PolitieCURAÇAO – De verkeerspolitie onderzoekt een zogeheten ‘hit and run’ van gisteravond op de Caracasbaaiweg. Een fietser is rond 19.30 uur aangereden door een voertuig, en daarna is het voertuig doorgereden. Aan Versgeperst.com meldt politiewoordvoerder Reginald Huggins dat de man op de intensive care ligt.

De fietser is niet overleden, benadrukt Huggins. Eerder op de dag ging het gerucht dat de 44-jarige man is overleden. De ongelukkige is aangetroffen met ernstige verwondingen. Hij was buiten bewustzijn. Het getuigenonderzoek leverde tot nu toe niet meer op dan enkele personen die een harde klap hoorden, poolshoogte zijn gaan nemen en de fietser zagen liggen.

Informatie
De verkeerspolitie onderzoekt de zaak en is op zoek naar meer informatie. Heb je tips, bel dan met de verkeerspolitie op telefoonnummer 8666134 of 8666136. Ook alarmnummer 911 is geopend voor meer informatie.

19 reacties op “Fietser zwaargewond na ongeluk, auto rijdt door”

 1. @Paulina, die kinderen op jongeleeftijd fietsen niet alleen in de tuin maar ook op straat (tot Schottegatweg aan toe) je zal dus met ze rekening dienen te houden! Ook lopen er veel mensen langs de weg.. Moeten die ook maar in hun tuin blijven?

 2. Voor Curaçaose begrippen is hebben van een fiets meer iets voor kinderen op jonge leeftijd (als speelgoed). Op je 18e haal je je rijbewijs, koop je een auto of een van je familie lenen. Hebben niemand in jouw omgeving een auto? dan moet je gebruik maken van openbare vervoer. Fietsen doe je in je tuin.
  Je neemt zelf een grote risico om te denken dat de infrastructuur van NL hetzelfde is als die van Curaçao. In NL hebben ze overal fietspaden, fiets-stoplichten en verkeersregels voor automobilisten die rekening met fietsers moeten houden.
  Je gaat toch niet in Miami, NY op de wegen fietsen?, daar weet je gewoon dat het niet normaal is. Er zijn landen in Europa waar je ook niet op wegen kan fietsen. Wil je echt aan het verkeer deelnemen met je fiets, dan moet je naar landen als:NL, India en Indonesië gaan . Het is eenmaal zo, dus wil je blijven leven….fiets maar lekker in je tuin!

 3. als ooggetuige kan ik jullie zeggen dat de fietser wel 10 meter door de lucht is gevlogen door de klap! en de auto heeft nog nieteens geremd, hij reed gewoon door. dat noem ik crimineel.

 4. Edgar,

  Maar dan nog heb je als automobilist de verantwoordelijk om goed uit te kijken voor voetgangers en fietsers. Caracasbaaiweg is geen snelweg! Je mag er eigenlijk maar 60km per uur rijden. Volgens mij ben jij zo’n persoon die hard wilt rijden en daarna ziet staan bij een snek. Alle zijwegen staan woonwijken of resorts, dus bewoond!! Denk na waar je aan het rijden bent. En als omstanders de klap horen dan zeker ook een vrachtwagenchauffer. Lul niet zo slap daarover. Degene is doorgereden en de reden is onbekend. Ik heb zelf een racefiets en durf hier niet te fietsen. Familie is belangrijker! Hopelijk wordt Curaçao wakker, ze rijden hier als gekken. Flitspalen en alcohol blaastest kunnen ze niet betalen, er is maar 1 blaasapparaat. De weg is dus vrij om te doen wat je wilt?

 5. Ik vind het frappant te moeten lezen dat iedereen de automobilist maar tot ‘crimineel’ heeft veroordeeld, terwijl helemaal niemand weet hoe dit ongeluk nu werkelijk heeft plaatsgevonden.

  De reden dat ik eerder schreef dat fietsen op de Caracasbaai, in het donker, tijdens de spits gelijk stond aan zelfmoord is exact dat……………het staat gelijk aan zelfmoord.

  De Caracasbaaiweg is grotendeels onverlicht en rond half 8 is het net donker oftewel het zicht is minimaal. Veel fietsers hebben geen verlichting op de fiets en dan moet je dus ook niet vreemd staan te kijken wanneer een automobilist jou niet kan zien. Dat kleine lampje achterop gaat het echt niet doen, is volstrekt ontoereikend.

  De weg is voorts zeer smal en wanneer de keuze is frontaal op een tegenligger of een fietser van zijn sokken rijden………….ik denk dat ik de keuze ook wel weet……….dat wordt dus de fietser. Klinkt hard, maar is wel de realiteit. Laten we onszelf nu geen mietje gaan noemen of voor de gek gaan houden. Vrees dat velen alhier instinctief dezelfde reactie zouden hebben.

