• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Vers KortjeCURAÇAO – Het Openbaar Ministerie (OM) is in beroep gegaan tegen de beslissing om de chauffeur die een dodelijk ongeluk veroorzaakte op vrije voeten te stellen. Dat meldt het OM zelf. De rechter-commissaris besliste dat hij na een week in vrijheid zijn rechtszaak af kon wachten. Bij het ongeluk op de EEG-weg kwamen drie mensen om het leven.

21 reacties op “OM in beroep tegen vrijlating chauffeur EEG-weg”

 1. @Telepers, Tja kijk daar weten ze wel hoe je er mee om moet gaan.. vergelijk dat met onze vriend nelson.. krijgt misschien een taakstrafje en 3 mensen zijn dankzij hem dood.. en hij zit in cabana te zuipen!

 2. Beste Marloes,

  Om dat voor elkaar te krijgen heb je een goede advocaat nodig en ik geloof niet uit jouw andere reacties op deze website, dat je deze beroepsgroep ook maar iets gunt.

 3. Ik heb ook geen vertrouwen meer in justitie op dit eiland dus laten we Nelson dos Santos dan inderdaad maar tot zijn dood financieel blijven uitkleden met kosten van crematies, reiskosten nabestaanden, gederfd inkomen nabestaanden, kosten van in de prak gereden huurauto, gederfde inkomsten van de car rental en ook immateriele schade.

  Natuurlijk zal een crimineel als Nelson dos Santos dan een beroep doen op het onvermogend zijn, maar laten we dan met onze Blackberries en Iphones het tegendeel bewijzen als hij weer ongegeneerd de duurste cocktails bestelt bij Cabana.

 4. Een 20-jarige student uit Loon op Zand zit al sinds het begin van de maand vast in Vietnam voor betrokkenheid bij een fataal ongeluk. De Nederlander wordt ervan beschuldigd dat hij zonder rijbewijs reed toen hij een 51-jarige voetganger doodreed.

  De Brabantse student Tim reed op 1 augustus op een scooter door een dorp, schrijft zijn familie op Facebook. Op een eenrichtingsweg ging het mis. “Vervolgens reed er een motorrijder tegen het verkeer in en schampte de scooter van Tim waarop hij de macht over het stuur verloor en op een aantal voetgangers inreed.” Een van die mensen overleed twee dagen later.

  Op 2 augustus belandde de student in een Vietnamese cel. Sindsdien zit hij in voorarrest. Dat is met twee maanden verlengd. Zijn familie is bang dat het voorarrest kan oplopen tot maximaal 16 maanden.

  Zo’n geval hebben we hier ook maar dan 3 mensen doodrijden! en deze jongen loopt gewoon te feesten bij Cabana!

 5. @ Bert Duinen. Je bent echt een grapjas zonder kennis van zaken. Officieel is er geen rapport verschenen over verboden middelen. Mate van roekeloosheid, doorrijden na het gebeuren, geen rijbewijs, geen verzekering, recidive enzovoort. Alles zal op de groene tafel komen en de rechter mag het zeggen. Als het te weinig is, kan het OM wederom in hoger beroep. In Nederland heeft dat recent veel effect gehad.

 6. @ Bert van Duinen, volgens mij bent u verkeerd geinformeerd, volgens het wetboek van strafrecht is de maximale straf 6 jaar of een geldboete van de vijfde categorie:

  Artikel 2:284 SR

  1. Hij die aan het verkeer deelneemt en zich daarbij zodanig gedraagt dat een aan zijn schuld te wijten verkeersongeval plaatsvindt waardoor een ander wordt gedood, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

  2. Indien de schuld bestaat uit roekeloosheid, wordt hij gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste zes jaren of geldboete van de vijfde categorie.

 7. Zorro en WW zijn fout geinformeerd.

  Omdat Nelson dos Santos niet gedronken had kan hem alleen roekeloos rijden ten laste worden gelegd en daar staat maximaal 1.5 jaar voor.

  Het feit dat hij geen rijbewijs had weegt niet mee bij de straf, omdat daar alleen een boete op staat.

  Ook het feit dat hij niet 1 maar 3 dodelijke slachtoffers veroorzaakte werkt niet of nauwelijks strafverzwarend.

  Onrechtvaardig (voor de nabestaanden) maar wel waar.

  Het enige wat nog kan is Nelson dos Santos financiaal zwaar straffen met een verplichting tot vergoeding van de kosten van 3 uitvaarten, overkomst uit Europa van familieleden, inkomstenderving van nabestaanden en ga zo maar door.

  Nelsos dos Santos reed (bewust) zonder rijbewijs en was dus niet verzekerd en zal alle bovengenoemde kosten zelf moeten betalen (inclusief de total loss huurauto).

  Dat worden dus 4 baantjes voor Nelson, want met die 2 red hij dat niet.

  Ratvocaten genoeg op dit eiland, maar misschien kan een advocaat die deze zaak ten harte gaat de indiening van alle claims coordineren. En voor een keer heb ik geen probleem met de hoge factuur die hij daarvoor opstelt. Want die gaat linea recta ook naar Nelson dos Santos.

 8. @ettienne, Er was al een brommer van hem afgepakt en toch gaat meneer zonder rijbewijs rijden.. en veel te hard.. ondanks dat hij mensen naast de kant van de weg ziet aanlopen.. deze mensen heeft hij zo hard aangereden dat ze overal heenvlogen.. toch probeerde meneer te vluchten.. na zijn aanhouding zat hij relaxt te pingen en te lachen..
  Na zijn vrijlating zat hij alweer te feesten op Cabana.. Maar de indruk die we krijgen is niet van iemand die heel veel spijt heeft van het vermoorden van 3 mensen! We hebben meer te doen met de families van de overledenen en het voorkomen dat iemand als Nelson weer de weg op gaat! duidelijk is dat je deze meneer zijn voertuig kan afpakken hij gaat toch wel zonder rijbewijs de straat op.. wellicht gaat hij straks vliegen zonder vliegbrevet want tja hij mag niet autorijden en niet brommerrijden..

