• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

SchoolboekenCURAÇAO – Meerdere scholen op Curacao hebben nog steeds geen boeken. Stichting Studiefincanciering Curacao, SSC, is dit jaar voor het eerst verantwoordelijk voor de bestelling en distributie van de schoolboeken, maar legt de schuld bij de scholen zelf. Dat meldt Radio Hoyer 2.

Volgens de directeur van SSC Margrit de Freitas hebben de scholen waar nog geen boeken zijn afgeleverd, de gegevens van hun leerlingen te laat aan SSC overhandigd. SSC is sinds donderdag begonnen met de distributie, maar zal nog zeker twee weken nodig hebben om alle boeken op de scholen te krijgen.

Kopieën
De oudercommissie van Albert Schweitzer HAVO/VWO maakt zich zorgen, want hun kinderen krijgen nu les vanuit kopieën. De voorzitter van de oudercommissie van Albert Schweitzer Clementine Wallé vindt dat scholen en schoolbesturen de betaling van de kopieën later moeten regelen met SSC. De oudercommissie is verheugd dat scholen zelf het initiatief hebben genomen en leerlingen nu kopieën verstrekken.

Kosten
SSC-directeur De Freitas vindt dat scholen zelf voor de kosten moeten opdraaien, aangezien zij zelf verantwoordelijk zijn voor de late aanlevering van gegevens. Oudercommissie-voorzitter Wallé vertelt aan Rick Hart van Radio Hoyer 2 wat ze ervan vindt dat er scholen zonder boeken zijn:

10 reacties op “‘Scholen schuld aan late levering boeken’”

 1. @ Jos – M.b.t. het late bezorgen dan ging het doorgaans maar om 1, hooguit 2 vakken waar de boeken niet beschikbaar waren.
  Voorheen, kregen de leerlingen (althans op het Raulphus) ongeveer een week na het inleveren van de boeken van het voorbije schooljaar, de boeken mee voor het nieuwe.

  SSC heeft een jaar de tijd gehad om een goed inname en afleverplan te maken en heeft jammerlijk gefaald en is het wel heel erg gemakkelijk om nu de problemen bij de scholen te leggen; steek eerst de hand eens in eigen boezem…

 2. Dan moeten de scholen hun boeken OP TIJD bestellen, op ophouden met zeuren.
  Boeken werden vroeger ook te laat bezorgd.
  Leer de leerlingen om zuinig om te gaan met de boeken zodat anderen het ook kunnen gebruiken. En wie boeken beschadigt moet de nieuwwaarde betalen.

  Vroeger gingen onze boeken een generatie lang mee 20 jaar dus, als het niet meer was.

 3. Onder de vorige directeur draaide de SSC uitstekend. Maar ja, dat was een Nederlander en met de wisseling van de regering moest hij natuurlijk weg. En ja, hij was uitstekend opgeleid en zeer capabel. Maar ja, dat telt dan even niet, er was nog een familielid/kennis/vriend die een baantje nodig had. Dus mevrouw de Freitas, de schuld bij de scholen leggen is wel een erg gemakkelijke uitleg voor het probleem. Vindt u het erg dat ik in dit geval meer geloof hecht aan de uitleg van de scholen dan aan uw uitleg?

 4. Yes and that is FREE education since there are no books. Good One.

 5. En alsof ze precies zou gaan bestellen wat de scholen toesturen… als je van 10 scholen nog niks hebt ontvangen, dan bestel je wat ze vorig jaar in de klas hadden zitten aan boeken..

  Als er dan hooguit 1 of 2 geen boeken hebben, is het ook niet erg…

  Maar ja, nadenken als directeur zijnde is ook een vak….

 6. de boeken zijn al besteld toch..dus je had gegevens nodig om te bestellen. of heb je in de glazen-bol gekeken toen je bestelde?maak de kat dat wijs

 7. Ik zou eerst maar eens checken of dit verhaal wel klopt. Ik heb zo’n vermoeden dat dit zeker niet voor alle scholen opgaat die nu nog geen boeken hebben….

 8. Het zal zeker nog een jaar of tien duren voor het eindelijk een beetje gaat lopen.
  En ondertussen met vingers blijven wijzen..
  Ik hoop alleen dat dit grapje niet te koste gaat van de studenten.

 9. We geven elkaar weer de schuld, zoals gebruikelijk.
  Neemt niet weg dat iemand weer te laat aan de doelgroep heeft gedacht waarvoor zij dienen te zorgen.

 10. Standaard verweer hier op Curacao. Is ook de reden dat veel bedrijven er zo’n puinhoop van maken.
  Pro-actief werken moet hier nog uitgevonden worden, maar schijnt een verschrikkelijk moeilijk concept te zijn.

  De scholen weten al enige maanden hoeveel leerlingen ze het komend jaar gaan krijgen, weten ook welke vakken die kinderen gaan volgen dus SSC kan simpelweg een deadline stellen en vervolgens zelf gaan bellen wanneer geen gegevens zijn ontvangen.
  Maar ja, dan zou men na moeten gaan denken en dat is wel heel erg veel gevraagd hier op dit eiland.