• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag Henk Pasman, die een en ander heeft opgemerkt aan het Wilhelminapark en daarover een aantal vragen stelt.

De renovatie van het Wilhelminapark heeft plaats gevonden in opdracht van ex-minister-president Schotte. Het park is niet overgedragen aan een verantwoordelijke instantie, bijvoorbeeld Openbare Werken, blijkt uit navraag. Het park is niet afgemaakt, aangezien de verlichting voor de letters van Curaçao nog steeds ontbreekt. Wel zijn er een aantal stompjes van pvc-pijpen met daarin bekabeling. Deze vormen echter een struikelgevaar voor onder meer de toeristen.
pasman pvcpijpje
De vraag is nu: hoe komt het dat deze verlichting nog steeds niet geplaatst is, en welke instantie zit daar achteraan? Andere vraag is welke soort armatuur had men in gedachten om hier te plaatsen? Alleen volledige inbouw komt hiervoor in aanmerking, maar dan waren deze uitsteeksels niet nodig en kon alles in afwachting van de armaturen onder de grond blijven.

In de praktijk blijkt nu dat de letters smerig worden, vanwege het schoeisel. Er is betere verf beschikbaar om dit tegen te gaan en met regelmatig schoon te houden, bv één keer in de maand. Dan blijven de letters in mooie staat. Mijn conclusie is nu dat als er niet iemand actie onderneemt er niets gebeurt en deze stompjes nog jaren zo zullen blijven bestaan. Men was al de cedille vergeten, en naar nu blijkt ook de verlichting!

pasman 2 struikel

11 reacties op “Ingezonden: de verlichting van het Wilhelminapark”

 1. De Seroe Loraweg is ook nooit afgemaakt, kijk naar de bermen.
  In een weekeinde vlak voor de verkiezingen is een stukje van de Cas Coraweg aangepakt, maar het slechtste stukje (oostelijk deel) is “vergeten”?

 2. #Henk Pasman
  “Henk Pasman schrijft al jaren en heeft het altijd over de issue en nooit over personen.
  In de eerste zin staat in opdracht van ……
  Henk Pasman is bestuurslid van Akshon Sivil en Schotte zal zich moeten verantwoorden in de enquête opdracht van Professor Willems.”

  Dus toch over personen maar dit terzijde.
  Ik denk dat Mark van Bemmel het toch wel bij het juiste eind heeft. Wat is belangrijk?
  De huidige regering heeft tot op heden ook vele zaken niet afgerond. Milieuwetgeving, verkeerswetgeving en er zullen nog wel meer wetten zijn die per 10-10 aangepast moesten worden. Eigenlijk was dit de taak van de regering van voor Schotte.
  De verandering moest koste wat kost per die datum doorgevoerd worden. Ook de PAR is toen in gebreke gebleven met de voorbereidingen.
  Als we nu gaan discussiëren over verf of verlichting lijkt mij dat zeker niet opportuun.
  Of gaan we nu ook via dit medium aandacht vragen voor de ontbrekende wegmarkeringen, ontbrekende wegverlichting etc. etc.

 3. Mark van Bemmel kent Henk Pasman niet en Mark van Bemmel weet helemaal niet of ik mij niet druk maak over corruptie en criminaleit en Mark van Bemmel kan niet goed lezen.
  Henk Pasman schrijft al jaren en heeft het altijd over de issue en nooit over personen.
  In de eerste zin staat in opdracht van ……
  Henk Pasman is bestuurslid van Akshon Sivil en Schotte zal zich moeten verantwoorden in de enquête opdracht van Professor Willems.
  Schotte heeft met gemeenschapsgeld via een overheids nv het Wilhelminapark laten renoveren.
  Schotte heeft dit niet gedaan via de gebruikelijke kanalen en niemand is en voelt zich verantwoordelijk voor het resultaat wat er nu staat.
  Gevolg is dat het wegrot.
  Ik maak nu de overheid erop attent dat er een gerenoveerd Wilhelminapark staat en dat niemand daar voor verantwoordelijk is, aangezien als ik de vraag stel wie zorgt voor de verlichting en was dit niet een onderdeel van de opdracht en waarom is deze na maanden nog niet geinstalleerd, ik het antwoord krijg dat is buiten ons om gegaan!
  Daarnaast geef ik een hint straks aan de verantwoordelijke instantie geef onderhoud en smeer een betere verf aan de voorkant. Waarom? Er worden wel elke dag door toeristen hier foto’s van gemaakt.
  Wat doet nu een Mark van Bemmel? Een discussie aangaan of Henk Pasman niets beter te doen heeft dan zich druk te maken over een poetsbeurt!
  Mark van Bemmel ik maak mij druk over het welzijn van het land Curaçao en daar is dit een onderdeel van. Henk Pasman zit ook in een commissie die zich druk maakt of de overheid gevolg zal geven aan al de aanbevelingen van het rapport van Transparency International over corruptie.
  Advies: eerst goed lezen, begrijp wat de issue is van Henk Pasman en ga dan in discussie over deze issue en nooit over Henk Pasman in dit geval.

 4. Wat triest dat er steeds kritiek is op zaken die door vorige regeringen tot stand zijn gekomen, goed minder goed of slecht, probeer dan in plaats van kritiek, de zaken ter hand te nemen die noodzakelijk hersteld moeten worden . Corruptie is niet uit te bannen zolang er mensen zijn die aan de macht zijn zullen zij hun hebzucht bevredigen.
  SAMEN DELEN SAMENLEVEN, zou de norm moeten zijn. Wie weet dat mensen hun geweten weer gaat spreken?
  Gelukkig zijn er mensen die zich betrokken voelen in de samenleving hun liefde willen delen met het eiland door zich in te zetten en zich drukmaken, om zaken die aandacht verdienen

 5. @Mullie

  Wiels?

 6. Wat heeft de MFK wel afgemaakt?

 7. Het eiland gaat ten onder aan corruptie en criminaliteit, we laten 3 voudig moordenaars na een week gevangenis al weer vrij, maar Henk Pasman maakt zich druk over een poetsbeurt van het meubilair op het Wilhelminaplein.

 8. De cedille stond al sinds de 1e dag in roze onder de C.

 9. Hi Henk,

  Het gebrek aan afronden park ligt in financiële aard.
  De inbouw spots en overige elektrische apparatuur zijn er nog niet en functioneren hierdoor niet.
  Geen enkele verf of andere toplaag is bestand tegen de slijtage een van de meest beklommen en gefotografeerde object op Curaçao, dit behoeft uiteraard periodiek onderhoud.
  De Cedille is er en is niet vergeten. Dit is tot stand gekomen vanwege de combinatie uitvoeringskosten en veilige toegankelijkheid (beklimbaarheid) van alle letters.

  Mvg,
  Mark

 10. Dat is dan zeker hetzelfde verhaal als die weg naar de rotonde in Salinja. Dat is ook nooit afgemaakt.

  Ik loop net langs het Wilhelminapark. Het ziet er op zich netjes uit, maar het is niet af. Er hangt nog een oud lichtsnoer in een van de bomen te bungelen die waarschijnlijk niet meer werkt. Jammer, want het is toch een van de vakantieplaatjes die toeristen daar schieten..

  Overigens ontbreekt de ‘ç’ ook nog..

 11. Ik stel voor dat het volk van Curacao per acclamatie Henk Pasman aanwijst om wekelijks de letters op het Wilhelminaplein te schilderen. Henk, alvast bedankt!