• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Foto Novum/Freek van den bergh: Mark RutteCURAÇAO – De dood van prins Friso is ‘intens verdrietig’. Dat laat de Nederlandse premier Mark Rutte maandag weten in een eerste reactie. “Ondanks alles komt dit nieuws toch als een schok.” Heel Nederland leeft intens met prinses Mabel en de familie mee, aldus de premier in een verklaring.

Rutte wijst erop dat Friso pas 44 jaar oud was en tot het skiongeluk midden in het leven stond. “Voor prinses Mabel en hun twee dochters Luana en Zaria moet het nauwelijks te bevatten zijn dat zij nu definitief verder moeten zonder hun man en vader. Bij hen zijn onze gedachten nu in de eerste plaats.”

Kind
De premier noemt het verlies voor prinses Beatrix ‘onbeschrijflijk groot’. “Een kind dat overlijdt, is het allerergste dat een ouder kan overkomen.” Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prins Constantijn en prinses Laurentien verliezen een broer en zwager die veel voor hen betekende. Ook voor hen is dit een zwarte en droevige dag.”

Intens medeleven
“Het belangrijkste dat ik op dit moment, zo kort na het overlijden van de prins, tegen prinses Mabel en tegen de familie wil zeggen, is dat heel Nederland intens meeleeft en dat wij hen veel sterkte en kracht toewensen in deze moeilijke en verdrietige tijd”, vervolgt Rutte.

Respect
“Prins Friso blijft in onze gedachten als een man met een brede belangstelling die zijn veelzijdige talenten altijd in dienst heeft gesteld van de samenleving”, besluit de premier. “Professioneel en gepassioneerd, dat was zijn stijl. Wij herdenken prins Friso met het diepste respect.”

© Novum

www.versgeperst.com