  Is de fietser bv geraakt door een vrachtwagen dan is het heel goed mogelijk dat die bestuurder niet eens in de gaten heeft gehad dat hij iemand heeft geraakt. Overtrokken ?
  Niet echt, ga maar eens in een vrachtwagen zitten en rij eens mee.
  En ja, vrachtwagens rijden rond die tijd ook nog gewoon rond.

  Kortom, zolang we niet weten wat er nu is gebeurd, laten we niemand veroordelen. Vraagtekens plaatsen bij het fietsen op de Caracasbaaiweg, ook al is het toegestaan, lijkt me wel een goed idee.
  Omdat iets WEL is toegestaan mogen we niet zomaar stellen dat het ook een GOED idee is.

  Of zoals Chris Rock zou zeggen: ‘Just because you CAN raise a child as an woman alone…………it does not mean it is a good idea’.

  Ik hoop dat duidelijk is wat ik probeer over te brengen.

 6. ALS ER EEN DRASISCHE WET/MAATREGELGENOMEN WORDT ,DAT ALS IEMAND EEN VERKEERS ONELUK VEROORZAKT HET ZEI MET LETZEL OF DE DOOD ZAL DE FAMILIE ER VOOR MOETEN OPDRAAIEN, DAN ZAL HET IN DEZE MAATSCHAPPIJ EEN HEEL ANDERE KIJK OP HET GEBRUIKEN VAN EEN AUTO WANT DE HELE FAMILIE IS ERBIJ BETROKKEN ALS IEMAND EEN ERROR VEROORZAAKT .DE FAMILIE MOET NIEUW INZICHT EN WETTEN LEREN EN OOK VOOR HUN KINDEREN ALS JIJ ALS FAMILIE ZO,N ZWARE VRACHT MOET DRAGEN ZAL DE ONGELUKKEN EEN EINDE VINDEN. IK BEN HET ZAT TE HOREN HOE HET TE BETREUREN IS MAAR DAN HOOR JE VAN HELE MILDE STRAFFEN DIE WENIG OF NIKS BEWEEGT BJ DE VEROORZAKER. EN DE DODEN DIE KOMEN NIET TERUG.VELE HUISHOUDENS MOETEN HEROPGEVOED WORDEN . LAAT ZO,N WET KOMEN DAN ZAL ZICH EEN IEDER ERMEE GAAN BEMOEIEN EN DE STRATEN STUKKEN VEILIGER EN DE MENSEN BEWUSTER IN HET V.ERKEER

 7. Fietsen tijdens het donker moet gewoon kunnen , net als ‘s avonds over de nieuwstraat lopen of door ottabanda zonder overvallen te worden, op een strand te bbq-en zonder pistool bij je en niet overvallen worden, gaan duiken bij directers bay zonder dat er in je auto ingebroken wordt, of zij we hier zo’n stelletje associale kloootzakken bij elkaar dat we alleen nog maar respect hebben voor wat groter en sterker is dan onszelf en schijten we op alles wat kleiner en weerlozer is. In dat geval is mijn volgende wagen een dumptruck en heb ik werkelijk het schijt aan iedereen! automobilisten moeten rekening houden met voetgangers en fietsers om de simpele reden dat zij een stuk kwetsbaarder zijn dan henzelf. De reactie vorige week van omstanders die de doorrijder bij de wandelaars hebben klemgereden kan niet genoeg navolging krijgen. Het wordt tijd dat we dit soort aso’s niet meer de vrije hand geven, maar het is ook onze verantwoordelijkheid om niet onze ogen te sluiten als er iets gebeurd en niet bang te zijn om man en paard te noemen..

 8. @Vanessa

  Uitstekende post.
  In en intriest dat er nu iemand op de IC moet liggen doordat criminelen denken dat zij de weg voor zich alleen hebben.

 9. De straffen zijn zo mild dat herhaling voorprogrammiert is .Als er een wet zou komen, dat de gehele Familie van de Delictveroorzaker de verantwoording en de kosten die gebonden zijn aan welk Leed dan ook, van die gene die zijn/haar leven moest laten door onverantwoord Gedrag te dragen. Verder zal Papa en Mama 2 keer met zich overleggen om geen Auto uittelenen aan hun kinderen om het Weekend mee te touren omdat ze geslaagd zijn of een andere groot gebeuren plaats gevonden heeft met hun Zoon/Dochter .De rekening die daarna komt is te groot dat ze eerst echt beter hun Grijze Massa ( hersens) laat functioneren voordat ze de sleutel geeft aan hun geliefde Kind. Soms moeten er Drastische maatregelen genomen worden om veranderingen te brengen waar dingen gebeuren en die steeds gebeuren ,die Niet Meer Akceptabel is in onze Gemeenschap.Door zulke Maatregelen zal ook het gemeenschap zich Meer bewust worden dat Iedereen bij betrokken werd ,dit is Educatieve Scholing van huisuit .Bij deze mijn meedeleven aan de families met hun groote verliez.

