• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PistoolCURAÇAO – De bendeoorlog tussen de No Limit Soldiers en Buena Vista is uit Curaçao overgewaaid naar Rotterdam. Dat concludeert het Openbaar Ministerie volgens De Weekkrant. Vermeend Buena-Vistalid Mervin ‘Machiavelli’ A. (33) stond terecht samen met Reyno ‘Bomba’ C. (25) na een schietpartij.

Machiavelli schoot eind januari in en voor het Rotterdamse metrostation Slinge met een geavanceerd Scorpion 7.65 machinepistool meerdere kogels af op twee vermoedelijke leden van No limit Soldiers, zo luidt de verdenking. Een 21-jarige Rotterdammer van Curaçaose komaf raakte daarbij zwaar gewond door kogels in borst en armen. Machiavelli schoot vervolgens op het andere lid van de concurrerende bende, Bomba (25). Maar die dook op tijd weg achter een pilaar en beantwoordde het vuur met zijn Smith&Wesson-revolver, waarop de aanvaller vluchtte op de fiets.

Wildwesttaferelen
Met de aanslag zou Machiavelli wraak hebben willen nemen op de twee, die hij verantwoordelijk houdt voor de gewelddadige dood van zijn broer bij een eerdere schietpartij. Na de mislukte afrekening in het metrostation zou hij op de dodenlijst zijn geplaatst van No Limit Soldiers. “Dit zijn pure wildwestwesttaferelen in Zuid, die zich afspelen op plekken met publiek, dat in levensgevaarlijke situaties terechtkomt”, stelt officier van justitie mr. H. van Wijk tijdens de rechtszaak tegen Machiavelli. Een passant hoorde een kogel vlak langs haar oor schieten.

Vijftien jaar
De aanklager eist vijftien jaar cel voor de dubbele moordpoging en wapenbezit tegen de wraaknemer, die in Nederland en op de Antillen eerder al is veroordeeld voor drugsdelicten en een poging tot doodslag. De aanklager eist negen maanden cel tegen Bomba – eerder veroordeeld voor diefstal met geweld – vanwege het bezit van een revolver. Het terugschieten gaat door voor zelfverdediging.

Naar Nederland
Na de dreigementen op Curaçao had zijn familie Bomba naar Nederland gestuurd. Daar kocht hij een direct een vuurwapen aanschafte ter zelfverdediging. Dat was precies op tijd, want twee dagen later al is hij in het metrostation onder vuur genomen. De uitspraak volgt over twee weken.

11 reacties op “Eis vijftien jaar cel voor dubbele moordpoging”

 1. 15 jaar voor een dubbele moord poging.

  1 week voor een drievoudige moord (Nelson dos Santos).

 2. In N

 3. en weer reclame voor Curacao!

 4. En daarom wil Nederland dat dit soort nieuwe medelanders niet meer welkom zijn in Curacao.. tja dan maar een zgn racist zijn volgens de MAN.. studerende en hard werkende YDK zijn van harte welkom!

 5. Gelukkig geeft justitie in Nederland geen Brian Marianootjes weg. Veroordeeld worden is hier meteen het gevang in, in tegenstelling tot Curacao.

  Alleen zouden wij graag de rekening van het verblijf van al die YdK in de gevangenissen hier (200 euro per persoon per dag!) naar Willemstad sturen.

 6. Weer zo een gedoogbeleid die geen redeliik denkend mens kan uitleggen. Ha ha ha, waar zijn we weer mee bezig, dus als crimi mag je wel een wapen dragen want je weet het nooit. Laat me niet lachen ik kom niet meer bij.

 7. Leg eens uit:
  De aanklager eist negen maanden cel tegen Bomba – eerder veroordeeld voor diefstal met geweld – vanwege het bezit van een revolver. Het terugschieten gaat door voor zelfverdediging.
  Ha ha ha, te gek voor woorden.

 8. Zo, dus Zuid weet nu ook wat de mensen in de Bario’s meemaken.
  Maar goed, Wild West taferelen zijn Nederland niet onbekend. Ik denk aan de hoogtijdagen van de hartstikke Nederlandse Holleeder.

 9. Met dank aan Curacao voor haar culturele bijdrage aan Nederland: funchi en moord…

 10. Strengere regels moeten komen zodat deze jongens kunnen afschrikken van dit soort leven. Net zoals in America na de derde strike ga je voor 25 jr de gevangenis in.

 11. Oh dus je mag wel illegaal een wapen hebben als je beroep crimineel is.. waarom mogen de burgers dan geen wapens? wij willen ons ook verdedigen!