• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

RechterCURAÇAO – De 36-jarige J.B.C. is vandaag door het Gerecht veroordeeld voor vijf overvallen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). De verdachte heeft binnen een paar maanden vijf overvallen gepleegd, waarbij hij het winkelpersoneel onder bedreiging van een mes heeft gedwongen de kassa te openen.

Ter rechtszitting werden de volgende vijf feiten door de officier van Justitie (OvJ) ten laste gelegd: diefstal met geweld en afpersing te Burger King op 15 februari, diefstal met geweld en afpersing te Tellsell op 11 maart, diefstal met geweld en afpersing te Living Fashion op 25 maart, diefstal met geweld en afpersing te Rituals Coffee House op 25 maart en diefstal met geweld en afpersing te Hollandse Bakkerij op 12 april.

Onveiligheid

” Overvallen met geweld komen in onze kleine gemeenschap steeds vaker voor. De verdachte heeft de door hem bedreigde medewerkers zeer veel angst aangejaagd”, aldus de OvJ. “De ervaring leert dat deze mensen hier nog vele jaren last van kunnen hebben. Bovendien leiden dergelijke overvallen tot algemene gevoelens van onveiligheid in de samenleving.”

4 reacties op “Zes jaar cel voor vijf gewapende overvallen”

 1. 6 jaar cel….. dat is 1 jaar en 2 maanden per overval….beetje weinig. De slachtoffers hebben levenslang.

 2. 5 overvallen achter elkaar. Dat duidt aan dat er geen enkele vorm van risico wordt gezien aan het ‘beroep’ van de overvaller. Daar draagt de wapenwet aan bij, want het geeft alle criminelen de garantie dat de slachtoffers zich niet kunnen verdedigen.

  Dit land heeft met spoed vrij wapenbezit nodig, zodat de wapenwet niet meer de criminelen beschermt, maar de normale burgers.

  Als de Burger King ondernemer een vuurwapen had, dan had hij de dader uit kunnen schakelen zodat die de volgende 4 overvallen niet meer zou kunnen plegen. Sterker nog, wellicht had de dader zich nooit op dat pad begeven als hij wist dat de kans aanwezig is dat de ondernemers bewapend zijn.

 3. Korte tijd.. de mensen zitten met een levenslange trauma..

 4. Deze crimineel komen we dadelijk gewoon weer op straat tegen. Want ik kan zijn advocaat geen ongelijk geven als die zegt dat Brian Mariano, meer dan een half jaar geleden veroordeeld tot een jaar wegens drugssmokkel, eerst moet gaan zitten.

  Die heeft namelijk nog geen seconde van zijn straf uitgezeten.