• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

verskortje1CURACAO – De bewaring van acht dagen van de 23-jarige chauffeur die onlangs betrokken was bij het ongeluk op de EEG-weg is opgeheven. Dat meldt het Openbaar Ministerie. Bij het ongeluk kwamen drie mensen om. Het Openbaar Ministerie overweegt om in beroep te gaan tegen de beslissing van de rechter-commissaris. 

36 reacties op “Veroorzaker ongeluk EEG-weg voorlopig vrij”

 1. @ Zorro, reacties als: moordenaars horen in de cel, nu alweer vrij, binnen 4 dagen vrij laten, binnen een week sta ik weer op straat,. Alle reacties die impliceren dat de dader zijn straf zal ontlopen. Dit zijn reactie die ik heb gelezen en die jij ook terug kan lezen. Deze zijn alsof hij definitief is vrijgelaten iets wat onjuist is.

  Natuurlijk kan je dit interpreteren alsof de schrijvers het hebben over een voorlopige vrijlating, mij leek het alsof deze dachten dat hij vrij gesproken was en zijn straf zou ontlopen. Daarom heb ik getracht duidelijk te maken wat de gang van zaken is in het strafprocesrecht en dat deze meneer pas schuldig (volgens de wet) na een eerlijk proces artikel 6 lid 2 EVRM.

  Mijn persoonlijke menig heb ik nooit gegeven.

 2. @ WW. Je moet echt beter lezen en je bij de zaken houden. Niemand hier heeft de door jou gesuggereerde mening of gedachte aan het papier toevertrouwd. Je fantasie geef je te veel de vrije loop, nog steeds.

 3. @Zorro, het gaat erom dat de reacties van de mensen op bovenstaand bericht waren alsof deze meneer definitief vrij was gelaten, de meeste reactie waren alsof hij geen straf zou krijgen. Dat is pertinent onjuist. Deze meneer wordt vrijgelaten in afwachting tot zijn proces.

  Ik heb geen waarde oordeel gegeven over de beslissing van de rechter, ik heb gezegd dat de rechter over alle informatie zal beschikken en op grond daarvan een belangen afweging zal maken. Hij is degene die hierover beslist, zo hebben we het met zijn alle bedacht en goed gevonden. Een onafhankelijke rechtelijke macht die dit soort beslissingen neemt. De rechter heeft klaarblijkelijk geen kans op recidive aanwezig geacht en ook geen vluchtgevaarlijk aanwezig geacht, ook kan hij andere vrijheidsbeperkingen opleggen, meldingsplichtig inname paspoort, enkelband enz.

  Ik heb ook gezegd dat er voor het OM een mogelijkheid is tot hoger beroep, deze mogelijkheid is er overigens ook voor de verdachte.

  Als jij vindt dat dit voor Jesus spelen is is dat je goed recht, maar hou wel in de gaten dat het allemaal zo is besloten door de wetgevende macht en vastligt in het wetboek van strafvordering. Persoonlijk zou ik geen alternatief weten voor dit systeem, als jij dat wel weet zou ik graag je suggesties horen. Ook de rechter is een mens, ook hij kan fouten maken.

 4. Nelson mag trouwens gewoon reizen.. die zien we dus nooit meer terug!

 5. @ WW. dat mensen hier het verschil niet weten tussen een verdachte en een veroordeelde, dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel in rechte) is bewezen, geprobeerd duidelijk te maken dat er een scheiding der machten is en proberen duidelijk te maken dat er een verschil is tussen voorlopige hechtenis en de uiteindelijke straf.

  Je kan of wilt niet begrijpen, dat dit totaal niet relevant is v.w.b. het wel of niet vrijlaten en dat is waar we het hier over hebben en niet of hij verdachte of dader is. Als de rechter de kans op herhaling niet aanwezig acht, maakt hij een zeer grote fout en doet alsof hij Jezus is, want geen enkel normaal mens zal deze zekerheid voor zijn rekening willen nemen of zijn hand voor deze “meneer” in het vuur durven steken. Hoewel aanvankelijk werd gezegd, dat hij onder (onbekende) condities was vrijgelaten, blijkt dat niet waar te zijn en kan hij gaan en staan waar hij wil ook buiten Curacao. Gelukkig gaat het OM in beroep en verwacht ik bij toekenning een ander wel realistisch deuntje van je.

