• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

stanley palm thumbCURAÇAO – Politieke partij Partij PAIS heeft er geen problemen mee als minister van Economische Ontwikkeling Stanley Palm opnieuw gescreend zou worden. Dat verklaart PAIS-leider Alex Rosaria tegenover Radio Hoyer 2. De PAR heeft opgeroepen tot een herscreening omdat Palm zich zou hebben ingelaten met illegale zaken.

Palm verklaarde vorige week vrijdag tegenover het Antilliaans Dagblad de bedenker te zijn van het omstreden sms-lot. In 2005 bracht Palm als directeur van SMS Curaçao de sms-loterij op de markt. “Als politieke partij PAR vindt dat Stanley Palm opnieuw gescreend moet worden, hebben wij daar geen enkel probleem mee,” zegt Rosaria. “Wij hebben niets te verbergen”. Hetgeen Palm destijds heeft opgezet is volgens Rosaria legaal en hij is dan ook niet bang voor een herscreening. Rosaria vertelt wat hij vindt van het verzoek van de PAR.

Alex Rosaria

Stanley Palm

7 reacties op “‘Herscreening Palm geen probleem’”

 1. @Peter Bon, Het is ook strafbaar om de Staten te verhinderen te vergaderen. Daarop staat de hoogste straf die we kennen. Toch heeft Asjes dat gedaan en willen we hem – de democratie verkrachter- als Minister President. Denk dus niet dat Asjes die hele beerput gaat opengooien want dan kan hij zelf ook wel opstappen. En wel als eerste!

 2. Feit blijft.
  Als de minister president zegt dat de sms loterij ilegaal is en dhr. Palm heeft aan de tot standkoming hiervan meegewerkt, was hij dus illegaal bezig.
  Of de M P heeft het fout. Als dhr. Palm zijn functies mag houden, heeft dhr. Asjes ook anderen ten onrechte van illegaliteit beticht. Het is slap van de MP zich te verschuilen achter een eerdere screening wanneer er nieuwe feiten aan het licht komen.

 3. Asjes heeft ook intern gereageerd op zijn screening. Er is al een email via PRISM bij het Ministerie van Algemene Zaken omtdekt. Een stukje hieruit.

  “..Ook wil ik alle onduidelijkheid wegnemen over de screening. Er was geen twijfel over mijn screening. En zoals ik heb beloofd, zal ik mijn dubbele inkomen (Als Statenlid, als Sectorhoofd en nog wat inkomsten) op de website van mijn ministerie zetten.

  Mijn vermogen zal ik ook openbaar maken. Ik hoop hiermee aan te tonen dat je ondanks dubbel inkomen en ondanks een groot vermogen, toch het beste kunt doen voor het volk in de wijken. Die moeten ook de kans krijgen op net zoveel inkomen. Daar gaan we aan werken. Constancia heeft ook veel baantjes uitgedeeld. We gaan veel conflicten bedenken en het Bureau Landsbemiddelaar fors uitbreiden. Iedereen blij.

  Verder is er bij mijn eigen screening ook niks gevonden. We hebben in de wet namelijk de regel opgenomen dat er niet gezocht mag worden als zich ministerskandidaten aandienen. De meesten hebben erover heen gelezen. Maar er staat dat het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao de informatie verschaf, indien aanwezig, die op de desbetreffende kandidaat betrekking heeft

  Let wel! INDIEN AANWEZIG! Gerrit heeft al veel zaken doen verdwijnen. En het personeel zit huis. Het hoofd van de Veiligheidsdienst mag dus gewoon niet eens op onderzoek gaan als de kandidaat bekend is, dat zou vervelend kunnen zijn voor de kandidaat. Tja, wie niet sterk is, moet slim zijn…”

  Niemand hoeft zich dus zorgen te maken om de screening.

 4. Ze kunnen hem ook een drugtest laten ondergaan wat net zo zinloos is. Hebben ze echt niks beters te doen?

 5. Wat alert van de PAR. Een bedenksel uit 2005, wat na acht jaar wellicht blijkt niet helemaal in de haak te zijn, wordt nu aangegrepen om twijfel te zaaien. Het politieke landschap van Curacao.

 6. Zolang Schotte in de Staten zit, met een lijst veroordelingen lang genoeg om de Weg naar Westpunt geheel te bedekken, denk ik niet dat we ons druk moeten maken om een futiliteit als dit.

  Zelfs Constantia, veroordeeld voor liegen voor de rechter en een reeks winkeldiefstallen, valt daarbij in het niet. Al doet ze aandoenlijke pogingen (familie baantjes bezorgen bij het BZV, HBO diploma’s vervalsen) om Schotte te evenaren.

 7. Herscreening heeft geen zin als zelfs Asjes door de screening weet te komen.