• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

politielichtenCURAÇAO – Een politiepatrouille is gisteren om 21.25 uur uitgerukt naar Soto wegens een verkeersongeluk. Een automobilist reed met hoge snelheid vanaf Santa Cruz richting Soto, toen hij bij landhuis Sanikolas door een gat in de weg over de kop sloeg. De chauffeur, de 50-jarige Jeandel R. Koenraad, overleed ter plekke.

Zijn 39-jarige medepassagier raakte zwaargewond en vecht in het ziekenhuis voor zijn leven. De auto is in beslag genomen voor onderzoek. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeluk, die kunnen zich melden via telefoonnummers 866-6134 en 866-6136.

17 reacties op “Man (50) verongelukt bij Soto”

 1. Toevallig vanmiddag daar langs gereden en geconstateerd dat er ter plekke geen enkel gat in de weg zit. Chauffeur is op een of andere manier van de weg geraakt en is vervolgens tegen een behoorlijke kei oa terecht gekomen. Kan zijn bv te hard gereden en uit de bocht geraakt of onder invloed of slaap of noem verder maar op. Onderzoek kan misschien uitsluitsel geven. Het lijkt op een eenzijdig ongeval.

 2. @ Pukkie,dat was ik nog ff vergeten de genoemde weg ligt er nog steeds als nieuw bij,en weet je waarom,omdat er maar twee auto’s per dag over heen rijden! HUISVERKEER?! en er rijden over de kaduschistraat “niet te tellen” auto’s die vanaf Hot Centrum t/m weg naar montanga stapvoets moeten rijden anders belanden ze van de weg ( gebeurd regelmatig ) door de gaten en gevulde hobbels.En is het beter voor de gemeenschap dat de huidige regering deze zaak “aanleg Montanga Abou achter Hot Centrum 2005” eens uitspit.regering hier ligt één open kans voor doel voor jullie op een gespreid bedje,

 3. Ik geloof dat ze in Jamaica uit protest bananenbomen hebben geplant in de gaten van de de wegen, hun government kon moeilijk die bomen negeren.

  Misschien moeten we dat hier ook een keer proberen.

 4. @Pukkie,ik zal je ff uit je droom helpen.Weet jij wat een vierkante “m2” nieuw asfalt kost, oud asfalt incl stukje onderlaag verwijderen,aanbrengen nieuwe onderlaag incl asfalt, excl riolering stoepranden,Naf 1.385,00 per m2!! riolering aanleg! per strekkende meter “m1″ incl uitgraven aan vullen 2.800,00. Een grote afvoerput plaatsen naf 2.500,00” wordt gemaakt door cwm zelf kosten materiaal 150,00 per stuk, twee haitiaanen maken er 1 per uur met gebruik van bestaande mal, verkoop kosten 800,00 per stuk? moet ik nog ff verder gaan!.en wat zakkenvullen betreft,hoe verklaar jij dan één van het volgende voorbeeld.We gaan terug naar het jaar 2005,Godett,Cooper met aanhang aan de macht.Cooper minister van Verkeer en bla bla bla.De Kaduschistraat ter hoogte van cafe=bar HOT CENTRUM,hier achter is een kompleet wegennet aangelegd “zonder riolering” van ongeveer 1.km ten behoeven van 4 woonhuizen??.De aanleg als volgt zandpad uitgevlakt,laag fijn diabaas “20 cm” aangebracht, ingespoten met vloeibaar asfalt en hier over een floeidje asfalt (diabaas gewoon zichtbaar “nu nog”) om het geheel bij elkaar te houden.Gebruik groot materiaal aannemer?! één schoffel 4 weken,één vrachtwagen 4 weken,één wals 2.5 week, 15 werknemers 4 weken.
  normale kosten voor dit werk per m2 ( en dan hou ik het op heel lage kosten! ) wanneer volgens de regels deze werkzaamheden zouden worden aangelegd cq uitgevoerd, in deze, naf 350,00 per m2 1000 m1 bij 4 m1 = 4000 m2 x 350,00? = 1.400.000,00.
  Ik heb gehoord maar weet het naruurlijk niet zeker dat de aanneemsom en het werk is vergeven voor het bedrag van rond de 2 miljoen.PUKKIE zou jij s.v.p dit voor mij kunnen na gaan daar ik het idee heb dat jij in deze branche werkt.Of denk jij dat ik zelf met mijn berekening mijn zakken aan het vullen ben HOOP van NIET!.

 5. @Moniek Jansen,
  Ik ben een nicht van de gene die verongelukt is .Dat hij te hard gerede heeft is duidelijk maar om te zeggen( Dit is duidelijk een geval va boontje komt om zijn loontje / eigen schuld dikke bult) vind ik wel erg, ik hoop NIET dat er ooit zoiets in jou familie kring gebeurd wat dan piep je wel anders!!

 6. Ik stel voor dat de we gedeputeerden en ministers van de afgelopen 10 jaar die o.a. wegenbeheer in hun portefeuille hadden meteen op te sluiten wegens medeplichtigheid van moord.. Doordat zij hun zakken vulde en er weinig aan de herstel van de wegen is gedaan zijn zij medeverantwoordelijk.

 7. Inderdaad, eigen schuld, iedereen moet weten dat je op dit eiland rustig moet rijden en rekening moet houden met de slechte staat van het wegennet. Ik vind dat heerlijk relaxed en heb nergens problemen mee, de snelheidsduivels nemen dus bewust een risico en zo lang ze niemand in hun ellende meesleuren, zal ik niet om ze treuren.

