met leveren. Eigen schuld dikke bult. Dan hadden ze de operatie van vandaag niet moeten bekostigen met de opbrengsten van vandaag. In de luchtvaart moet je financiële planning een aantal maanden vooruitkijken, want dan worden de vluchten daad werkelijk uitgevoerd. Dit is al eerder genoemd in de ingezonden stukken in de krant. Nu worden er weinig tickets verkocht maar moet er veel gevlogen worden dan kom je in de problemen.

 15. En de reizigers zouden nu graag de samenwerking met CAP “opzeggen” vanwege hun gigantisch hoge luchthaventaks!!! Uitbuiter!

 16. en wat als je al betaald hebt voor een vlucht midden oktober???

 17. Game over Ramirez.

  Hit the road Jack, and don’t you come back no more no more no more no more.

  Ik gun het Insel Air niet, maar DAE is de grootste ramp die Curacao overkomen is sinds de regering Schotte.

 18. Eindelijk!Dit kon echt niet langer doorgaan!
  Al sinds ALM, wordt er gestunteld met een eigen nationale airline.Het kan toch niet zo zijn, dat wij belastingbetalers maar blijven schuiven, om het mis-management van deze instantie.Gooi de luchtvaart open!!! zie Aruba en Sint Maarten, die met veel meer andere maatschappijen werken, en waar per dag heel veel meer toestellen landen in het belang van het eiland, en de luchthavens en dus ook de directe werkgelegenheid op de luchthavens.Aruba heeft al jaar en dag xx-miljoen toerisme en een perfecte luchthaven, zo ook Sint Maarten met nog meer xxx miljoen toeristen en een perfecte luchthaven.DAE, wat niet kan, kaniet.

 19. Wat is dit voor een flauwekul? IK heb een ticket DEA naar Miami vanaf Curacao en dan beslist CAP dat ik niet meer kan vliegen? Wel al die jaren veel te veel geld betalen aan een mislukt vliegveld dat dankzij CAP naar level 2 is gedaalt! Cap heeft een monopoli positie.. vliegveld van Curacao is van het volk!!