• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

friso_en_mabel_2013CURAÇAO – Sinds de dood van zijn vader liet prins Friso meer ruimte voor gevoelens. Dat zei dominee Carel ter Linden vrijdag tijdens de uitvaartdienst van de prins in de Stulpkerk in Lage Vuursche. Friso kon volgens Ter Linden heel direct zijn en een uitgesproken mening hebben.

“Hoe vertrouwder zijn omgeving, hoe meer onomwonden en direct hij zijn kon. Wetend dat je elkaar nooit zou laten vallen. Daar kon hij zichzelf zijn: zelfverzekerd, uitdagend, cynisch soms. De armen over elkaar in een houding van: kom maar op”. Maar zo kenden Mabel en zijn buitenlandse vrienden hem niet, aldus de dominee. “Daar was hij vrijer, opener, durfde hij zijn emoties meer te laten zien. Die waren er, gesloten als hij soms kon lijken, wel degelijk”. Na de dood van zijn vader liet Friso echter meer ruimte voor zijn gevoelens, aldus Ter Linden. “Een vader waar hij een vertrouwde band mee had. Met wie hij hele weekends golfde, een vader die datzelfde onafhankelijke had.”

Dochters
De komst van zijn dochters Luana en Zaria veranderde Friso echt, vertelde de dominee. Hij kon echt van hen genieten, aldus Ter Linden. Friso speelde graag met zijn kinderen. Zo deed hij spelletjes en las hij boeken met Luana, en bouwde hij technische dingen met Zaria. Met allebei zijn dochters ondernam de prins ook speurtochten.

Goede adviezen
Vrienden van Friso hebben volgens de dominee verder gezegd niet te weten wat ze zonder de prins moeten, ‘omdat hij zulke goede adviezen had’. “Hij kon heel stellig in zijn mening zijn, maar kon ook goed luisteren.”

© Novum

www.versgeperst.com