 8. Tjonge jonge jonge
  Ik volg pas twee a drie weken het nieuws via versgeperst en in die paar weken zijn er al 4 verkeersdoden te betreuren geweest dit kan toch niet. Het lijkt ook wel alsof er geen enkele kontrole is en niemand schijnt ook maar enige verantwoordelijkheid op zich te nemen. Waar zijn de alcoholcontroles waar zijn de vekeersborden om aan te geven dat ervwerk in uitvoering is en waar zijn de verkeersremmende maatregelen en waar zijn degene die dit alles moeten controleren.

 9. @ Pukkie,

  Helaas is het wel de waarheid dat zowel politici als wegenbouwers exorbitante bedragen verdienen aan herstel van de wegen.
  Veelal betalen we 3 tot 4 keer de werkelijke kosten oftewel voor het berag dat nu wordt uitgetrokken voor reparatie van slechts een deel van de wegen kunnen we in werkelijkheid 4 x zoveel kilometers herstellen.

  En de bevolking van Curacao accepteert dit soort jatwerk alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

 10. Trieste zaak, wat ook de oorzaak moge wezen. Het verhaal van A Mossel is natuurlijk kolder.
  Was het maar waar dat noodreparaties zoveel winst opleveren, dat politici staan te springen om er aan mee te doen. Fabeltjeskrant op zondag

 11. Mensen mogen klagen over gaten in de weg, maar het nooit als excuus aanvoeren voor een dodelijk verkeersiongeluk. Dat wordt alleen door roekeloos rijden veroorzaakt.

  Dit is duidelijk een geval va boontje komt om zijn loontje / eigen schuld dikke bult. Vorige week reed zo’n wegpiraat nog drie onschuldige slachtoffers dood terwijl hij zelf geen schrammetje had.

 12. Als het kalf verdronken is, dempt men de put. Dat is in ieder geval te hopen nu een gat in de weg de oorzaak lijkt te zijn. Het is echt heel eenvoudig: de wegbeheerder is aansprakelijk voor gevolgen van slecht wegonderhoud. Ik adviseer de nabestaanden dan ook sterk een advocaat in de hand te nemen. Dat levert niet alleen geld op (de overledene zal waarschijnlijk inkomen hebben gehad waar hij en zijn gezin van rond moisten komen en dat valt nu weg… dus geld is hard nodig) maar ook om als ‘voorbeeld’ (hoe triest ook!) te dienen voor anderen zolang de overhead onderhoud aan haar laars lapt.
  Dat het ‘beken verondersteld’ mag zijn: dat ontslaat de overhead (wegbeheerder) er nog niet van goed onderhoud te plegen of in IEDER GEVAL ter plaatse te waarschuwen (met borden) of snelheidsbeperkende maatregelen te nemen.
  Nu gaat het om overlijden, maar het aantal gevallen van letsel of gewoon materiele schade (aan auto bijvoorbeeld) zijn natuurlijk veel groter. Ook daar is de wegbeheerder aansprakelijk voor. Maar helaas gaan niet veel benadeelden naar de overheid toe om ze aansprakelijk te stellen.
  Moet je in Nederland of de USA eens meemaken…

 13. Het is te betreuren dit ongeluk, te hard of niet het mag niet zo zijn dat je het leven verliest door een gat in de weg.Het repareren van de wegen “gaten” is al decenia’s gewoon een werkverschaffing waar bepaalde leidinggevende figuren van hoog tot laag zwaar hun zakken mee vullen.Hun werkwijze gaat als volgt,het voor de zoveelste keer van lamlendigheid gevulde gat is na een flinke regenbui weer open gespoeld,elke keer als het flink regent wrijven de politieke vriendjes al in hun handen en denken há há kassa,de vriendjes hebben geen materiaal om mee te werken,maar bij opdracht huren zij een oud versleten vrachtwagentje wat altijd al is gebruikt voor asfaltvervoer kopen twee of drie scheppen en het bedrijf? is weer inwerking.
  Het aanbrengen gebeurd als volgt, de zakkenvullers komen een gat tegen, als het gat niet te diep is? “anders word er eerst zand in gepleurd!?”word er een laag asfalt in gepleurd een klap met de schep erop en klaar is kees op naar het volgende gat,de auto’s zijn de walsen die het asfalt mogen aan vasten met schade van asfalt aan de lak??????zo werkt dat hier en niemand die er wat van zeg,kost klauwen geld en het werk deugt voor geen halfve meter.als je met een idee bij ROP aankomt met een oplossing zodat het gat jaren goed blijft en het asfalt niet wegspoeld sturen ze je met een kluitje asfalt de mondi in.Ik moet voorkomen omdat ik geen wegenbelasting heb betaald, heb reden genoeg om te protesteren denk ik zo,maar de zakkenvullers blijven hun gaatjes vullen en en die van hun vriendjes,zij denken, de een zijn dood is voor een ander het brood.

 14. RIP en sterkte voor al de betrokkene en nabestaanden. Er is 1 vraag die mij bezig houdt was het gat in de weg of de hoge snelheid de oorzaak van dit ongeluk? Iedereen weet de belabberde staat van het Curacaosche wegennet en als dan met hoge snelheden rijden is niet echt verstandig.

 15. Als ie niet hard gereden had zou hij niet over de kop gaan.
  De weg van Santa Cruz naar Soto laat het echt niet toe om harder dan 70 km/u te rijden……

 16. Rijden met hoge snelheid is nooit goed te praten maar helaas doen we dat allemaal wel eens een keer. Maar omkomen ten gevolge van een gat in de weg is in en in triest. Onderhoud wegennet is daarom zo belangrijk. Maar mensennlevens is blijkbaar voor politiek curacao niet belangrijk. Ik schaam me enorm.

 17. Nu vallen er al doden door de verwaarloosde wegen met diepe gaten wanneer wordt daar eens wat aan gedaan, we betalen genoeg wegene belasting !!! schandalig!!!