 10. De infrastructuur van de openbare weg op Curacao is niet voor tweewielers en gehandicapten ingericht dus daar zal het moeten beginnen. Ik wilde mijn fiets bij emigratie naar Curacao meenemen, maar men vertelde me om die te verkopen tenzij ik zelfmoordneigingen zou hebben.

 11. Nou ja, ik keur zeker af dat iemand ook is het een ongeval door rij. DAT KAN GEWOON NIET. Voorlichting zou dat manier van denken of mentaliteit positief kunnen beinvloeden. De wegen en het verkeer zijn jammer genoeg ook niet ingericht om veilig te fietsen tussen de auto’s door. hier zou ook aandacht voor moeten komen om het wel mogelijk te maken vind ik.

 12. In Nederlandf roep je nu mensen op om wagens met schade bij de politie te melden, maar op Curacao ziet 80% van de wagens eruiit of ze net van de Christoffelberg zijn afgevallen.

  Fietsen op Caracasbaaiweg en Santarosaweg is inderdaad levensgevaarlijk, maar wel legaal.

  Het is de scheurende, bellende en door rood rijdende Cuiraocenaar die hard aangepakt moet worden maar rijd hier 3 mensen dood en je loopt na ruim een week weer vrij rond.

 13. Misschien tijd voor een wetswijziging waarbij doorrijden na een aanrijding aangemerkt wordt als doodslag (in geval van een dodelijk ongeval) en als poging tot doodslag bij letselschade.
  Overigens dient ook het niet handsfree bellen en ‘pingen’ achter het stuur (van elk voertuig dat deelneemt aan het verkeer zwaarder bestraft te worden; bellen een boete van tenminste NAfls 500.00 en bij pingen een boete van NAfls 1,000.00 en onmiddelijke invordering van het rijbewijs voor een periode van tenminste een jaar.

 14. Ik ben gisteren ook nog gaan fietsen. De caracasbaaiweg is echt te gevaarlijk om op te fietsen. Daarom zet ik mijn fiets op de auto en rij ik naar de koenoekoe. Je hebt prachtige parkoers in de koenoekoe. Plus het eist nog eens dat je wat moet kunnen. Heuveltje op en heuveltje af.
  Het wordt pas tegen zeven uur donker dus als je om 17:30 op je fiets zit kan je nog even lekker knallen. Ik hoop dat de 44-jarige snel mag herstellen en hoop hem dan in zoutpannen tegen te komen.

 15. @Vanessa,ik ben blij dat er nog positieve mensen op dit eiland zijn,maar ik zou bijna denken dat je in het bestuur van de MFK zit,die komen de laaste tijd ook met vragen die kant nog wal slaan,zelf zijn ze de grote daders en spreek een ander aan op je zelf gemaakte en veroorzaakte teringzooi.

  P.s als iemand tegen mij zegt ik ga een lekker stukje op de fiets toeren geef ik hem altijd het advies,neem wel een doodskist mee,scheeld je een hoppie vervoers kosten.

 16. De mentaliteit is gruwelijk veranderd naar het beestachtige toe op het URK van de Antillen.
  Begrijpen de locals dan niet dat zij de macht hebben om dit prachtige eiland tot een welcome te maken voor buitenstaanders? Curacao word wakker!!!

 17. Ik vraag mij constant af wat iemand bezielt om door te rijden? Vooral omdat het fatale eerdere ongeluk nog zo vers is….Veel sterkte toegewenst voor de familie en vrienden van het slachtoffer. En hopend dat de autorijder zich meldt en anderen die iets verdachts aan de auto zien het melden

 18. Ik wil het ongeluk niet op de een of andere wijze goedpraten, maar…………….fietsen tijdens de spits, in het donker……….op de Caracasbaaiweg………………….

  Dat kun je net zo goed aanmerken als een zelfmoordpoging.

  Wanneer snappen fietsers nu eens dat fietsen op dit eiland alleen op een zeer beperkt aantal wegen mogelijk is.
  Santa Rosa, Caracasbaai, Weg naar Westpunt, Rio Canario etc etc zijn geen wegen waar je met een fiets moet gaan rijden. Dat is spelen met je leven.

 19. Ik zeg niets meer.. niets verbaasd me meer..

  Je mag mensen hier doodrijden en het OM doet niets.. doodrijden van 3 mensen misschien 10 maandjes.. land leegroven..OM doet niets.. heel veel asos in het verkees en doorrijders..

  moraal, normen en waarden zijn hier niet te vinden.. en iedereen blijft apatisch..