auto ongelukCURAÇAO – Bij een illegale straatrace tussen twee auto’s in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo zijn zaterdagochtend vijf doden gevallen. Een zesde slachtoffer raakte zwaargewond en verkeert in levensgevaar. Dat meldt de Surinaamse politie.

Het ongeval vond plaats in het zuiden van de hoofdstad, in de buurt van een sporthal waar net een muziekoptreden was geweest. Na het optreden gingen twee wagens racen op de openbare weg. Bij een inhaalmanoeuvre kwam een van de racende voertuigen op de andere rijhelft terecht, waar de auto eerst tegen een lijnbus botste en vervolgens tegen een andere auto.

Verminkt
Vier inzittenden van de witte wagen, twee mannen en twee vrouwen, waren op slag dood. Hun lichamen zijn zwaar verminkt. Een vijfde passagier bezweek later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een zesde persoon vecht momenteel in het ziekenhuis voor zijn leven. Over de identiteit en de nationaliteit van de slachtoffers is nog niets bekend. De chauffeur van de andere wagen kwam er zonder kleerscheuren van af. Het is nog niet duidelijk of hij intussen is aangehouden.

Stoerdoenerij
In eerste instantie werd uitgegaan van kwade opzet. Volgens ooggetuigen was er tijdens het evenement een ruzie ontstaan tussen de inzittenden van de twee auto’s en was de ene wagen met opzet met volle snelheid ingereden op het andere voertuig. Dat blijkt nu niet te kloppen. “Het ongeluk is volledig te wijten aan stoerdoenerij. Van een wraakactie of moord is geen sprake”, zei een politie-inspecteur op een persconferentie in Paramaribo zaterdagavond. Dit jaar verloren al 45 personen het leven in het Surinaamse verkeer, dat als zeer gevaarlijk bekendstaat.

© Novum

3 reacties op “Vijf doden bij illegale straatrace in Suriname”

  1. Beste Ray
    Denk eens aan Monte Carlo haha

  2. Zou best kunnen dat hun remmen niet gewerkt hebben.

  3. Is een straatrace ooit legaal geweest dan?