politielichtenCURAÇAO – Het Recherche Samenwerkingsteam (RST) heeft vandaag in zes woningen en een bedrijf  in Sint Maarten huiszoekingen verricht. De panden bevinden zich in de omgeving van Maho en Simpson Bay. Er werd gezocht naar verdovende middelen, wapens en administratie, meldt het Openbaar Ministerie.

Diverse goederen,onder meer geld, voertuigen, administratie en gegevensdragers, werden aangetroffen en in beslag genomen voor nader onderzoek. Drie personen zijn tijdens de acties aangehouden, een 33-jarige vrouw A.R., een 31-jarige man A.H. en een 37-jarige man G.K, allen uit Sint Maarten.

Samenwerking
Deze acties vonden plaats onder leiding van de rechter-commissaris en de officier van Justitie in het kader van een onderzoek naar de (internationale) handel in verdovende middelen, een onderzoek van het RST. Het RST werd bij deze doorzoekingen bijgestaan door de Douane Curaçao en Douane Sint Maarten. Ook het Korps Politie Sint Maarten verleende ondersteuning.

Verdachten
Vorige week werden in het kader van dit onderzoek drie verdachten aangehouden. Deze verdachten, een 27-jarige man Q.G., een 36-jarige vrouw R.J. en een 26-jarige vrouw D.H., zitten nog steeds in voorlopige hechtenis. Aansluitend aan die aanhoudingen werden toen twee woningen doorzocht in Maho. Daarbij zijn verdovende middelen,wiet, cocaïne en vermoedelijk XTC, geld en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen.

www.versgeperst.com