 6. @angela, niet alleen in het verkeer maar ook in tekst of taal kan je te kort door de bocht gaan en dat is ook gevaarlijk. Overigens liep de dader woensdagavond te feesten op Cabana beach. Hetgeen van weinig respect getuigd.

 7. @WW, Je kan ook schuldig zijn en niet veroordeeld zijn.. Is Hitler ooit veroordeeld? Is Bouterse ooit veroordeeld? Is Mario Evertz ooit veroordeeld? Gerrit Schotte?

  Probleem is dat heel veel mensen ontevreden zijn met de rechtelijke macht.. daar zal je als rechter en OM ook over moeten na denken.. straks zullen de mensen bv die Nelson stopte hem ter plekke gaan lynchen omdat ze anders toch weten dat hij na 7 dagen weer vrij rondloopt en misschien een taakstrafje krijgt voor 3 moorden!

 8. Dat is wrang ja, ben ik mee eens.

  Maar hier is het strafproces nu eenmaal niet voor bedoeld, het strafprocesrecht is niet bedoeld als een toost of genoegdoening voor de slachtoffers. Het straf proces recht is gericht op de waarheidsvinding. Het straffen is allang niet meer (zoals in de middeleeuwen) alleen voor genoegdoening van de slachtoffers, tegenwoordig is het uitgangspunt van straffen naast preventie, resocialisatie van de dader. Hert slachtoffer heeft in dit proces weinig in te brengen.

  Over het functioneren van het OM in het algemeen heb ik geen uitspraak gedaan, ik heb me beperkt gehouden tot deze zaak en me verbaast over het feit dat mensen hier het verschil niet weten tussen een verdachte en een veroordeelde, dat een verdachte onschuldig is tot het tegendeel in rechte) is bewezen, geprobeerd duidelijk te maken dat er een scheiding der machten is en proberen duidelijk te maken dat er een verschil is tussen voorlopige hechtenis en de uiteindelijke straf.

 9. Er is hier op curacao een doofpot, daar komt dit ook weer in.
  deze dos santos da silva, krijgt een taakstrafje en over een paar jaar is hij hier minister president.
  dat kan hier allemaal….geen probleem swa…

 10. WW, je hebt formeel waarschijnlijk gelijk maar ik neem aan dat voor jouw gevoel het ook niet kan dat iemand 3 mensen vermoordt en meteen na de laatste begrafenis op vrije voeten komt.

  Misschien heeft het OM hier dan niet gefaald omdat de invrijheidsstelling niet in hun handen is, maar er is natuurlijk een reeks andere zaken die het OM gewoon heeft laten liggen terwijl ze bewijzen in kilos aangeleverd kregen (denk aan Gerrit Schotte, van zijn dodelijke aanrijding en MOT meldingen tot de mafia stortingen op zijn rekening: wat heeft het OM daarmee gedaan? Niets nothing nada niente rien nichts.

 11. @Maggie, het OM is de aanklager en belast met de opsporing en vervolging van de verdachten. De rechter bepaald de straf dit naar aanleiding van de strafmaat gegeven in het wetboek van strafrecht. Twee aparte instanties.

  Nogmaals, de verdachte is tijdelijk op vrije voeten, dit in afwachting van zijn rechtszaak, daar wordt zijn straf bepaald en deze zal hij dan moeten voldoen. De maximale straf die de dader kan krijgen is 6 jaar celstraf, zo is bepaald in de wet. De wet wordt niet door de rechterlijke macht gemaakt maar door de wetgevende macht (regering+parlement). Als je het niet eens bent met de hoogte van deze straf zul je bij de wetgever moeten zijn en niet bij de rechterlijke macht of het OM.

  Ik zien niet wat het OM in deze fout heeft gedaan, het OM heeft evenveel invloed op de beslissing van de rechter-commissaris als de advocaat van de verdachte of de verdachte zelf. De rechter-commissaris beslist zelfstandig. Jouw commentaar op het functioneren van het OM is dan ook volledig ongefundeerd, het OM heeft tot nu toe zijn werk gedaan zoals deze het behoord te doen. Als je iemand beschuldig, beschuldig dan wel de juiste persoon!

 12. WW, die ik ervan verdenk Norman Serphos te zijn, de papagaai van het OM die zich in allerlei bochten wringt om zijn volledig falende werkgever te verdedigen, zou eens moeten gaan praten met de slachtoffers en nabestaanden van criminelen die zonder of na een flutstraf weer vrij en blij rond lopen in de samenleving.

