• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Gebouw Openbaar MinisterieCURAÇAO – Het gerecht heeft vanmorgen de drie politieagenten H.J.E.A., E.G.S. en A.L.d.l.C. veroordeeld wegens mishandeling. Van een andere mishandeling zijn ze vrijgesproken. Slachtoffer G. zou na arrestatie in een politieauto mishandeld zijn, maar dat vond de rechter niet bewezen.

In de eerste zaak hebben de drie verdachten een man aangehouden en met de handen op de rug geboeid naar een relatief afgelegen plek meegenomen en hem zowel in de auto als later op het politiebureau mishandeld door hem te slaan. Aangever P. heeft als gevolg letsel en pijn opgelopen, maar ook op emotioneel gebied nadelige gevolgen ondervonden. Dat blijkt uit het rapport van de reclassering en uit de beknopte psychologische rapportage die hij als benadeelde partij heeft overgelegd.

Machtsmisbruik
De rechter vond dergelijk gedrag extra ongepast omdat het trio agent is. “De verdachten hebben zich in het kader van de uitoefening van het beroep van politieambtenaar schuldig gemaakt aan een zeer ernstig strafbaar feit. De verdachten hebben misbruik gemaakt van die positie en daarbij het aanzien en de integriteit van het politiekorps ernstige schade toegebracht. Dat heeft ook het vertrouwen dat de samenleving in politiefunctionarissen moet kunnen stellen, geschonden. Oplegging van een vrijheidsontnemende straf is op zich geïndiceerd.”

Veroordeeld
De politieagenten zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf van veertien maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk (proeftijd drie jaar). Tenslotte zijn de agenten ook voor vijf jaar uit hun ambt gezet. De rechter wees ook een schadevergoeding toe aan slachtoffer P., wiens gerechtskosten ook vergoed moeten worden door de verdachten. In totaal komt dat neer op ongeveer 8500 gulden.

21 reacties op “Drie agenten veroordeeld voor mishandeling”

 1. Het volk schreeuwt
  weer moord en brand en gaat volledig of-topic.

  Zal wel aan de fluoride in het drinkwater liggen.

 2. @Pieter, zit je wel in het goede draadje?

  Wat is gevolg van een falend OM?
  Wat hoop je dat de rechter waar van leert?

 3. Pieter slaat de spijker op zijn kop.

  Wat kun je nabestaanden van de 3 verkeersdoden verwijten die Nelson dos Santos wat aandoen als ze hem, een week na zijn 3 moorden, drinkend en weer met zijn I Phone spelend in Zuikertuintje of bij Kokomo zien?

  Juist, helemaal niets.

 4. @bobs, dat is gevolg van een falend OM.. dan gaan mensen zelf voor rechter spelen.. laten we hopen dat de rechtbank hier van leert!

 5. Bobs, wel flauw en vergezocht, dat van gelijkende kleding.

  Jij weet net zo goed als ik dat je niet in aanraking komt met de politie als je je gedraagt.

 6. @Hans : ik lees dat toch goed…..je hebt er begrip voor.
  Goed onthouden, wanneer je zoon of dochter mee wordt genomen en bij Corredor even “aangesproken” wordt door 3 dienders. Blijkt achteraf dat je kind slechts gelijkende kleding aanhad. Neem aan dat jij je toegetakelde offspring, met een glimlach en veel begrip, gaat ophalen bij het hospitaal.
  Serve and Protect wordt to Judge with Prejudice and Punish at Will.

 7. Ik heb er begrip voor dat agenten verdachten eens flink te pakken nemen, zeker als je vandaag weer leest dat de dader van een drievoudige moord na een week in het gevang weer op straat komt (Nelson dos Santos).

  Verdachten lachen agenten al bij hun arrestatie uit om de flutstraffen hier, die ze ook nog niet eens hoeven te gaan uitzitten (Brian Mariano).

 8. Deze 3 helden hebben, in concert, een reeds geboeide man, met overmacht, gefolterd (niet mishandeld, gefolterd !) en lopen weg met een milde straf “ook vanwege een verder schoon strafdossier”. Ik dacht dat dat een voorwaarde was om uberhaupt dat ambt te mogen bekleden, maar dat is ongetwijfeld een misverstand.
  De duidelijke boodschap is in ieder geval goed doorgekomen: maak de GPS-tracker van je surveillance-auto voortaan onklaar, als je “een ommetje” gaat met een verdachte die je nader wil “spreken”.
  Een van de 3 (drie !! LOL) politiebonden was er al meteen bij om de daden van deze barbaren enigszins te maskeren. The nerve…..

