PolitieCURAÇAO – De politie heeft gisteravond de twintigjarige Venezolaan K.J. aangehouden op verdenking van een overval. Hij zou een vrouw in Pietermaai van haar laptop beroofd hebben. Alerte buurtbewoners renden achter hem aan waardoor de politie hem kon inrekenen.

In de vroege avond werd een vrouw verrast door een gemaskerde man in de Nieuwestraat. Er ontstond een worsteling waarbij hij erin slaagde om haar in een wurggreep te brengen. Omstanders achtervolgden hem. In de omgeving van de bibliotheek is K.J. uiteindelijk aangehouden. Hij verblijft sinds drie maanden op het eiland. Hij is voorgeleid aan de officier van Justitie, die bepaalde dat hij langer vast blijft zitten in afwachting van onderzoek.

12 reacties op “Buurtbewoners overmeesteren overvaller”

 1. @Dennis, wat maakt het uit.. zelfs iemand die 3 mensen vermoorde loopt nu gewoon vrijrond dus deze man zal misschien een foei krijgen van de rechter. niet meer doen jongen..

 2. @Wak nos mes, ik leg de verantwoording van de veiligheid niet bij de overheid, zij kunnen namelijk niet zorgen voor de veiligheid van de burgers. Hun eigen veiligheid wel body guards en wapenbezit wat de normale burger niet mag of kan betalen. Daarom kun je beter als straat of bario beter met harde hand zorg dragen voor je eigen veiligheid.

  Ik heb een aleenstaande YDK buurvrouw op leeftijd, kinderen in NL, zij is bang in haar eigen huis, is dat normaal. De gast die uit haar mango boom is gevallen die bedenkt zich echt wel een tweede keer voordat die uperhaupt nog bij ons in de straat komt.

 3. Daarom zei ik al eerder. Al die wijken met napalm platgooien.
  Zijn we in 1 keer van alles af.

 4. Weer een mooi voorbeeld van hoe de burgers het zelf beter kunnen dan de politie.

 5. Ikke, leg de verantwoordelijkheid voor de veiligheid niet bij de overheid neer. Die kan niet voor elk huis een poltieagent neerzetten.

  Wij zijn het zelf, en dan met name de wijken Koraal Specht, Seru Fortuna en Muizenberg die onbegrensd criminelen grootbrengen.

 6. Hij is voorgeleid aan de officier van Justitie, die bepaalde dat hij langer vast blijft zitten in afwachting van onderzoek.
  Jammer dat er niet vermeld wordt hoe lang hij vast blijft zitten.
  Misschien langer dan iemand die 3 mensen heeft doodgereden? Is er dan toch sprake van klassenjustitie?
  Het heeft er de schijn dat een overval belangrijker is dan doodslag? (met alle medeleven voor de betrokkene van die overval)

 7. Ben benieuwd of onze daadkrachtige minister Navaro opnieuw gaat beweren dat deze stagiare de boel probeert op te lichten bij haar aangifte bij de politie.

 8. Hebben criminelen tegenwoordig zoveel vertrouwen in de nihile pakkans dat ze zelfs collega’s uit het buitenland uitnodigen ?

 9. Het lijkt nu alsof er een worstelingetje was en dat er een laptopje gestolen was en dat het dus allemaal wel mee valt. Ik mocht de vrouw als eerste opvangen. Zoals ik het begreep heeft ze eerst niets vermoedend een enorme klap in haar gezicht gekregen en daarnaa heeft onze vriendelijke vriend haar proberen te stikken met een kussen. Het was ten slotte nog licht toen hij er met de buit van door moest en dan is het makkelijker als je slachtoffer geen geluid meer maakt. Het is dus poging tot doodslag om een laptop te krijgen. Ik hoop ook van harte dat dit hem wordt aangerekend poging tot doodslag ipv kruimeldief.

 10. misschien wel een goed idee zolang de overheid niet in staat is om voor de veiligheid van de burgers te zorgen dat iedere straat/bario zijn eigen burgerwacht opricht en met harde hand voor de eigen veiligheid zorgt.

 11. Ik schreef het net al op Facebook, maar laat de rest van de wereld ook maar meelezen:

  Ik voorzie een hoop gezeik de komende maanden. De komende weken komt de nieuwe groep stagiaires aan, dus het is weer jackpot voor het tuig dat maar niet wil werken voor hun geld, zeker met de kerstperiode die deze groep mee gaat maken.
  Salinja, Waaigat, en het stukje tussen de Nieuwestraat en Punda zijn plaatsen waar vaak overvallen gebeuren, ‘s avonds en ‘s nachts. Dat moet de politie ondertussen ook wel een keer weten, maar ze doen niets, en nemen de boel ook niet serieus, zo bleek al eerder.

  Ik vind het aan de andere kant ook uiterst onhandig dat stagiaires met een laptop, vaak die van hunzelf, over straat moeten omdat het stagebedrijf verzuimt een degelijke werkplek in te richten voor hun jeugdige medewerkers. Ik vind het eigenlijk schandalig, want het brengt risico’s als deze met zich mee.

 12. Brian Marianootje!

  In theorie een jaar zitten, in de praktijk gewoon thuis pitten.