geldCURAÇAO – Amerikaanse hedgefondsen laten hun administratie het liefst doen door Citco (Curaçao International Trust Company). Voor de vijfde keer op rij komt Citco als grootste uit de bus in een onderzoek van Absolute Return, een bureau dat statistieken van hedgefondsen verzamelt, meldt de Telegraaf.

Volgens het onderzoek hebben 202 Amerikaanse fondsen hun administratie uitbesteed aan Citco. In totaal hebben deze partijen een duizelingwekkende 222,3 miljard dollar in beheer. Absolute Return becijferde dat Citco hiermee naar volume gemeten zo’n 23 procent van de gehele markt in handen heeft. De nummer twee op de ranglijst, International Fund Services/State Street, volgt met 14 procent.

Curaçao
Citco wilde niet bevestigen of de bedragen kloppen. “Wij reageren nooit op wat anderen over ons schrijven”, aldus een zegsman. Citco werd in 1940 opgericht door de Nederlandse notaris Anton Smeets. Hij hielp Nederlandse bedrijven tijdens de Tweede Wereldoorlog uit handen van de Duitsers te blijven door naar Curaçao te verhuizen. Na de oorlog richtte Smeets zich met succes op het lokken van bedrijven en rijke particulieren naar het fiscaal vriendelijke eiland. ‘Papa Ton’ Smeets deed zijn zaak in 1987 over aan zoon Chris, volgens zakenblad Quote in totaal goed voor een vermogen van 650 miljoen euro.

9 reacties op “Hedgefondsen massaal naar Citco”

 1. Chris Smeets heeft nog nooit iets voor Curacao gedaan. Sterker nog, hij heeft nooit iets voor Citco gedaan.

  Omdar hij niets kan en geen enkele uitsraling heeft, alles behalve welbespraakt is ook.

  Chris Smeets erfde het bedrijf van zijn vader en werd directeur en eigenaar van een miljoenenbedrijf terwijl Chris nauwelijks weet wat debet en credit is.

  Nee, alle respect voor de vader van Chris Smeets die het bedrijf heeft opgerichr, maar Chris Smeets had vandaag in een suoermarkt gewerkt als hij Citco niet in de schoot geworpen had gekregen.

 2. @ Hans
  De financiering van Santa Barbara is gedaan door heel veel banken.
  Denk je echt dat Citco ALLEEN zijn handen gaat branden met zo’n project !??!?!
  Het gaat hier om tenminste 5 banken.
  Come on… als je geen inside info hebt, moet je beter niks zeggen
  Je weet mischien ook niet dat het complete gebied eigendom is van Fam. Smeets ???

  “Get your facts right voordat je iemand gaat lopen afzeiken zielig ventje…”

 3. Titanic, dat jouw yu di terra over weinig goede smaak beschikken blijkt wel uit de regeringen die ze steeds kiezen.

  Wat dat betreft ga je ook geheel voorbij aan hoe Citco haar fondsen voor miljoenen heeft laten frauderen en daarvoor zwaar beboet is:

  http://www.labaton.com/en/cases/Lancer-Funds-Securities-Class-Action-Settlement-Citco-Settlement.cfm

 4. Laat het geld maar rollen.

 5. Als yu di terra ben ik heel erg trots op Citco. Geweldig dat een lokaal Curacaos met 23% marktleider is in deze tak van sport. Offices rond de wereld o.a. Nion (Zwitserland), Amsterdam, Cork (Ierland), Londen, USA, Brazilie etc etc
  @Niels Je bent zeker nog niet bij het Santa Barbara geweest. Er is hier heel veel geld geinvesteerd wat zich vrij moeilijk laat terug verdienen. Pluimpje voor Citco om ook hier lokaal te investeren.
  Overigens staat het bericht gewoon ook op de citco portal http://www.citco.com

 6. @niels, vertel eens meer over die feesten van de managers?

 7. Niels waarom zou Citco dit bericht sponseren?? Dit is een uitkomst van een onderzoeks bureau van Hedgefondsen gepubliceerd door de Telegraaf. Versgeperst neemt dit bericht over omdat het Curacao gerelateerd is. En zoals Kevin zegt wat dacht je van de werkgelegenheid. Er zijn honderden mensen op curacao aan het werk door Citco en Citco gerelateerde bedrijven.

  En een voorbeeld van een zeer grote investering is het Santa Barbera gebied welke is ontwikkeld door diezelfde heer Smeets die volgens jou geen cent in Curacao steekt..

  Get your facts right voordat je iemand gaat lopen afzeiken zielig ventje…

 8. Werkgelegenheid en investeringen tellen zeker niet mee he Niels. Altijd lekker makkelijk om te kankeren op het succes van anderen. Ik wordt echt ziek van mensen zoals jij.

 9. Als ik me niet vergis wordt deze publikatie gesponsord door Citco, dus het is als een slager die over zijn eigen vlees vertelt.

  Ik kan dit bericht ook niet rijmen met het feit dat er wereldwijd door Citco veel mensen zijn ontslagen, en dan met name juist in hun funds afdeling.

  Chris Smeets heeft overigens in de goede tijden tientallen miljoenen verdiend met zijn Curacao International Trust Company, maar heeft daarvan geen cent in Curacao gestoken of het moet zijn in extravagante feesten voor de Citco managers.