• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DAE vleugelCURAÇAO – Luchtvaartwaakhond Casas gaat onderzoek doen naar de vliegoperaties van Dutch Antilles Express (DAE) op Suriname. Dat meldt De Ware Tijd. Directe aanleiding zijn de aanhoudende klachtenstroom van passagiers, talrijke vertragingen en andere perikelen. Ook deze week was het raak.

Dinsdagavond vertrok DAE naar Curaçao vanaf de Johan Adolf Pengelluchthaven met meer dan twaalf uur vertraging. Reizigers die vanwege de vertraging hun connectievluchten naar andere bestemmingen hadden gemist, moesten zelf zien hoe ze hun eindbestemming bereikten. DAE-personeel hielp naar verluidt niet en gaf aan niet verantwoordelijk te zijn voor verdere afhandeling.

Voorwaarden
Volgens de Surinaamse minsiter van Transport Falisie Pinas worden alleen de veiligheidsaspecten meegenomen, maar wordt ook nagegaan of DAE zich houdt aan de voorwaarden die gesteld zijn aan de vergunning. Voorbeelden daarvan zijn de continuïteit van de vluchten en behandeling van passagiers.

Mediaberichten
Pinas zegt formeel niet op de hoogte te zijn gesteld van eventuele problemen bij DAE, maar de mediaberichten over het reilen en zeilen bij deze vliegmaatschappij en de talrijke klachten van passagiers zijn hem niet ontgaan. “Casas moet nu voor ons nagaan wat er aan de hand is, zodat we eventueel kunnen ingrijpen. Het kan niet zo zijn dat een maatschappij een vergunning krijgt, maar de zaken die daarin zijn overeengekomen niet nakomt”, stelt de minister.

3 reacties op “Surinaams onderzoek naar DAE”

 1. Wel een onderzoek naar DAE maar niet naar de decembermoorden.

  Geweldige democratie, daar in Suriname.

  Ik zou er nog niet dood gevonden willen worden.

 2. Komt er ook een Curacaos onderzoek in Suriname naar UTS?

 3. Eerst Venezuela daarna Bonaire, St. Maarten, Suriname en nu maakt CAP de ellende van Ramiz eindelijk af. Onze eigen “Luchtvaart Autoriteit” heeft alleen maar toegekeken en niets gedaan. Wel leuk om zo je salaris te verdienen, maar ik zou er toch liever voor werken, zij denken daar kennelijk anders over.