• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

dikCURAÇAO – Van de Curacaose volwassenen is 67 procent te dik. Dat blijkt uit de Nationale Gezondheidsenquête (NGE). Met dat resultaat staat Curaçao net onder de Verenigde Staten. De resultaten zijn gisteren aangeboden aan minister van Volksgezondheid Whiteman.

Mannen hebben vaker overgewicht (body-mass index tussen 25 en 30). Vrouwen hebben vaker obesitas (body-mass index boven de 30). Driekwart van de volwassenen op Curaçao is echter positief over de eigen gezondheid. Het onderzoek is uitgevoerd onder 3000 meerderjarigen. Het onderzoek wordt elke vier jaar gehouden.

8 reacties op “Tweederde van de Curaçaoënaars is te dik”

 1. Waarom moeilijk als het makkelijk kan.
  Verander het als normaal aanvaarde BMI speciaal voor Curacao naar tussen 35 en 40 en het probleem is opgelost.

 2. @
  Duckie,
  Helemaal mee eens, wordt tijd dat deze mensen en degenen die een ”voorbeeld functie!” hebben ook dat gaan uitdragen en de mensen tot Voorbeeld zijn in al hun doen en laten.

 3. Eenvoudige beschrijving van het eetpatroon van de gemiddelde YDK:

  1. Het moet veel zijn.
  2. Het moet vet zijn.
  en
  3…………..Het mag niets kosten.

  Gevolg ?

  Obesitas

 4. Dit komt mede door de mentaliteit hier :

  Als slanke gezonde (Curacaose) vrouw hoor ik vaak dat ik te dun ben of geen genoeg ‘chanchan” heb. Of krijg ik te horen of ik misschien persoonlijke problemen heb. Wat voor een onzin is dat nou weer?!
  “Nee mevrouw , nee meneer masha danki voor uw ”bezorgdheid”, ik leef gewoon een gezond en fit leven. Daarnaast vind ik het mooi(er) om er slank uit te zien. En oh ja, het heeft ook met genen en thuisopvoeding te maken!”

  Ook ziet men mannen met een dikke bierbuik als “welvarend”! Die heeft een dikke buik want hij pakt het leven groot aan! die gaat zeker elke week uiteten!

  Ongelooflijk hoe kleinschalig men soms denkt. je kan wel met awareness campagnes komen maar t ligt toch wel aan de opvoeding die je vanuit huis mee krijgt.
  De jongere generatie kan je nog brainwashen, de oudere…I doubt it…

 5. Als ik onze MinisterPresident zie en Ministers/poitici zoals Whiteman,Balborda en Davelaar dan stel ik voor dat zij het goede voorbeeld gaan geven!

 6. Vreemd, ik zie de YdK toch bij hun dagelijkse gang naar McDonalds niet alleen een Big Mac met Biggie french fries bestellen, maar daarnaast toch ook een DIET coke.

 7. Hoorde iemand ooit zeggen “Goed gereedschap staat onder een afdakje”. Waarop iemand anders zei “Goed gereedschap roest niet”. 😉

 8. En de reactie van onze minister van volksgezondheid is “dat is hun eigen schuld”, beetje gelijk heeft hij wel maar een “gedragen” obesitas campagne is voor hem dan ook wel weer een straatje te ver of valt hij ook onder die dikkerdjes ?