• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag kaart Henk Pasman een probleem met de Emmaburg aan: volgens hem rot het houtwerk weg.

Curaçao Ports Authority is de beheerder van de Emmabrug. Onze pontjesbrug is gerenoveerd in 2005 en 2006. Na vier jaar merkte ik dat houtrot optrad van het wegdek. Ik heb het CPA en Openbare Werken hierop geattenteerd. Dit hout is speciaal hardhout ingevoerd vanuit Afrika en zou dus jaren mee moeten kunnen. De renovatie heeft 4,5 miljoen euro gekost en is betaald door de Europese Unie.
a houtrot Emmaburg Pasman
De afgelopen jaren heeft CPA steeds stukken laten vervangen met reserve hout van de renovatie. Van de week was ik weer op de brug, ik heb toen 44 foto’s gemaakt van verrot hout en hiervoor aandacht gevraagd van de CPA. Als dit zo door gaat zal het gehele dek vervangen moeten worden door dit soort reparaties, maar daarmee is in mijn ogen niet het probleem opgelost.

Daarnaast is het resultaat een zeer onregelmatig oppervlak. Mijn vermoeden is dat een ontwerpfout de schuldige is. Hetzelfde hout op de pontjes heeft dit probleem niet. Het water kan niet afgevoerd worden en de naden zitten gedeeltelijk dicht met allerlei vuil. Mijn advies is om nu een technisch rapport op te laten maken naar de oorzaak en vervolgens aan de hand hiervan tot een aanpak te komen. Op deze manier doorgaan is níet de oplossing en je bent dan duurder uit. Daarnaast moet een ieder nu opletten om niet te struikelen.

a houtrot Emmaburg 2

11 reacties op “Ingezonden: ‘Wegdek Emmabrug rot weg’”

 1. Bij mijn weten is het onderhoud van onderhoudsarm tropisch hardhout heel simpel: met veel water (géén hogedrukspuit gebruiken) en een harde bezem het vuil verwijderen.

 2. Alle Jossen Bult moeten voor straf terug naar Nederland waar ze zich niet meer kunnen ergeren aan Henk Pasman…per direct, weg ermee!

 3. @ Jos Buil,je zou bijna zeggen Jos uil,maar een Uil spreekt zulke onzin niet uit,Dhr Henk Pasman doet gratis vaak advies aan de heren zakkenvullers,wat hij aanhaalt zoals die uitsteeksel wilhelminapark en nu dit geval( p.s er liggen hele stapels van dit hout bij opslag CCCW om te repareren), dus wat let DOW om te repareren.Henk ga zo door met commentaar geven ,de bevolking kan er alleen maar beter van worden in ieder geval niet slechter, jouw advies kost ons nada,en een advies voor Jos kruip eens lekker terug onder die steen waar je onder uit bent gekropen.

 4. TIP : op www.virtualtourist.com kan men een keuze maken voor een 8e wereldwonder.
  Ook de Emmabrug is een van de kandidaten. Iedere dag kun je je stem uitbrengen.
  Een a.s. wereldwonder met 40 rotte plekken, dat kan toch niet. Wees blij dat Henk Pasman de bevoegde autoriteiten hier op wijst.

 5. @jos… Ga lekker op je wegrottende eiland blijven zitten en stuur iederen die bewogen is met het eiland maar weg. Je bent weer zo’n typische gast die altijd op het moment dat iemand positieve kritiek levert (en met een oplossing komt) gaat lopen zeuren dat mensen maar naar NL terug moeten. Beter doet DOW wat met het vaak terechte en gratis commentaar van de heer Pasman, dan gaan we in ieder geval vooruit en verandert het eiland niet in een nog grotere bende, zonder monumenten, met hobbelwegen en zonder invoer van deviezen (want die toeristen blijven dan ook weg hoor!). Je kan niet leven van alleen leguanen en cactussen.

 6. Jos Buil moet zich eens verdiepen in de regels van de staatsregeling:
  artikel 3 anti discriminatie
  artikel 9 vrijheid van meningsuiting
  lekker terug naar nederland is een domme opmerking en is pure discriminatie!
  Ik was 9 toen ik Nederland verliet en ben nu 69. Mijn vrouw is Curaçaose. Nu komt een Jos Buil met het advies als het mij hier niet aanstaat dan, ga dan lekker terug naar Nederland!
  Wie is Jos Buil om mij een dergelijk advies te geven gebaseerd op discriminatie?
  Wat doet Henk Pasman een brief schrijven naar de overheid om erop te wijzen dat als er niet structureel wat gebeurt aan het wegrotten van het wegdek van de Emmabrug wij een toeristisch en financieel probleem zullen hebben de komende jaren.
  Wat doet Jos Buil advies geven ga lekker terug naar Nederland!
  Hoe meer ik erover nadenk hoe bozer ik word.

 7. Ik word soms ook wel eens beetje moe van al die stukjes van Henk Pasman, maar laten we blij zijn dat er iemand is die de overheid attendeert op bepaalde misstanden. Uit zichzelf zal onze overheid geen actie ondernemen. En we moeten ons realiseren dat de Emmabrug toch een van de voornaamste toeristische attracties van Curacao is. En van toerisme moet dit (ei)land het toch echt hebben!

 8. @ Jos Buil,

  Dus omdat er helaas zoveel zaken hier volledig fout lopen, vaak door onkunde, mismanagement, corruptie etc, moet iedereen maar zijn mond houden ?
  Jouw opmerking toont aan dat je niet veel beter bent dan velen hier op de klip, die hebben ook last van de struisvogelziekte…………stop je hoofd maar in het zand, dan zie je de rotzooi om je heen niet.

  Nee beste Jos, al dit soort zaken moet je gewoon durven benoemen, alleen dan kun je verberingen aanbrengen. Alles maar doodzwijgen is niet de oplossing.

  Misschien moeten we het anders stellen: Eeniieder die Curacao wil laten zoals het nu is kan maar beter zijn biezen pakken, want zij hebben duidelijk geen hart voor het eiland, zij hebben alleen hart voor zichzelf.

 9. Ga nou eens eerst aan de slag met dit soort simple dingen ipv plannen voor een shopping village voor toeristen. Onze spullen zijn zoieso te duur voor de meeste toeristen ze komen juist voor die emma brug je kan er zelfs voor stemmen op http://www.virtualtourist.com/8thwonder Zonde zonde zonde.

 10. Men zal niks doen, totdat de brug niet meer bruikbaar is. Dan zal men gaan schelden op Nederland, want die is de schuldige. Weer een monument weg. Ik geef het nog 6 jaar…

 11. Ik stel voor dat het volk van Curacao per acclamatie Henk Pasman aanwijst om de scheuren in het dek van de Emmabrug te dichten met kneedbaar hout. Henk, alvast bedankt!