straatraceCURAÇAO – De Driehoek, bestaande uit de gezaghebber, hoofdofficier van Justitie  en de korpschef, maakt zich ernstig zorgen over verboden straatraces en feveren door auto’s, quads, motoren en scooters op de openbare weg. Het afgelopen weekend liep het zo uit de hand, dat de Koninklijke Marechaussee is ingeschakeld.

Afgelopen vrijdag vanaf 22.30 uur werden personen en voertuigen gecontroleerd op diverse locaties onder andere in Playa, Nort Saliña en Rincon. Hierbij werden, een scooter, verdovende middelen en drie messen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. Zaterdagavond rond 18.00 uur bleek er een grote groep van meer dan 300 personen actief bij het feveren en straatraces op de kaya Ir. R. Statius van Eps. Door de politie werden daar een aantal auto’s, scooters en motoren in beslaggenomen.

Woedende menigte
Bij overbrenging van de voertuigen naar het opslagterrein in Playa werden de patrouilleauto’s gevolgd door een woedende menigte die zich in zo’n 40 auto’s verplaatsten richting politiebureau Playa. De straat voor het bureau (Kaya L.D. Gerharts) waar de inbeslag genomen voertuigen tijdelijk waren neergezet, was met lint afgezet. De groep kwam hier onderdoor en werd door de politie gewaarschuwd en teruggestuurd. Dit lint werd daarna stukgetrokken waarna de menigte er doorheen brak.

Een groep van ongeveer 150 personen gooiden met stenen en flessen naar de agenten. De situatie werd hierdoor grimmig en dreigend, wat er in resulteerde dat er door de politie gebruik werd gemaakt van pepperspray en meerdere waarschuwingsschoten werden gelost om de omstanders op afstand te houden. Hierbij raakte niemand gewond. Wel is het de politie ter ore gekomen dat omstanders die pepperspray in het gezicht hadden gekregen op eigen gelegenheid naar de eerste hulp zijn gegaan. Bij deze actie zijn 6 aanhoudingen verricht. De Koninklijke Marechaussee leverde voor deze actie bijstand.

15 reacties op “Grote zorgen over straatraces in Bonaire”

 1. @Makamba op Bonaire, waar staat dat Nederlanders niet in een bepaalde Gemeente mogen gaan wonen? Alle Nederlanders hebben het recht om te wonen waar hij wil, dus ook op Bonaire. Of het nu Friesland of Bonaire is het blijft Nederland. Kom met bewijzen waar het staat dat dit niet mag.

 2. @R, niet liegen he! Makambas mogen zich niet zo maar vestigen op Bonaire of er zomaar gaan werken! Jij als anti kan wel zomaar naar Nederland gaan.. makambas moeten wel allemaal vergunningen aanvragen! Ophouden met die stemmingsmakerij dus!

 3. @Margret, Bonaire kan niet meer onafhankelijk worden het is pas 100% Afhankelijk van Nederland geworden. De Nederlandse bevolking 16 miljoen Nederlanders, mogen gaan en staan waar ze willen op Bonaire, Bonaire is eigendom van Nederland !
  Tropisch Holland maar met bijzondere (aparte) wetten voor de inwoners van Bonaire.
  Perfect geregeld.

 4. @ Marget,

  Als ze onafhankelijk worden zal je daar in NL helemaal niks van merken hoor. Of denk jij dat alle antilianen in 1 keer het land uitgezet worden? Droom lekker verder.

  Bouw gewoon een drag en fever baan voor ze. Er is verder toch niks anders te doen op Bonainre. Geef ze tenminste de mogelijkheid. Op Curacao wordt er geen straatraces meer gehouden.

 5. Nan ta dushi hende.

  En dan maar roepen dat ze niets begrijpen van de beperkingen die Nederland wil oplegggen aan de immigratie vanuit de voormalige Antillen.

  Bonaire en Curacao worden met de dag asocialer en Nederland is er daarom bij gebaat dat die bende zo snel mogelijk onafhankelijk wordt.

  Die dag zal in Nederland groots gevierd worden.

 6. @etienne Sambo, Bonairianen staan bekend een achterbaks volkje te zijn. Stille waters hebben diepe gronden.

 7. Quads en motoren zijn allemaal wel duur.. Waar betalen ze dat van? Bonaire is zgn toch onbetaalbaar voor de lokale mensen?

 8. En nog iets dat opvalt: slechts 6 aanhoudingen! Moet er ME-versterking worden overgevlogen of arrestatieteams omdat Bonaire het niet aankan?

 9. Beste art,

  Als er mensen zijn die feveren prettig vinden, laat het ze lekker doen….. op hun eigen terrein, en niet op de openbare weg!

 10. @Art
  Niks politiestaat aan het worden…. De politie doet zijn werk gewoon! Wees maar blij!!
  Het is gevaarlijk waar ze bezig mee zijn. Kunnen ze beter acties gaan voeren om een dragstrip en driftcircuit aan te laten leggen. Het is maar een kwestie van tijd totdat er een dodelijk ongeluk gebeurt.

  Hier op Curacao is het allemaal legal racen geworden op de baan. Misschien moeten ze zelf ook moeite doen om een Dragstrip gebouwd te krijgen.

 11. Nederlandse toestanden op Bonaire. Het begint op een politiestaat te lijken nu het een gemeente van Nederland is.

  Als er mensen zijn die feveren prettig vinden, laat het ze lekker doen. Het is hun eigen verantwoordelijkheid om voor hun veiligheid te zorgen, niet van de verantwoordelijkheid van de overheid.

 12. @peterbon, Sinds wanneer is feveren een sport?? Zal dit een onderdeel worden op de Olympische spelen?

 13. Op de openbare weg hebben wij ons allen te houden aan de geldende regels. Lijkt mij niets bijzonders. Bij overtreding hoort de gezagsdrager op te treden nog steeds niets bijzonders. De reactie van het publiek is idioot. Gelukkig is Bonaire deel van de geciviliseerde wereld en is er niet hard op de betogers ingeslagen.
  Als je op de openbare weg iets wilt doen wat niet werd afgesproken of past in de regelgeving moet daarvoor vergunning worden gevraagd.
  Of er op Bonaire buiten voetbal/basebal en weet ik wat nog meer velden en gelegenheden om sporten te beoefenen ook een plaats kan worden ingeruimd om de autosport te beoefenen lijkt mij met ja te beantwoorden. Met escaleren wordt dat misschien wel bereikt, maar er zal op deze manier ook veel weerstand komen van de mensen die het uiteindelijk moeten betalen.
  Als je een volwassen sport wilt promoten doe dat dan ook volwassen.

 14. @ Sambo . Kwestie van opvoeding dus. U geeft nu zelf een reden om dit soort lieden niet in andere landen toe te laten.

 15. Begrijp je nu waarom de politie op Curaçao niets doet? Hier zijn wij nog wat heetgebakerder dan de ‘rustige’ en ‘vriendelijke’ Bonaireaan. De politie zou het leven niet meer zeker zijn. Zo’n actie is op Cur. ondenkbaar mensen.