• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

DAE vleugelCURAÇAO – Passagiers die gisteravond uit Suriname met vliegmaatschappij DAE naar Curaçao zijn vertrokken en op doorreis waren, zijn gestrand. Daarna zijn ze door de luchtvaartmaatschappij aan hun lot overgelaten. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd.

De DAE-vlucht vertrok gisteravond meer dan twaalf uur later dan gepland van Suriname naar Curaçao. DAE-medewerkers op Hato zouden naar verluidt bij aankomst hebben aangegeven niet verantwoordelijk te zijn voor de verdere afhandeling en begeleiding van gestrande passagiers. Reizigers die door de vertraging hun aansluitende vlucht misten, moesten zelf zien hoe ze hun eindbestemming alsnog konden bereiken.

Niets geregeld
“We moesten zelf een taxi betalen en zelf voor een hotel zorgen. Niets is voor ons geregeld”, laat een boze reiziger vanuit Curaçao weten aan de Surinaamse krant. De man moet nu voor elk gezinslid 150 euro extra betalen om op een andere KLM-vlucht naar Nederland vervoerd te kunnen worden.

Maatregelen
Intussen gaan de Surinaamse luchtvaartautoriteiten na welke maatregelen getroffen kunnen worden. DAE zit in steeds grotere financiële moeilijkheden. Sinds half mei mag het bedrijf niet meer op Venezuela vliegen, wat de ondergang van DAE in een stroomversnelling heeft gebracht.

18 reacties op “DAE-vlucht gestrand op Hato, personeel helpt niet”

 1. Niets nieuws. Eerder met DAE te laat vanaf Sint Maarten vertrokken, bij aankomst op Curacao moesten we maar zien hoe we verder op Aruba zouden komen. Hoera voor Tiara Air die ons wel wilde helpen. Na deze ervaring boekten we zeer zeker geen tickets meer bij DAE.

 2. @ harryson joyce. dae moet toch zorgdragen voor zij die reeds geboekt hebben-ze moeten voor diegene een oplossing zoeken dank u.

  Mooi dat ze dat niet doen. Bij de affaire Air Holland werden zelfs de ticketbetalingen op een aparte rekening gezet uit veiligheid zoals Stella van Rijn en Heerenveen voorspiegelden. Toen kwam het verwachte failissement en konden de mensen fluiten naar het geld op die aparte rekening. Zelfs een rechtzaak won Stella van Rijn hierover.

 3. @harryson, niet als je connecting flight met een andere maatschappij is..

 4. help zij die reeds geboekt hebben

 5. dae moet toch zorgdragen voor zij die reeds geboekt hebben-ze moeten voor diegene een oplossing zoeken dank u

 6. @Zorro Precies, ik schreef het als aanvullend commentaar op wat jij schreef.
  Dus er is genoeg vraag, maar men wil geen DAE ticket.

 7. Dit gebeurt dagelijks met de DAE passagiers. DAE vliegt nu alleen met 3 vliegtuigen en bijna alle vluchten vertrekken te laat. Maar het is wel zo dat de airlines niet verantwoordelijk zijn. De passagiers kunnen zich zelf veilig stellen door de hele reis op 1 ticket te boeken. Met Insel en KLM of SLM kan dat wel. Dan is de airline verplicht om voor je te zorgen als je je vlucht zou missen. Dat is overall ter wereld zo.

  @ Peter van Staa
  Dat Insel bekend maakt dat ze zelf het zwaaronderhoud doen omdat ze er trots op zijn. Dit heeft niks met DAE te maken. Dit is een mooi voorbeeld van blijvende werkgelegenheid creeren en de economie te stimuleren. Dat mag best bekend gemaakt worden en de ze doen geen zelf de veilgheidcheck niet. Ze doen grootonderhoud en alles wordt door luchtvaartdienst geinspecteerd en moet goed gekeurd zijn voor dat het vliegtuig mag vliegen. Denk je nou echt dat het zo makkelijk kon zelf inspecteren en zelf goedkeuren? Dan zouden alle luchtvaart maatschappij het doen toch?

  DAE is nu aan het downsizen en reorganiseren. En hoop voor het personeel dat het lukt. Volgens mij zijn er al heel veel die overgestapt zijn naar andere maatschappijen.

