• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gewapende overvallerCURAÇAO – De criminaliteit op Bonaire blijft stijgen: tot half augustus staat de teller van het aantal overvallen op 31. Dat meldt Caribisch Netwerk. David van Delft, hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Ministerie (OM) BES spreekt van een zeer verontrustende situatie.

De overvallen leggen volgens Van Delft een enorme druk op de opsporingscapaciteit van het politiekorps en het OM. Het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN) stuurt dagelijks een persbericht van voorvallen waarbij de politie heeft moeten optreden. Zo ook van twee woninginbraken op klaarlichte dag afgelopen maandag. Verder wordt in het persbericht ook een melding gemaakt van een diefstal bij een duikplaats, waarbij allerlei spullen uit een auto zijn ontvreemd.

Criminaliteitstoerisme
Dat zijn de woninginbraken en diefstallen op één dag, maar ook de overvallen gaan door. Van Delft: “Op één dag kunnen er zelfs drie plaatsvinden. Ook is er een vorm van criminaliteitstoerisme vanuit Curaçao. De jongens komen een weekje Bonaire ‘doen’, plegen de atrako’s en gaan weer weg. Zij nemen de Bonairiaanse jongens op sleeptouw. Heel triest.”

April
In april was er op Bonaire een hoogtepunt van het aantal atrako’s, waarna er een speciaal Atrako-team in het leven is geroepen. “We hebben behoorlijk wat zaken opgelost, maar lang niet alles. Er moet behoorlijk veel tijd en energie in gestoken worden. Er rest ons nog heel veel werk”, aldus van Delft.

9 reacties op “Overvallen teisteren Bonaire”

 1. Reden vandie atrakoszijn de makambas zelf die denken vooral dat alles op hun manier moet gaan en verkleinen de bevolking door te denken dat ze alles zijn/kunnen met hun euries wakeup peeps dan heb je nog de regering die ze ook heeft belazerd vinden jullie dit nog gek dat het gebeurt van de regering kunnen ze niet stelen dus dan maar die makambas en zaken lui leeg roven…. 2 be continue

 2. @Aurelius… 110% eens!!

 3. @makamba pretu, volgens mij valt dat wel mee.. half bonaire heeft wel geld voor dure motoren en willen daarmee feveren (wat veel bezine kost).. blijkbaar is dat en natuurlijk een smartphone belangrijker dan eten voor je kinderen kopen!

 4. Omdat GB, de Yu Di Korsou vooral de oorzaak zijn van de criminaliteit op Bonairu. Niet op Banairy gaat het achteruit, maar op Korsou. Hoe dat komt? Omdat ze het zelf denken te kunnen, maar ze kunnen niks…

 5. Als je overvallen wil stimuleren hoef je als overheid slechts een ‘gun free zone’ in te stellen. Heel Bonaire is een gun free zone. Geen enkele burger mag een wapen dragen (zonder aan de vreselijk hoge eisen van een wapenvergunning te voldoen). Resultaat: overvallen.

  Geef wapenbezit vrij zoals in USA: overvallen zullen drastisch teruglopen. De burgers worden weerbaar. Overheid: laat de burgers vrij en bepaal niet voor hen hoe ze moeten leven of erger: dat ze zich niet kunnen verdedigen.

 6. @GB, waarom stel je niet de vraag waarom YDK naar Bonaire komen om er te roven? Kunnen ze dat niet op Curacao doen?

 7. Alles is zo duur geworden en vermakambaat, als ik een kansarme yu di boneiru was zou ik op een gegeven moment ook maar atrakos gaan plegen

 8. Waarom is Bonaire sinds BES in sociaal opzicht zo op achteruit gegaan? Waarom stelt niemand die vraag?

 9. Vreemd he dat Nederland dan eisen stelt aan mensen die zich willen vestigen in NL..