• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Minister van JustitieCURAÇAO – Vakbond STrAF praat niet meer met minister Nelson Navarro. “De minister maakt er een gewoonte van rare uitspraken te doen,” zegt STrAF-voorzitter Wim van Lamoen. “Navarro begon slecht met zijn uitspraak ‘Fasten your seatbelts’, vervolgens zei de minister tegen agenten om gericht te schieten en beschuldigde hij gevangenisbewakers van corruptie.”

“De minister neemt ons niet serieus,” zegt Van Lamoen. “Wij willen niet om de tafel met een minister die twintig agendapunten in één uur wil afhandelen”. De vakbondsman geeft uitgepraat te zijn met Navarro en nu met de Staten gaat praten.

Materiaal

Het kan best zo zijn dat bewakers wapens naar binnen smokkelen, zegt Van Lamoen, maar Navarro weet dat niet en zal eerst moeten nagaan wat er aan de hand is. Zo zal hij eerst eerst eens moeten kijken naar het materiaal waar bewakingspersoneel mee moet werken. Verder is “de gevangenis zo lek als een Zwitsere kaas en heeft dus heel veel gaten,” aldus Van Lamoen. Een onderzoek naar personeel is al gedaan en is dus niet meer noodzakelijk. Er zal nu eerst naar de gevangenis zelf gekeken moeten worden, vindt Van Lamoen.

Bijstand

Drie jaar geleden verleende Nederland bijstand, maar dat werd door toenmalig minister Elmer ‘Kade’ Wilsoe opgeheven. STrAF roept Navarro op Nederland weer om bijstand te vragen. Tenslotte is Nederland bezig met het sluiten van penitiaire inrichtingen.

Wim van Lamoen in gesprek met Rick Hart van Radio Hoyer 2:

4 reacties op “STrAF uitgepraat met minister Navarro”

 1. Nee he, niet weer NL om hulp vragen. Ik hoor Rutte al verzuchten “jullie zouden toch weg gaan?”
  Een regering met partijen die ons zelfstandig willen maken moet toch in staat zijn het klusje zelf te klaren? Anders moeten we het maar nooit meer over zelfstandigheid hebben en die illusie opgeven.

  Hoewel de huidige situatie als “autonoom” land in een Koninkrijk dat wacht op ons telefoontje om dat Koninkrijk te verlaten, ook geen lekkere positie is.

 2. Zolang er ministers van justitie op deze ministerspost worden geplaatst omdat zij hebben gescoord ( ?????? ) met hulp van vriendjes bij de verkiezingen komt het nooit goed met deze post.Hier moet iemand zitten met kennis en weet van de materia,dan komt het ooit misschien een keer in orde.Zie lijst van miskleuners: Salas, Comproe, Dick, Jacoba, Wilsoe en nu Navarro. ALS IK ER EEN PAAR GEMIST HEB,dan graag aanvulling.

 3. Wilsoe,, wat een minister was dat he!

 4. Tja, Nelson Navarro is als minister ook een mens. En een mens kan doordraaien, hij ziet ze vliegen. Navarro had enkele jaren geleden op de Curacaose televisie ATV verteld dat er niet naar Curacaose jongeren die rotzooi uithalen (in Nederland) gekeken moet worden.Maar naar de jongeren die hun uiterste best doen. Met andere woorden als voorbeeld; een gezin met kinderen moet niet naar de éne crimineel in het gezin kijken, maar naar de andere kinderen die NIET zo zijn. Wat een schaamteloze uitspraak. Vanaf dat moment had ik en vele anderen met mij als abonnee de ATV weggedaan, mijn abonnement gestopt. De negatieve reacties op deze uitspraak waren ontelbaar.Dus de hierboven genoemde, en nog vele uitspraken van Nelson, moet men niet kwalijk nemen. Hij denkt niet na voordat hij iets zegt, hij mediteert er niet over, hij neemt de tijd niet. Hij zegt dingen die niet kloppen. Rustig aan Nelson.Het komt goed. Maar wees niet té vlug om te PRATEN, maar wél vlug om te HOREN