  Het is werkelijk van de gekke dat iemand die herhaald betrapt is op rijden zonder rijbewijs roekeloos 3 onschuldige mensen dood rijd na een week weer op vrije voeten is.

  De man die die deze gevluchte misdadiger heeft weten klem te rijden zal zich een volgende keer nog wel eens bedenken om dat nog eens te doen. Zoals we allemaal weten dat de misdaadcijfers veel hoger zijn dan gerapporteerd omdat aangifte doen toch geen zin heeft.

  Het hele OM moet opgedoekt worden en vervangen worden door wel capabele mensen.

 13. @zorro, mijn reactie zal overigens dezelfde zijn dit is zoals wij alle hebben besloten dat we uitvoering geven aan onze rechtsstaat. Een onafhankelijke instantie de rechterlijke macht die deze beslissingen neemt is volgens mij de enige garantie tegen willekeur van de overheid.

 14. @Zorro, de rechter-commissaris zal over alle informatie beschikken en de verdachte gesproken hebben, hierna zal hij het algemeen belang afwegen tegenover het belang van de verdachte en dan zal hij tot zijn oordeel komen. De rechter beschikt in ieder geval over meer informatie dan jij en ik en ik ga ervanuit dat hij de kans op herhaling niet aanwezig acht, anders had hij het voorarrest wel verlengt. Overigens kan het OM nog in hoger beroep.

 15. @WW< in sommige landen kan je prima in ballingschap leven hoor.. liever dat dan 20 jaar de cel in wat hij verdient,

  June Oehlers kon na zijn daad ook een vliegtuig pakken naar Miami dus zo goed is die registratie niet!

 16. @ WW. Alles goed en wel maar hoe zal je reactie luiden, wanneer deze jongeman tijdens het opheffen van zijn bewaring hetzelfde of enigszins gelijkend delict begaat? Ik neem aan, dat de rechter dat heeft meegewogen en als onmogelijk of niet zo waarschijnlijk heeft beschouwd. Onmogelijk kan de rechter onmogelijk weten dus neemt de rechter hier een bewust risico en was het redelijk en verstandig geweest de jongeman NIET vrij te laten.

 17. @VW Dus als de rechtzaak pas over een half jaar dient dan kan deze jongeman gewoon een half jaartje vrij rondlopen. Het is toch al bekend dat hij zonder rijbewijs en door roekeloos rijgedrag 3 mensen heeft doodgereden. Het is toch ook bekend dat deze daad de mensen in onze maatschappij zeer heeft aangegrepen. Lekker systeem hebben we.

 18. Net terug van Supermercado Mangusa waar je toch zult Mogen verwachten op Eigen terrain dat mensen rustig rijden, zeker gezien het aantal boodschappenkarretjes en kinderen die er naast lopen.
  Bij het oversteken vlak naast de rotonde kwam werkelijk een maniak, ander woord is er niet voor, langs de rotonde racen in een grote zwarte truck hoog op de wielen om naar het parkeerdek naar boven te racen.
  Mensen moesten opzij springen. Hufter reed gewoon door.
  Ik bedoel maar, mensen leren niet kennen geen normen en warden en doen wat ze willen omdat niemand er iets aan doet, nog politie nog anderszins.

 19. Brian Mariano, hoeft zijn straf nog niet uit te zitten van wegen het celtekort. Dit zegt nog niet dat hij zijn straf niet hoeft uit te zitten. Er vonnis gewezen en hij zal zijn straf dus moeten uitzitten, als er cellen beschikbaar zijn. Het OM maakt hierin een keuze en die geeft zijn prioriteit aan zwaardere misdadigers. Zo zullen andere die voor hetzelfde vergrijpt, als Brian Mariano, veroordeeld zijn ook nog niet in de gevangenis zitten. Het OM maakt de afweging gebaseerd op onder andere het gevaar op herhaling, gevaar voor de samenleving, de belagen van de betrokkenen.

  De betrokkenen van de moord op Wiels zullen om twee reden nog vast zitten, in het belang van het onderzoek of bescherming van de verdachte (angst dat deze bij vrijkomen zal worden vermoord waardoor het OM nooit de waarheid kan achterhalen). De rechter-commissaris zal periodiek (termijnen staan in de wet) beoordelen of er reden is voor verlenging van deze voorlopige detentie.

