• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Foto Koninklijkhuis: Johan FrisoCURAÇAO – Prins Friso is maandagochtend overleden op paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst bekendgemaakt. Friso, die in coma lag sinds een skiongeluk in Oostenrijk in februari vorig jaar, is 44 jaar geworden.

“Zijne Majesteit de Koning deelt met groot leedwezen mede dat vanochtend Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Johan Friso Bernhard Christiaan David, Prins van Oranje-Nassau, Jonkheer van Amsberg op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag is overleden op 44-jarige leeftijd”, meldt de RVD.

Londen
Friso werd in maart 2012 overgebracht van het ziekenhuis in Innsbruck naar een ziekenhuis in zijn woonplaats Londen. Begin vorige maand werd hij overgebracht naar Huis ten Bosch. De koninklijke familie dankt allen die voor Friso hebben gezorgd zeer hartelijk voor de uitstekende en toegewijde verzorging, laat de RVD verder weten.

© Novum

3 reacties op “Prins Friso overleden”

 1. Het is beter zo, voor HEM en zijn familie,condoleance aan het koninghuis en betrokkenen.
  R.I.P.

 2. Een overlijden op dergelijke jonge leeftijd is triest, maar gezien zijn uitzichtloze toestand denk ik dat zijn overlijden een bevrijding is voor nabestaanden, verzorgers en waarschijnlijk ook Friso zelf.

  En natuurlijk komen dan weer discussies los over oorzaak en gevolg. Is skieen buiten de pistes en zonder lawinebeschermingsmiddelen teveel risico nemen?

  Is lopen naast de EEG weg teveel risico nemen?

 3. R.I.P. Prins Friso en mijn condoleances gaan uit naar de koninklijke familie, vooral prinses Beatrix en zijn vrouw prinses Mabel.