• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Tweede KamerCURAÇAO – In politiek Den Haag wordt met leedwezen gereageerd op de dood van prins Friso. Verschillende fractieleiders wensen de familie en vrienden van de prins veel sterkte toe. “Bedroefd hebben wij kennisgenomen van het overlijden van prins Friso”, laat Halbe Zijlstra (VVD) weten.

“Wij leven intens mee met zijn dierbaren en in het bijzonder met de koninklijke familie. Wij wensen hen alle kracht in de moeilijke periode die voor ligt.”

Diep geraakt

PvdA-leider Diederik Samsom laat weten ‘diep geraakt’ te zijn door het overlijden van Friso. “Ons medeleven gaat uit naar het gezin van prins Friso, prinses Mabel en hun dochters. Ook zijn wij in gedachten bij prinses Beatrix, koning Willem-Alexander en koningin Máxima en prins Constatijn en prinses Laurentien”, stelt hij. “Wij wensen hen allen buitengewoon veel sterkte en kracht in deze moeilijke tijd.”

Droefenis
De fractie van D66 heeft met droefenis kennis genomen van het overlijden van Friso. De Kamerleden wensen alle nabestaanden veel kracht toe. “Ik wens prinses Mabel en haar gezin, prinses Beatrix en het koninklijk paar veel sterkte bij het verwerken van dit verlies en de moeilijke en onzekere periode die eraan voorafging”, laat fractievoorzitter Alexander Pechtold weten.

Twitter
Ook PVV-leider Geert Wilders is ‘diep getroffen’ door het overlijden van Friso. Zijn gedachten gaan uit naar zijn familie, Mabel en de kinderen. “Veel sterkte in deze moeilijke tijd”, twittert Wilders. SP-leider Emile Roemer wenst de koninklijke familie veel kracht toe. “Ik heb veel waardering voor de manier waarop Beatrix, Willem-Alexander en Máxima ondanks het ziektebed van prins Friso hun taken hebben vervuld. In het bijzonder wens ik prinses Mabel en de kinderen veel sterkte voor de komende tijd.”

Bidden
Arie Slob (ChristenUnie) laat op Twitter weten dat hij onder de indruk is van het overlijden van Friso. “Mijn meeleven gaat uit naar zijn vrouw Mabel en de kinderen”, schrijft hij. “Wat een verdriet ook voor prinses Beatrix en de rest van de koninklijke familie. We leven met hen mee en bidden voor hen.” Kees van der Staaij (SGP) spreekt van een ‘intens verdrietig bericht’. Zijn medeleven gaat uit naar de koninklijke familie.

Triest
Henk Krol van ouderenpartij 50Plus is ‘even helemaal stil vanwege het trieste nieuws’, twittert hij. “Ik leef intens mee met de familie en vrienden van Friso. Sterkte en veel kracht toegewenst.”

© Novum

www.versgeperst.com