  Verdachten lopen vrij rond, veroordeelden zitten (mits er voldoende cellen beschikbaar zijn) hun straf uit. Doodrijders lopen niet vrij rond. Verdachten van doodrijden kunnen vrij rondlopen in afwachting op hun proces, pas na een eerlijk proces met gelijke kansen voor beide partijen zal de verdachte of schuldig worden bevonden of worden vrijgesproken of worden ontslagen van alle rechtsvervolging of het OM zal niet-ontvankelijk worden verklaard. Kortom er is een verschil tussen een dader en een verdachte en leven we gelukkig in een land waar we er vanuit gaat dat ieder onschuldig is totdat het tegen deel is bewezen.

  Een verdachte kan niet zomaar het vliegtuig naar Nederland pakken, hij zal geregistreerd staan en mag het land niet verlaten, doet hij dat toch zal tot dat zijn misdrijf verjaard is in ballingschap moeten leven. In Nederland kan hij sowieso niet vrij rondlopen daar dat onderdeel is van het Koninkrijk en er op justitieel gebied uitgebreide samenwerkingsregelingen zijn.

 20. We hebben het over drievoudige moord. En dan mag de dader weer vrij rondlopen.
  Justitie doe nu een keer uw werk GOED!!!!!!!!!!!

 21. @WW, het rechtsysteem op Curacao werkt niet.. daarom lopen er een aantal doodrijders vrij rond en kunnen politici graaien wat ze willen. en neem het aantal weggebruikers dat onverzekerd rondrijd?? waarom doen ze dit omdat het kan en omdat ze geen normen en waarden hebben.. met alle gevolgen van dien.. Je kan ook als iemand zonder ID en rijbewijs iemand bijna doodrijden en wat doet de politie.. die stuurt je naar huis toe waarop jij dus lekker je ticket naar Nederland kan boeken en niemand die je wat kan doen.. slachtoffer daartegen kan niet meer werken en zal de rest van zijn leven niet lichaamelijk meer in orde zijn.. Dus toch maar Noord koreaanse praktijken!

 22. WW, kun je ons dan ook nog even uitleggen waarom Brian Mariano meer dan een half jaar na zijn veroordeling nog vrij rondloopt?

  En waarom Pedro of Negro, verdacht van betrokkenheid bij de moord op Wiels wel nog steeds vast zit te Suffisant en Nelson dos Santos (drievoudig moordenaar) niet?

  Masha danki.

 23. De verdacht is in voorlopige vrijheid gesteld, de rechter commissaris ziet geen reden om deze meneer langer vast te houden in afwachting van zijn rechtszaak.

  In ons rechtssysteem is een verdachte onschuldig totdat voor een rechtbank het tegendeel bewezen is. Hierna krijgt de dader zijn straf en zal hij deze moeten uitzitten. Voorlopige hechtenis wordt alleen verlengd bij gevallen wanneer het onderzoek dit verlangd of als er sprake is van vluchtgevaar, of ter bescherming van de dader (in hoge uitzondering). De tijd van het voorarrest wordt dan van de daadwerkelijke straf afgetrokken.

  Het is dus niet zo dat de verdachte zijn straf ontloopt, als hij schuldig (en er dus daadwerkelijk in rechte is vastgesteld dat deze verdachte de dader is) bevonden wordt zal hij zijn straf krijgen en moeten voldoen. Maar pas nadat de rechtbank een vonnis heeft gewezen. In alle (fatsoenlijke) landen ter wereld gaat het op deze manier, zo werkt een rechtstaat en ik zou het niet op de Noord Koreaanse manier willen.

 24. Nelson dos Santos heeft een verleden van in aanraking komen met de politie, ontslag wegens diefstal (waarvan helaas nooit aangifte is gedaan) en roekeloos rijgedrag.

  Zo iemand laat je niet vrij een week nadat hij 3 mensen heeft vermoord.

  Dit is gewoon vragen om eigen rechter spelen, en ik kan het de nabestaanden van de slachtoffers niet eens kwalijk nemen.

 25. Rijden zonder rijbewijs valt in de categorie “misdrijf” in dit geval met de dood van drie mensen tot gevolg.

 26. Dus kunnen we nu helemaal meer van dit soort incidenten verwachten, mensen zonder rijbewijs denken ook, ach.. al rij ik drie mensen dood, sta ik binnen een week weer op straat.

  Fijn!! Voel me weer een stuk veiliger, nu ik weet dat any idioot zonder rijbewijs, any time aan een auto kan komen, mensen dood kan rijden, zonder enig gevolg van dien.

