• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechtszaakCURACAO – Curaçao Airport Partners, CAP, zal zich houden aan het vonnis dat gisteren werd uitgesproken door de rechter in de zaak van carrentals. De autoverhuurbedrijven bedongen in een kort geding vrije toegang tot de luchthaven. Dat meldt Radio Hoyer 2.

CAP trok bij het kort geding aan het kortste eind en zal individuele autoverhuurders ongehinderd toegang tot het luchthaventerrein moetenverschaffen voor het ophalen en wegbrengen van hun klanten. De raadsvrouw van CAP, Karina Keizer, verklaarde tegenover Radio Hoyer 2 dat CAP autoverhuurders gewoon toegang zal verlenen tot het vliegveld.

Brief
Verschillende autoverhuurbedrijven hadden een brief van CAP ontvangen waarin werd meegedeeld dat zij niet langer klanten op de luchthaven mochten ophalen, anders riskeerden zij een boete van 100 gulden per keer. De carrentals spanden daarop een kort geding aan. De rechter verbood de boete. Daarbij moet CAP de proceskosten betalen.

Hoger beroep
CAP heeft drie weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Raadsvrouw Keizer weet nog niet of dat gaat gebeuren, maar sluit het niet uit. Verschillende media wisten vanochtend te melden dat CAP zich neerlegt bij de uitspraak.

10 reacties op “CAP in ongelijk gesteld, houdt zich aan vonnis”

 1. Ik geloof zeker dat we kunnen aannemen dat “Hopeloos” bij CAP werk, want anders heeft hij ze niet allemaal op een rijtje

 2. @Hopeloos, Er zijn democratieen waar je je mening kunt geven zonder te hoeven emigreren.
  Er zijn ook landen waar je inderdaad maar beter kunt emigreren in plaats van je mening te geven. Begrijp ik goed dat die staatsvorm zonder vrije meninguiting je voorkeur heeft?

 3. @ Hopeloos,

  Je doet je naam eer aan, de opmerking van Maaskant was volledig terecht.
  Iedere, zichzelf respecterende advocaat, had CAP moeten adviseren dit onzinnige idee te laten varen omdat het onhoudbaar zou zijn in een rechtszaak.

  Ik vrees echter dat deze advocaat nu CAP gaat adviseren in hoger beroep te gaan. Dat levert hem/haar weer fors wat uurtjes declareren op en of CAP nu verliest of niet maakt niet uit.
  De advocatuur op dit eiland neemt het niet zo nauw met het hartigen van de belangen van de cliënt. Het behartigen van de eigen belangen staat voorop.

  En CAP ?
  Die zijn al geruime tijd het spoor bijster.
  Wanneer een directeur spreekt over ‘het vliegveld is een beleving’ dan heb je ze niet echt op een rijtje.
  Een vliegveld kun je niet vermijden wanneer je dit eiland per vliegtuig wilt verlaten. Het is dus een noodzakelijk kwaad en het is de taak van CAP dit te faciliteren tegen zo laag mogelijke kosten, waarbij de reiziger zo min mogelijk overlast voorgeschoteld krijgt.
  CAP draait het echter precies om………..zoveel mogelijk overlast tegen zo hoog mogelijke kosten.

  Dus beste Hopeloos, tenzij je werkzaam bent bij CAP zou ik maar eens gaan nadenken alvorens je anderen uitmaakt voor rotte vis.

 4. Maaskant heeft volledig gelijk.

  CAP tracht haar monopolie uit te buiten over de rug van de toerist.

  Dat doen ze al met waanzinnige prijzen voor alle diensten en produkten op het vliegveld. Alleen het parkeren is er nog betaalbaar vergeleken met andere vliegvelden, maar zodra de direktie dat door heeft worden die tarieven ook verdubbeld.

 5. We zijn al zo gewend dat veroordeelde partijen de rechterlijke uitspraken aan hun laars lappen dat wij verbaasd reageren als zo’n partij zegt zich aan de rechterlijke uitspraak te houden. Er is dus een verandering in onze mentaliteit zichtbaar, misschien dat wij over zo’n 50 jaar als rechtstaat normaal functioneren.

 6. @Philippe Maaskant, typisch Curaçaos dus, hier gunt niemand elkaar iets toch?

 7. Dit is een overwinning tegen de monopolie van CAP en zijn rovers, maar belangrijker, het is een overwining voor de toeristen die hiervan de dupe waren.

  CAP maakt zich belachelijk door zijn eigen interesse eerst te zetten voor die van hun klanten (de toeristen).

  De tourist die dit eiland aandoet, moet de vrije gelegenheid hebben om zelf voor een autoverhuurbedrijf te mogen kiezen. Dat heet vrijehandel en open markt.

  CAP moet zich schamen en de directeur die hiervoor verantwordelijk is moet het veld ruimen. Hij maakt CAP en het eiland belachelijk met dit sort tafferelen.
  YWN

 8. Jezus, wat een domme reacties weer op deze site. De azijnpissers die denken overal een mening over te hebben, weten het weer beter, he mr. Maaskant, Ga lekker emigreren als het je hier niet bevalt.

 9. Jammer dat we alleen via de rechter dit soort organisaties tot redelijkheid kunnen dwingen.
  Wat zegt dat over de leiding van deze organisatie?
  Niet serieus meer te nemen!

 10. Je kon ook geen andere uitspraak als deze verwachten. Ik weet niet wie de ratvocaat van CPA in deze zaak was, maar hij/zij heeft schaamteloos zijn/haar zakken gevuld met een kansloze zaak.