• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ToerismeCURACAO – In juni van dit jaar waren er 5 procent meer bezoekers dan in dezelfde maand in 2012. Dat maakt het Curaçao Tourist Board (CTB) bekend. Vorige maand zijn er 32.944 ‘stay-over’ bezoekers geregistreerd, tegen 31.317 in juni vorig jaar.

Het aantal Noord-Amerikanen is ongeveer gelijk ten opzichte van een jaar terug. De Zuid-Amerikaanse markt trekt nog steeds aan. Vorige maand waren er 4 procent meer bezoekers uit deze regio ten opzichte van juni 2012 (9.398 tegen 9.066). Het merendeel daarvan komt nog steeds uit Venezuela (5.882), maar hun aandeel neemt af.

DAE
De afname in het aantal Venezolanen hangt volgens het CTB samen met de problemen van luchtvaartmaatschappij DAE. De eerste twee weken van mei zagen er cijfermatig goed uit, maar sinds het vliegverbod voor DAE vanaf 15 mei is daar verandering in gekomen. Vooral door bezoekers uit Suriname en Colombia neemt het aandeel Zuid-Amerikanen alsnog toe.

Europeanen
Het aantal Europeanen blijft ongeveer gelijk (11.782 bezoekers vorige maand). Het aantal Nederlandse toeristen neemt 2 procent af, met 9.418 tegen 9.589 vorig jaar. Ook het aantal Duitsers slinkt met 2 procent (928 in juni tegen 943 in juni 2012).

Aantal nachten
Het aantal nachten dat bezoekers op het eiland blijven is gestegen naar 275.574. Vorig jaar was dat nog 261.048. Dat komt vooral door bezoekers uit de Caribische landen (23.124 tegenover 19.524).

2 reacties op “CTB: 5 procent meer bezoekers in juni”

 1. De afname van de Venezolaanse toeristen ligt idd aan DAE. Doordat DAE de arme Venezolanen hun geldt nog niet terug gegeven heeft voor de betaalde ticket. kunnen velen hun reis naar Curacao niet bij een andere maatschappij kopen.

  Hierover lees ik verrassend gezegd helemaal niks over in de kranten. Sinds 15 mei heeft DAE nog geen 1 ticket terugbetaald aan de klanten in Venezuela. daarom houd Cadivi het geldt ook in Venezuela. Zo dat DAE uiteindelijk de klanten hun geldt terug kan geven. De passagier op doorreis naar Miami hebben wel met andere maatschappijen als Insel, Avior en Estelar hun tickets gekocht om dan met DAE verder naar Miami of Orlando te gaan.

  De cijfers zijn nu gedaald en zullen voor augustus weer stijgen en in september helemaal.

 2. Elke dag word je dood gegooit met toeristen sijfers,ze (werken????????????) tellen zig zeker de hele dag suf daar op kantoor om hun baantje maar te behouden.alles wat binnen komt rekenen ze voor toerisme aan ,zelfs de zeelui en de vliegtuigen crew worden mee gerekent,ha ha.