• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Isla 12 novemberCURAÇAO – “De Nederlandse regering voert regelmatig gesprekken met de Curaçaose regering over de Isla raffinaderij. We delen de zorgen”, schrijft minister Ronald Plasterk aan de Tweede Kamer. Plasterk kreeg vragen over de raffinaderij voorgeschoteld van Tweede Kamerlid Bram van Ojik, na het gelekte Ecorys-rapport.

Maar, Plasterk geeft ook het antwoord dat alle ministers van Koninkrijkrelaties voor hem hebben gedaan: “het is echter de verantwoordelijkheid van Curaçao om het beleid aangaande de raffinaderij vorm te geven.”

Bijstand
“Nederland staat klaar om Curaçao bij te staan bij het uitvoeren van de beleidskeuzes indien hiervoor een concreet verzoek wordt gedaan”, aldus Plasterk. “Dat is in het verleden ook steeds gebeurd, zoals door middel van het opleiden van medewerkers van de milieudienst, juridische bijstand bij het opstellen van de hindervergunning, het plaatsen van de genoemde meetstations, het financieren van studies en het bijstaan van Curaçao bij onderhandelingen met potentiële investeerders.”

Rapporten
Gezondheidszorg en milieubeleid zijn volgens Plasterk taken die bij de regering van het autonome land Curaçao horen. “Het is verder ook aan de regering van Curaçao om de afweging te maken of en in hoeverre de genoemde rapporten openbaar worden gemaakt. Het eigendom van de rapporten berust niet bij de Nederlandse regering. Inmiddels heb ik begrepen dat enkele rapporten voor de Staten ter inzage zijn gelegd.

4 reacties op “‘Nederland en Curaçao delen zorgen over Isla’”

 1. Curacao en Nederland delen ook de zorgen over Tankopslagbedrijf Odfjell in het Botlek gebied Waar door de erbarmelijke veiligheidsmaatregelen de veiligheid van veel bewoners in het geding is. En nu?

 2. Nederland en Curacao delen al tientallen jaren de zorgen over de Isla.

  En Buenavista en Souax delen al tientallen jaren de giftige rook.

 3. Hoe kan je zorg delen als op Curacao men het niets uitmaakt.. elke demonstratie tegen de vervuiling van de ISLA komen alleen wat makambas en de regering van Curacao heeft nog nooit wat gedaan tegen de ISLA..

 4. Jaaaaaaaaaa,ik deel ook mijn zorgen over het hele wereldgebeuren,alleen ik doe er niks aan,omdat ik dat niet kan,voor Curaçao en Nederland ligt dit toch ff iets anders,de feitelijke bewijzen liggen open en bloot voor hun neus,maar die zitten ogen schijnlijk pot dicht