• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

MilieuCURAÇAO – “Als de regering spoed wil maken met allerlei grote projecten, moet er serieus gekeken worden wat dit voor het milieu en de leefbaarheid van het eiland kan betekenen”, vinden Amigu di Tera & Defensa Ambiental. “Het TAC-rapport wijst de overheid erop dat iedere actie mogelijke effecten op het milieu zal hebben.”

“De overheid moet zich dus ervan bewust zijn dat grootschalige projecten ook grote effecten op het milieu zullen hebben”, schrijven de milieu-organisaties in een persbericht. |Wil men een snelle economische groei tot stand brengen, dan is het zonder meer noodzakelijk een adequaat milieubeleid te voeren met de nodige regulering, standaarden en veiligheidsmaatregelen.”

Milieu-effectrapport
“Helaas merken we niets van een aankondiging dat de overheid dit voor de grote projecten wil doen”, aldus Amigu di Tera & Defensa Ambiental.  “Al zo’n 20 jaar ligt een wet op behandeling door de Staten te wachten. Deze Landsverordening Grondslagen Milieubeheer is nodig om alle andere wetgeving op milieugebied een plaats te geven. Er bestaat al een aantal deelwetten en tegelijkertijd ontbreken er nog vele. Die Landsverordening geeft aan dat er voor grote projecten een milieu-effectrapport (MER) moet worden opgesteld.”

Versneld
De versnelde groei die de overheid voorstaat, behoeft volgens de milieu-organisaties versnelde behandeling van de Landsverordening Grondslagen Milieubeheer. “Tenminste, als men duurzame economische groei serieus wil nemen. Een snelle behandeling van die Landsverordening en de uitvoering door een adequaat functionerend overheidsapparaat, vormt het eerste noodzakelijke ingrediënt voor het pad naar een werkelijk duurzame ontwikkeling van ons eiland.”

1 reactie op “‘Milieuwetgeving voor duurzame economie’”

 1. Valt niks te roven dus zal die wet nog wel lang op zich laten wachten, valt meer geld met het vernielen en projecten te verdienen,
  mocht er een wet komen dan zal er door diverse project ontwikkelaars en andere rovers dus danig worden gelobbyd dat er er een wet komt die weinig kracht heeft, en in het belang is van de gene die er geld aan kunnen verdienen.
  Natuur is altijd aan de verliezende hand, geld is voor velen belangrijker.
  hoe triest het ook is, maar geloof niet dat er veel zal gebeuren, kijk om je heen hier en zie hoe men hier met de natuur en alles daarom heen om gaat, zegt toch al genoeg !!!