 27. @etienne Sambo. Leuk geprobeerd van je en ik ben het deels met je eens. Een auto is een wapen in de handen van bepaalde figuren en als je de gebruiksaanwijzing van dat wapen niet beheerst valt je heel veel te verwijten, als er doden vallen. Ik weet niet hoe erg zijn leven zal worden, want als hij lachend in zijn auto op zijn phone heeft zitten “spelen”, vraag ik me wel of hij helemaal spoort en gevoelig is voor de gevolgen van zijn daden.

 28. @etienne, als jij zonder rijbewijs in een auto gaat rijden en dan nog veel te hard dan rij je in een moordwapen! Zo moet je het zien! Dus ja dit is wel een keuze van hem geweest! Daarnaast wilde die lafbek nog na zijn moordpartij nog wegvluchten ook! en toen hij was opgepakt zat die smeerlap gewoon te lachen.. dus we hebben niet echt de indruk dat hij ermee zit.. Hij is geen slachtoffer maar dader! slachtoffers zijn monique, elton en Kristen en hun familie en vrienen die hun ELKE DAG VAN DE REST VAN HUN LEVEN HUN ZULLEN MOETEN MISSEN!! ELKE DAG!! ELKE DAG!!

 29. Etienne Sambo:
  Nelson dos Santos reed zonder rijbewijs (waarvoor hem recent al een scooter was afgenomen) en met absurde snelheid. Inderdaad, hij heeft niemand willen vermoorden maar daartoe wel een onverantwoord risico genomen en dat staat voor mij gelijk aan moedwillige moord.

  Als hij een geweten had, zou Nelson flink gestraft zijn met de wetenschap van 3 doden en 3 troosteloze families. Maar heeft iemand een geweten die al eerder bij een winkel in Punda ontslagen is wegens diefstal?

 30. Ik ben benieuwd als het de rechter zijn familieslachtoffer is geweest of hij ook zo hebben veroordeeld om de dader binnen 4 dagen vrij te laten. Zo creeer je ruimte voor mensen om voor eigen rechter te gaan spelen. Zo zien wij allemaal dat het rechtsysteem op Curacao niet deugd. Curacao heeft en derde macht nodig en volksmacht net als in America. Met dit Nederlands/Antilliaanse rechtsysteem is het water naar zee dragen. Zo creeer je presedenten toch.Foei foei foei voor de rechters. Ik hoop dat Openbaar Ministerie snel een besluit neemt om in beroep te gaan tegen dit besluit. Dit is een besluit dat bewijst dat de rechtercommissaris geen respect toont voor de 3 slachtoffers en ik hoop dat ze onmiddellijk de eer aan zichzelf houden en ontslaag indienen om herhaal te voorkomen.

 31. Aan iedereen:

  Deze jongen is 23 jaar en heeft niemand willen vermoorden. Hij heeft een verschrikkelijk ongeluk veroorzaakt. Het is niet de bedoeling van het rechtssysteem om nog meer slachtoffers te maken. Deze jongen zal zijn hele leven een zware last met zich meedragen. Zeker in een kleine gemeenschap als Curaçao zal hij dagelijks ‘straf’ ondergaan. Ik kan zijn vrijlating wel begrijpen. Overal op straat zal hij herkend worden en geconfronteerd worden met zijn daad. Als ik zou mogen kiezen zou ik niet weten met wie ik zou willen ruilen: met een van de slachtoffers of met het leven van deze jongen.

 32. is het soms familie van?

 33. Misschien kunnen we de fotos van de slachtoffers terwijl ze op de weg lagen naar de rechter-commissaris sturen zodat hij er over na kan denken.. als het een makamba is dan dient deze per direct te worden gedeporteerd van Curacao! dit kan gewoon niet!

 34. 3 mensen vermoorden proberen er mee weg te komen en dan nu alweer vrij. kan alleen op Curacao

 35. Ongelooflijk, we hebben pas 4 dagen geleden het laatste slachtoffer van deze wegpiraat begraven en de nabestaanden kunnen hem nu al weer tegenkomen op straat en in de winkel.

  Voor zijn eigen veiligheid kan hij beter onderduiken, want velen zijn belust op wraak en zijn foto heeft in alle kranten gestaan.

 36. WEER BEWIJS DAT HET RECHTSYSTEEM NIET WERKT OP CURACAO!!

  MOORDENAARS HOREN IN DE CEL!!!