 8. Als Ramiz het eiland verlaat dan is dat het teken voor de genadeslag voor DAE.

 9. @ Titanic. Vanochtend werd het op de radio gebracht alsof er te weinig markt is voor Bonaire.

  Het AD meldde vanochtend: Bonaire zou in de ogen van de consultant commercieel niet meer aantrekkelijk zijn vanwege de lage bezetting op de vluchten dus zoals ik al zei “te weinig passagiers” en ter verduidelijking natuurlijk DAE-passagiers. Het vliegverkeer is totaal niet interessant voor een airline maar wel het aantal boekingen. Ik ken de letterlijke tekst op de radio niet, die mij vreemd overkomt, maar het woordje “alsof” zou op een andere interpretatie kunnen duiden.

 10. In principe hoeft DAE idd niets te doen.. Wel is een feit dat je op deze manier klanten verliest..

  Een voordeel wel dat DAE niet meer op Bonaire vliegt want dan kunnen er minder overvaltoeristen vanuit Curacao komen!

 11. Ik denk dat er alle reden is om je zorgen te maken over de veiligheid van DAE, want als ze landingsrechten en dergelijke niet meer kunnen betalen geld dat zeker ook voor onderhoud en veiligheidschecks. De toezicht houdende instantie (wie is dat?) zou meteen in moeten grijpen en DAE aan de grond houden.

  Overigens is het ook belachelijk dat Insel Air vandaag trots meld dat ze de veligheidschecks voortaan in eigen beheer doen. Helemaal fout! Dit is als de slager die zijn eigen vlees keurt en komt de veiligheid absoluut niet ten goede.

  Foei, heer Heerenveen!

 12. @Zorro Vanochtend werd het op de radio gebracht alsof er te weinig markt is voor Bonaire. Er is echter ontzettende veel verkeer op deze route. Men wil alleen niet meer met DAE vliegen.
  Wel jammer voor alle mensen van DAE die hard werken. Maar een bedrijf valt en staat met goed management. Het negatieve nieuws is nu een domino effect en het tij lijkt onomkeerbaar.

 13. @ Henk. geen weldenkend mens vliegt nu nog met DAE.

  Ik had verwacht, dat geen weldenkend mens (zonder “nu”) nog bij DAE zou boeken laat staan vliegen. Ook Bonaire is nu van de lijst als bestemming geschrapt (te weinig passagiers).

 14. En wat doen onze eigen luchtvaart autoriteiten, die zwijgen in alle talen en ze laten het probleem DAE (lees Ramiz) door andere landen oplossen. Eerst Venezuela, St Maarten, Bonaire en nu dus Suriname. Hier geldt dus weer: “Zolang ik maar niets doe, kan ik ook niets fout doen.”

 15. Ik hoop dat ze zo mogelijk failliet gaan en Curacao er geen cent meer in steekt, het is gewoon een ‘ballen tent’.

 16. In principe heeft het DAE personeel wel gelijk, ze zijn niet verantwoordelijk. Er bestaat geen codesharing of gekoppelde ticketverkoop met de KLM oftewel je koopt een vlucht naar Curacao en aansluitend een andere vlucht……….met een andere maatschappij, naar Nederland.
  DAE heeft haar taak volbracht, zij het niet echt op tijd, maar ze hebben de passagiers naar Curacao gebracht. Zowel KLM als DAE zijn niet verantwoordelijk voor het missen van de vlucht naar Amsterdam. Voor de KLM geldt gewoon dat de passagiers niet op kwamen draven en voor de DAE geldt alleen dat ze hen op Curacao hebben afgeleverd.

  Is het dan goede service ?

  Eehhhhhh, niet echt. Wanneer je mensen 12 uur te laat aflevert op Curacao dan hoor je op zijn minst te zorgen dat de passagiers geholpen worden bij het vinden van onderdak, ook wanneer je niet van plan bent dat onderdak te gaan betalen.

 17. Opdoeken dat zooitje

 18. Typisch DAE, maar ik heb begrip voor deze actie van het personeel dat geen salaris meer ontvangt.

  Door dit soort acties komt de lachwekkende soap van DAE nog sneller aan zijn einde, want geen weldenkend mens vliegt nu nog met DAE.