 9. Mogen ze na 5 jaar gewoon weer agentje spelen? Nee toch, laat ze in de security gaan werken.

 10. Ik denk dat het ook geoorloofd is om te vinden dat de rechtstaat tegen de denkwijze van figuren als Arie en Berend van Hassel beschermd mag worden.

  Als je vind dat de rechtgevende macht en de uitvoerende macht in een persoon gerechtvaardigd kunnen zijn, zit je al aardig tegen het nationaal socialisme aan!

 11. “Tenslotte zijn de agenten ook voor vijf jaar uit hun ambt gezet.”

  Pardon? Lijkt mij oneervol ontslag wel waard! Maar kennelijk willen de politie-officieren deze “heren” na die periode met open armen ontvangen.

 12. Ergernis, ik ken de achtergrondinformatie van deze beruchte dos Santos. Hij is onder andere ontslagen wegens diefstal bij zijn vorige werkgever waar hij in de security werkte.

  Los daarvan, als je op volle snelheid op 3 mensen inrijdt ben je wel crimineel.

  Als jouw zoon of dochter het slachtoffer was geworden van Nelson dos Santos praatte je wel anders.

 13. Tja,

  De zoon van Mirna werd jaren geleden ook flink geknuppeld.
  Jongen had een beetje grote mond.

  Jammer dat er niet in detail word ingegaan wat de mishandelde persoon precies had gedaan.
  Misschien was het andere slachtoffer familie ???
  En waren die centjes daarvoor bedoelt.

  Maar dan nog steeds.
  Politie mag niet mishandelen.

  Jaren geleden werd in de buurt waar ik woonde ingebroken en een broek, jas en geld gestolen.
  De plaatselijke choler was schuldig.
  Hij werd door de bewoonster met die kleding gevonden.
  Zijn en haar zoon bonden m vast met een dik touw en hij midden op straat stevig ondervraagd waar het geld gebleven was. Dit begon zo uit de hand te lopen dat we snel de pojlitie belde.
  Die kwamen vlot. Pakte die guy op met touw en al en hij werd hop opgetild en in de piepkleine achter bak van de Toyota Raf geplaatst. Met z’n gezicht naar achteren. Hij stonk namelijk nog al. Deurtje dicht en vroem weg. Dat verbaasde gezicht “als een hondje in de achter bak” van die choler ga ik nooit vergeten. Mag ook niet, maar het was effectief en vreselijk komisch.

 14. Het was geen crimineel die die mensen doodreed, en we leven in een rechtstaat, dus eigen rechter spelen mag niet. De veroorzaker van die drie doden is nog niet in staat van beschuldiging gesteld, let aub op uw woorden. U kent niet alle feiten en omstandigheden!

 15. @Berend…was het maar waar dat ik droomde! Politie maakt hier misbruik van hun “machtspositie”.

 16. Arie heeft wel gelijk, de crimineel die vorige week 3 mensen dood reed komt volgende week vrij. Ik heb dan ook alle begrip voor mensen die eigen rechter spelen.

  En Dushi, dream on. Denk je nu werkelijk dat de verdachten gearresteerd waren omdat ze vals hadden gezongen in de kerk?

 17. @Arie, waaruit maak jij op dat het om criminelen gaat??? Het is zo makelijk om gelijk in aannames te denken. In dit geval ging het om een onschuldige burger.

 18. ik vindt gewoon dat ze gestraft moeten worden ,ik ben op curacao opgegroeid ,ik ben nu volwassen ,maar toen ik klein was heb ik ook meegemaakt dat agenten je slaan op curacao , woon in nederland , deze dingen gebeuren niet zoveel ,dat politie je slaat in nederland zomaar ,hoe de politie op curacao doet ,ze moeten gestraft worden .

 19. @Gijs. Ze spelen toch al eigen rechter.. bij verkeerscontroles beweren de agenten A terwijl het B is.. de rechter neemt het ordeel van de agenten gewoon over..

 20. Beste Arie,

  Jij keurt het dus goed dat agenten eigen rechter spelen en geboeide arrestanten afranselen?

  Helaas zijn dit soort onbezonnen populistische reakties schering en inslag tegenwoordig.
  Lijkt wel of mensen steeds stommer worden.

 21. Ik vind het zware straffen gezien het feit dat ze criminelen hebben afgeranseld.

  Die het vervolgens hebben over hun emotionele schade.

  Maar what about de emotionele schade van HUN slachtoffers?