privacyCURAÇAO – PAIS voorman, Alex Rosaria, maakt zich grote zorgen dat de inwerkingtreding van de Landsverordening bescherming persoonsgegevens nog steeds op zich laat wachten. Het PAIS Statenlid heeft al vragen aan minister Etienne van der Horst (Bestuur) over dit onderwerp gesteld, maar nog geen reactie ontvangen.

Het recht op privacy is volgens Rosaria niet alleen een grondrecht van de Curaçaose burger, maar is ook een heel belangrijk instrument voor de internationale financiële dienstverlening, alsook bij het positioneren van Curaçao als handelscentrum.

Bescherming
“Het kunnen aanbieden van een passend beschermingsniveau is heel belangrijk om nieuwe bedrijven aan te trekken, evenals de hier gevestigde bedrijven te behouden. Hieronder valt bijvoorbeeld te noemen de Curaçao Technology Exchange N.V. (CETEX)”,geeft de PAIS-voorman als voorbeeld. Rosaria benadert de minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening daarom met één vraag: “Wat staat u in de weg om een Landsbesluit houdende inwerkingtreding van de Landsverordening bescherming persoonsgegevens vast te stellen?”

7 reacties op “‘Haast bij Landsverordening Privacybescherming’”

 1. Dos Santos familie en Van der Dijs familie hebben recht op privacy!

  Jamaloodin ook vooral mbt belastingschulden en tripjes naar Miami

 2. Ik word zo moe van deze meeloper,let op bij de volgende verkiezingen zit hij met zijn (1) ééne zetel BIJ ZIJN PRIVACY COMPAAN Gerrit de Raaf OP SCHOOT, daar Jasjes zijn partij PS van de aardbodem is verdwenen,met lul praatjes van Rosaria over privacy,isla dokumenten,criminaliti,moslim broederschap,bla bla?krijgen wij als volk geen droog broodje meer te vreten.Dit noemen we niet regeren maar proberen!, om met regelmatig in de media te staan proberen zij het eigen grote probleem te verdoezelen,leg het probleem op een ander “onzin feit” dan valt je eigen gemoder het minst op,.Daar had iemand met een klein snorretje in de vorige eeuw ook een handje van en dat liep helemaal stukkie voor zijn volk.
  EN DE POLITICI BLIJVEN STUG DOORGAAN MET HUN EIGEN VOLK TE BELAZERN,BEDRIEGEN EN BELIEGEN.OP TV,RADIO TOT ZLEFS IN DE MONDI Toe.

 3. Jammer dat onze niet bestaande milieuwetgeving niet onder “privacy” valt. Of heeft de trooep die dagelijks in de knoek gestort wordt toch wel iets met onze privacy (lees leefklimaat) te maken ? Of wordt het nou echt te moeilijk voor Rosaria ?

 4. Nog meer privacy, daar zitten we echt op te wachten. Helpt ook lekker bij het bestrijden, opsporen, voorkomen en bestraffen van crimineel gedrag.

 5. PAIS weet altijd met onderwerpen in het nieuws te komen, waarvan ik denk…HIER zat Curacao nu ECHT op te wachten. Jammer dat ze zich als bijwagen van de PS zo gedragen.

 6. Ik wordt zo moe van de roep om privacy.

  In de badkamer wil ik privacy, voor de rest mag iedereen weten waar ik ben en wat ik doe, zeker als dat helpt bij de bestrijding van criminaliteit.

  Voorvechters van privacybescherming hebben waarschijnlijk het nodige te verbergen.

 7. Maar hier dienen politici niet onder te vallen.. we hebben tijdens Kabinet Schotte dat het zeer belangrijk is om te weten wat ze uitspoken!