Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – De 53-jarige W.S.F. is gisteren veroordeeld voor het doen van een valse bommelding op 1 mei tijdens Sami Sail in Boka Sami. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man krijgt een jaar celstraf waarvan 358 dagen voorwaardelijk (hij is dus weer vrij man) en moet een taakstraf van 200 uur uitvoeren.

Hij deed de bommelding via het alarmnummer van de politie: “Meneer goedenavond. Meneer, het fort van Boca weet je, laat men het evacueren, omdat er een grote kans bestaat op een explosie, goed?”. De politie nam direct na de telefonische melding actie en zette het gebied af, evacueerde alle bezoekers en uitbaters en zette een bomverkenner in. Dit leidde tot een financiële strop voor de uitbaters en een verpeste avond voor de duizenden bezoekers. De organisator van het evenement deed daarna aangifte bij de politie. De straf was dezelfde als die het OM had geëist.

2 reacties op “Valse bommelding Sami Sail bestraft”

  1. 53 jaar en dan doe je dit soort dingen?

    geen hoop meer voor dit figuur!

  2. Weer een erg laag strafje voor iemand zie zoveel onrust en onvrede (bij de organisatoren en bezoekers van Sami Sail) heeft veroorzaakt.

    Maar met de veroordeling van de dader hebben hulpdiensten, organisatoren en hulpdiensten alle ruimte om financiele schadeclaims bij de beller in te dienen.

    Daar zal waarschijnlijk weinig te halen zijn, maar als de strafrechter hem niet wil straffen dan moet de civiele rechter dat maar doen.