VuurCURAÇAO – Brandweer en politie zijn gisteren bezig geweest met meerdere branden. Allereerst is een huis in Nabij van Engelen gistermiddag afgebrand. Waarschijnlijk is er afval rondom het huis in brand gevlogen en is het vuur overgeslagen naar het huis.

Een inwoner van het huis lag binnen te slapen ten tijde van de brand, maar is erin geslaagd om op tijd uit het huis te komen. Het onderzoek duurt voort.

Keet
Ongeveer tien minuten na deze melding, kreeg de politie van Mahuma/Seru Fortuna een soortgelijke oproep voor een adres op de Mahuma Kaja J. In dezelfde straat gingen in respectievelijk mei en juni ook al twee huizen in vlammen op om onbekende redenen. Gisteren stonden er op het terrein een keet en een zogenoemde blokhut in brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de keet, een hoeveelheid houtwerk en een aantal dierenbankjes afbrandden. Niemand raakte gewond.

Borinquenweg
Om 16.43 uur was het wederom raak. Een huis aan de Borinquenweg is compleet in de as gelegd. Ook deze zaak is in onderzoek.

1 reactie op “Meerdere branden houden gemoederen bezig”

  1. Our Firefighters don’t really have the right equipment or knowledge on how to actually PUT OUT a fire. Every single building that catches fire here, just burns down to the ground. All the firefighters can do is sit back and make sure no one gets hurt. Maybe calm it down so it doesn’t catch anything else. The day that one of our multi story buildings actually catch on fire, we’ll be doomed.