• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Earl BalbordaEen officiële plechtigheid maakte Earl Balborda ervan: de verwijdering van het eerste verkeerskussen. Dat meldt Radio Hoyer 2. Vanochtend heeft de minister van Verkeer het eerste verkeerskussen van de Commandeursweg verwijderd. De pers was opgeroepen om verslag te komen doen van de verwijdering van verkeerskussen.
balborda kussentje
Het gaat hierbij om kussentjes van doorgaande wegen. Die moeten ‘de wijken in’. Balborda wil de ‘kussentjes’, zoals hij ze zelf noemt, niet met stille trom verwijderen, maar laten zien dat er gehoor wordt gegeven aan wat de bevolking zegt. Er is volgens de minister zoveel gezegd over de kussentjes, dat hij het verwijderen ervan niet stiekem wil doen.

Rapport
Wat de verkeerskussens de burger uiteindelijk hebben gekost is volgens Balborda nog onduidelijk. Dat moet het onderzoek van het SOAB uitwijzen. “Er is geen beleidsplan gevonden,” zegt Balborda, maar of het rapport van SOAB gaat uitwijzen hoe de beslissingen tot stand zijn gekomen kan de minister nog niet zeggen.

Radio Hoyer 2 belde Balborda om hem om opheldering te vragen. Balborda legt uit waarom de verkeerskussens officieel verwijderd worden.

17 reacties op “Eerste verkeerskussen officieel verwijderd”

 1. Jammer dat niet alle foute beleidsbeslissingen met zoveel bombarie kunnen worden teruggedraaid… Wechi…
  Wel fascinerend om te zien hoe Balborda een enorme beleidsblunder als publiciteitsstunt denkt te kunnen gebruiken.

 2. Kan Balborda het woord ‘Beleidsplan’ eigenlijk wel schrijven? Waarom liggen die dingen (of andere snelheids begrensende maatregelen, niet bij de scholen? Moeten er nog meer verkeersdoden vallen?

 3. Welkom op CUR, het ‘enige’ land waar,……

  In enig ander land zou de bevolking worden geinformeerd over de komst van verkeersdrempels. Er zouden plannen zijn uitgewerkt. Er zou een aanbesteding worden gedaan. Dan zullen de drempels worden gelegd. Vervolgens zal er een officieel gebeuren zijn mbt het ‘in gebruik stellen’ van de verkeersdrempels.

  Maar niet op CUR, daar doen we het (natuurlijk) andersom.

  OPEENS, zijn er verkeersdrempels en op de meest onmogelijke plekken, zonder degelijke communicatie naar de weggebruikers. De aanbesteding rammelt aan alle kanten, en de uitvoering is matig.
  En natuurlijk maken we er een officieel gebeuren van als ze worden weggehaald!!! Omdat benodigde stappen van het project niet, of niet correct zijn gevolgd.

  Wat een verspilling van geld. Maar zoals al eerder opgemerkt, er zullen wel een paar ‘mensen’ financieel beter van geworden zijn.

  Lang leve de; “ikke, ikke, ikke en de rest kan stikken, graaicultuur…!”

 4. Kunnen ze ook gelijk al die verkeersdrempels (speedbumps) op de verschillende wegen ook weghalen. Op b.v. de Jongbloedweg zijn negen (9) van die ondingen. Allemaal verschillend in hoogte en in lengte. Zo ook op de Groot Kwartierweg. Ik snap dat bij scholen zo’n speedbump noodzakelijk is, maar geef die dingen dan wel een normale hoogte…
  Verder, als er van die speedbumps op de weg zijn, geef ze dan ook goed aan met borden; dat ontbreekt er ook vaak aan en zorg dat de spelling van het woord ook goed is. Dus geen ‘verkeersdremples’ zoals bij het vliegveld.

 5. Wanneer gaat men de kosten van dit soort dingen Financieel terughalen op de bewindslieden die deze zaakjes hebben bedacht? Blijft lekker zo je geeft geld uit en je neemt 100 onbekwame mensen in dienst met een gigasalaris en er gebeurt verder niets!

 6. poe poe dit is prioriteiten stellen. bij ons is al 3 jaar de weg niet meer geschaaft en bij gevuld dit gebeurde andere jaren gebeurde dit altijd meteen naar de regenseizoen. zou mij niet verbazen dat de kosten voor dit onderhoud gewoon gedeclareerd worden. ach ja de politici komen alleen voor de verkiezingen in de mondi om zieltjes te winnen, daarna intereseert ze het geen fuck meer.

 7. Neem de moeite om het geluidsfragment af te luisteren, dan hoor je hoe vaak deze minister de woordgroep “dat weten we nog niet” hanteert, als hij iets niet weet. Veel weten we niet als burger; genomen beslissingen zijn niet vastgelegd; een beleidsplan ontbreekt.
  Enige maanden geleden werden 8 kussentjes geplaatst op de doorgaande (!) weg bij Hato. Zo’n twee maanden geleden zijn diezelfde kussentjes (ik krijg het woord niet meer uit mijn strot) weer snel verwijderd. Dus Balborda, een beleidsplan ontbreekt nog steeds! Men doet maar wat en het is goed dat ze ook hier weer worden verwijderd op de grote doorgaande wegen. Tenslotte heeft de overheid nog een container vol van deze kussentjes en die dingen komen het beste tot zijn recht in een woonwijk. Dus aan de slag!

 8. Kan ik de rekening van mijn nieuwe schokbrekers dan ook bij meneer Balborda inleveren? 😉 Blij dat die ondingen verwijderd worden, je komt ze op de gekste plaatsen tegen.

 9. Eerst dus een aanbesteding waar al geen donder van klopte, en waar dus goed geld aan is verdient door diverse lieden, en nu wordt er dus weer geld aan verdient omdat het weer verwijdert moet worden.
  Wedden dat indien er in de toekomst een dergelijk ding geplaatst/gerepareerd zou moeten worden dat de verwijderde exemplaren niet meer terug te vinden zijn?

 10. De wegpiraten vinden de kussens maar hinderlijk dus worden ze weggehaald.

  Opdat Nelson dos Santos en verwanten door kunnen gaan met doodrijden.

 11. WTF zijn verkeerskussentjes?!

 12. Hee urrel, haal ook ff die vervelende drempels weg op de weg naar jansofat! En urrel, als je toch bezig bent, schaf ook meteen de belasting af. Dat vind ik ook zo vervelend.

 13. nu de wegen nog beborden na 17 jaar lijkt mij het wel tijd dan word het ook veiliger en natuurlijk niet de commanduers weg vergeten te repareren de enige toegangs weg voor deze twee woon wijken

 14. Wat heeft dat weer gekost en welke minister is daarvoor verantwoordelijk en heeft daar eventueel een pastechi voor ontvangen?

 15. Iedereen wiens naam verbonden is aan het leggen van die ondingen, meteen de bak in gooien en de sleutel van de cel in het Waaigat.

 16. werd tijd….

 17. nou dan kunnen ze weer lekker racen in sun vally nu kwam ik me hek een beetje normaal uit nu niet meer dus ach ja we zullen maar zo denken er zijn mensen die er rijk van zijn geworden de regering zal niet weten wat ze met hun geld moeten doen