• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

navarroCURAÇAO – Het politiebureau in aanbouw in Rio Canario is op zijn hoogste punt. Gisterochtend is om die reden ter plekke een korte ceremonie gehouden. Minister Nelson Navarro (Justitie), commissaris Marlon Wernet en architect J. Millerson spraken de aanwezigen toe.

Om de feestvreugde compleet te maken, werd er ook een fles champagne aangebroken.

DSC_3069

champagne

1 reactie op “Hoogste punt voor politiebureau in aanbouw”

 1. Hoe blij moeten we zijn? Het is onderdeel van een project dat steeds wordt gefrustreerd en waarbij we er als Curacao steeds in slagen de zaak te verzieken. In lokale pers is er weinig over te lezen. Je moet ervoor naar de Tweede Kamerstukken in NL.

  Toen Curacao autonoom land moest worden op 10-10-10, was er door de bekende politieke partijen zoveel vertraagd, dat er nauwelijks een goede voorbereiding was. Daarom zitten we nu met een overvol ambtenaren apparaat met goudgerande voorwaarden en daarom waren de politie en het gevangeniswezen niet op hun taak voorbereid.

  Toen is afgesproken dat Curacao met hulp en geld (nog steeds..) van Nederland er aan zou gaan werken om de zaak “up to standards” te krijgen. Het verbeteren van de huisvesting is daar een onderdeel van. Het is structurel tegengewerkt, vraag mij niet waarom. Citaat uit het voortgangsverslag van eind 2012:

  “Nog steeds is het invullen van de noodzakelijke personele bezetting niet gerealiseerd. De per uiterlijk december 2012 verwachte doorbraak in de gerezen impasse tussen de minister van justitie en de  vakbonden is niet gerealiseerd.”

  “Minder succesvoller zijn toch de projecten aangaande de infrastructurele huisvestingaspecten Slechts de bouw van een nieuwe Politiepost te Rio Canario is aangevangen.   De bouwprojecten ‘Verbouwing en herindeling politiekantoor Winston Churchillweg’ en ‘Vervanging daken gebouwen Winston Churchillweg’ die voor medio november gepland waren, zijn nog niet in  uitvoering gegaan. …. Telkens zijn er andere onvoorziene omstandigheden die zich voordoen,  die de verhuizing onmogelijk maken. ”

  HOERA! We vieren het hoogste punt!
  Het hele project had in twee jaar (na 10-10-10) klaar moeten zijn!
  We moeten ons schamen.