 9. @ WW. (maximaal 6 jaar gevangenisstraf).

  Volgens politiewoordvoerder Huggins kan het oplopen tot maximaal 12 jaar afhankelijk wat hem allemaal aangerekend zal worden, maar inderdaad is iedereen bang dat hij er met een “fooitje” vanaf komt.

 10. @Freek, hij is voorlopig vrijgelaten in afwachting tot zijn rechtzaak, daar zal hij zijn definitieve straf krijgen (maximaal 6 jaar gevangenisstraf). Het is dus niet zo dat hij na een week cel straf heeft gekregen, dit is voorarrest.

 11. Het verkeersgedrag op Curacao blijft een drama. Ik reed vanmorgen op de Weg naar Westpunt achter een groep Corvettes (wellicht een club) die bij iedere kruising alle wegen blokkeerden om vervolgens uitgebreid te gaan feveren. Later kwam ik uit bij een ongeval bij de rotonde op de afslag naar het vliegveld, weet niet of de groep Corvettes daar ook schuld aan had maar sluit het allerminst uit.

  Ik heb opnames gemaakt van hun fever om daarmee naar de politie te gaan maar doe dat bij nader inzien toch niet. Want als Nelson dos Santos voor een drievoudige moord slechts een week cel krijgt, krijgen de Corvette rijders voor hun fever waarschijnlijk zelfs applaus.

 12. @ etienne Sambo. Leuk geprobeerd van je, maar de verhoudingen zijn een beetje zoek bij je. Elders heeft iemand al gezegd wat de verdachte door zijn vrijlating in/van de hele maatschappij te verduren zal hebben, maar als ik dan lees dat meneer aan het feesten is bij Cabana Beach ontgaat mij toch het respect van hem blijkbaar niet beseffende wat hij heeft gedaan. Ik weet niet of iemand anders met een normaal gevoel niet liever in de gevangenis was gebleven. We zijn toch op de goede weg om de klacht dat daders beter behandeld worden en meer hulp krijgen dan het slachtoffer en diens nabestaanden van wie het lijden onevenredig veel groter is serieus te nemen en het slachtoffer en nabestaanden meer hulp te bieden dan de vermeende dader. Gezien de feiten en vooral zijn gedrag gaat medelijden mij wat te ver, want hij toont ook geen medelijden.

 13. Jullie onderschatten de straf die de maatschappij deze jongen oplegt. Het gaat hier bovendien niet om een moordenaar die moedwillig drie mensen heeft omgebracht. Hij zal er zelf ook vreselijk mee zitten. Als het om de drie overledenen gaat tonen jullie de grootste compassie. Waarom reserveer je niet een klein beetje medeleven voor deze jongen. Hij kan toch tegelijkertijd fout zijn en ook slachtoffer? Hebben jullie alleen maar een zwart/wit functie in je verstand? Denk even na shonnan. Dit is een tragedie voor alle betrokkenen.

 14. Antwoord van zijn advocate,, hij reed zonder rijbewijs want zijn brommer was afgepakt.. waarom was die precies afgepakt? en waarom rij je dan toch rond zonder rijbewijs? gaan we maar doen wat niet volgens de wet mag?

  Als de advocate hier tegen is misschien kan ze dan een zaak beginnen om gewoon rijbewijzen af te schaffen want wat is hier de toegevoegde waarde van?

 15. Pluimpje voor Norman Servos. Ik neem aan dat hij dit een duwtje heeft gegeven.

 16. Afgelopen zondag is de laatste van 3 slachtoffers begraven. Hun moordenaar is woensdagavond zwaar aangeschoten gezien bij Cabana Beach.

  Dat zegt genoeg over hoe gemeend zijn spijtbetuiging was, hem ongetwijfeld ingefluisterd door zijn ratvocate.

  Het is een grote schande dat Nelson de Santos, eerder met de politie in aanraking gekomen en ontslagen wegens diefstal bij een winkel in Punda waar hij in de security werkte, na een 3 voudige moord slechts een week hoeft te zitten.

  Doodrijder, winkeldief, ik zie voor Nelson een briljante carriere bij de MFK voor me.

 17. Goede zaak, het is alleen van de gekke dat het OM dat doet na verontwaardiging in de media en niet uit zichzelf.

  Als we ons massaal gaan roeren over het feit dat Brian Mariano, 7 maanden na zijn veroordeling tot een jaar cel wegens de smokkel van een kilo drugs, nog steeds vrij rondloopt komt het OM in actie?

  Nogmaals, een goede actie van het OM, maar de reden is te gek voor woorden.

 18. Goed om te lezen.

 19. What is wrong with the judges and/or the justice system. You kill three people and than the set you FREE. You let him go free and he is gone. Ask him to turn in his passport (if he has any) and he still will be gone. I think he should stay right where he is – IN JAIL.

 20. Nelson zal wel allang weggevlucht zijn en zit nu lekker in een ander land.. en zal zijn straf nooit uitzitten

 21. Tja, het OM kon ook niet anders na de maatschappelijke verontwaardiging hierover.

  Misschien kunnen ze ook Brian Mariano 7 maanden na zijn veroordeling eindelijk zijn straf eens laten uitzitten. En de tientallen Brian Marianos die de media niet gehaald hebben maar ondanks hun veroordeling ook vrij rondlopen en hun volgende atrakos kunnen begaan.