• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PolitieCURAÇAO – De politie is gisteren om 11.20 uur in actie gekomen bij een beroving op een paar op de Kaminda Amado Römer. Een negentienjarige man heeft daarbij een tas, telefoon en portomonnee buitgemaakt en is gearresteerd. De overvaller zit nog vast.

Het stel verklaarde tegenover de politie dat ze op de Kaminda Amado Römer liepen toen ze verrast werden door een onbekende man. Die bedreigde hen met een wapen en eiste geld, waarop de twee hun portomonnee trokken. Meer dan tien gulden hadden ze echter niet op zal, waarop de overvaller een camera wilde hebben. Die hadden ze niet, waarop de vrouw haar telefoon afgaf. De man had van de gelegenheid gebruik gemaakt om weg te rennen en hulp te halen. De overvaller vluchtte te voet weg met een tas, telefoon en portomonnee als buit.

Arrestatie
De gealarmeerde politie trof de voortvluchtige een poosje later aan dankzij een onderzoek in de omgeving. De negentienjarige M.Z. is gearresteerd en had op het moment van zijn arrestatie een vuurwapen bij zich. Hij is voorgeleid aan de officier van Justitie en zit nog vast. Het Overvalteam onderzoekt de zaak.

11 reacties op “Tiener tegen de lamp na gewapende beroving”

 1. Een schavot is barbaars. Maar vuurwapenbezit voor iedere burger zodat hij zichzelf kan verdedigen is het tegenovergestelde. Laat de boef de boef zijn, maar laat ons burgers zich mogen bewapenen.

 2. Ik ben voorstander van een schavot! laten we er 1 plaatsen op Brionplein en dan zetten we deze crimineeltjes daarop.. lekker in de zon zonder water en wij gooien met rotte eieren!

 3. @ Ivar en @ Art: Het geeft me hoop dat er nog mensen zijn als jullie die met een gezond verstand tegen wapenbezit aankijken. Laten we hopen dat onze politici op dat terrein ook gezegend zijn met gezond verstand.

 4. Ettienne, voorbeeld. in Amerika was er een man die een 16 jarig meisje had ontvoerd.. en hij had de moeder en broertje van dat meisje vermoord.. Hij was gewapend en in de middle of nowhere kwam hij 2 stellen tegen.. Er is niets gebeurd met deze mensen.. Reden zij waren allemaal gewapend.. de ontvoerder had ze nooit kunnen neerschieten wat hij waarschijnlijk wel had gedaan als ze ongewapend waren..
  Het is nu eenmaal een feit dat er veel criminelen op Curacao gewapend zijn en de politie zal hier niets aan doen dus geef ons dan het recht om ons te verdedigen!

 5. Die klootzak,reptiel die Benchi Leon heeft afgeranseld, was 15 jaar oud, en heeft sinds hij 13 was, gewapende overvallen gepleegd……. Wat je zou moeten doen , mag je niet doen met dit tuig!

 6. @Art: ik kan niet anders dan het met je eens zijn. Burgers moeten het recht hebben zich te kunnen bewapenen. Het is geen misdaad om jezelf te verdedigen. Er zullen minder overvallen plaatsvinden en minder inbraken als de burgers weerbaar zijn. Nu zijn wij allen makke schapen die wachten tot de slager langskomt.

 7. Dit bewijst weer dat verbod op wapenbezit niet werkt, de criminelen komen er toch wel aan. Het zijn de doodgewone burgers die ontwapend worden door zo’n wet en daardoor volledig weerloos zijn.

  Het wordt tijd om de monopolie van de elitaire maffia te doorbreken door de gewone burgers het recht te geven om zichzelf te verdedigen middels vuurwapens.

 8. Diep triest deze sitautie, had de stel ook een vuurwapen bij zich moeten hebbeb om zicht te kunnen verdedigen? Dacht het niet!! Hoezo onderzoek? Is het zo moeilijk om zo iemand te vinden? Gaat hij zijn daad voor de rest van zijn leven berouwen of word ie aan genomen als lijfwacht van de miniter president omdat het dragen van vuurwapen toch gestimuleerd word met het onzinng smoes van verdediging? Maar 19 jaar oud, pfffffff wanneer gaat deze regering hier iets aan doen?

 9. Verdachte lacht politie en slachtoffer hard uit, want zolang Brian Mariano (meer dan een half jaar geleden tot een jaar gevangenis veroordeeld wegens drugssmokkel) nog vrij rondloopt zal zelfs een advocaat die aan de UNA gestudeerd heeft zeggen ‘Brian, na u.’.

 10. “De man had van de gelegenheid gebruik gemaakt om weg te rennen en hulp te halen.” Gelukkig is dit goed afgelopen. Maar deze man had grote kans dat ie van achteren was neergeschoten, weglopend voor een geladen pistool. Ook je vrouw alleen achterlaten voor een loop van een pistool vergroot haar kans om neergeschoten te worden. Deze jonge overvallers zijn onberekenbaar en vaak compleet doorgedraaid (met de benodigde witte poeder in de neus) en dus levensgevaarlijk. Beter afgeven wat ze vragen, niet aankijken en daarna hulp halen.

 11. 20 jaar wegstoppen maar in Bon futuro. gaat toch niet meer goedkomen