• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

BankenwereldCURAÇAO – ORCO Bank heeft een overeenkomst gesloten met ABN AMRO om de volledige leningenportefeuille en bijbehorende zekerheden van Mees Pierson Curaçao integraal over te nemen. De totale waarde van de leningenportefeuille bedraagt ongeveer 45 miljoen USD.

ORCO Bank neemt de leningenportefeuille en de bijbehorende zekerheden integraal over. Dat betekent dat bestaande leningsovereenkomsten en bepalingen die individuele cliënten in het verleden hebben afgesloten met Mees Pierson Curaçao gewoon geldig blijven. Alle voormalige Mees Pierson-klanten krijgen wel nieuwe rekeningnummers.

Begindatum
De exacte datum waarop de leningenportefeuille zal overgaan naar ORCO Bank wordt binnenkort bekend gemaakt. Nadat de overgang heeft plaatsgevonden ontvangen alle voormalige Mees Pierson-klanten een schriftelijke bevestiging. De overeenkomst is onder voorbehoud van toestemming van de Centrale Bank van Curaçao en St. Maarten. De reden voor de overdracht is dat ABN AMRO om strategische redenen heeft besloten haar private banking activiteiten op Curaçao voor het einde van 2013 te beëindigen.

3 reacties op “ORCO Bank neemt leningenportefeuille Mees Pierson over”

 1. Edgar, banken zijn natuurlijk de afgelopen jaren niet al te best in het nieuws gekomen. En Orcobank zelf is in verband gebracht met wiswassen via hun adviseur en aandeelhouder.

 2. @ maggie,

  Die hebben dan waarschijnlijk ook keurig netjes een brief gehad waarin staat dat de lening onder dezelfde voorwaarden kan worden voortgezet bij de ORCO en wanneer ze dat niet willen dat ze dan vrij zijn om ergens anders te gaan lenen.

  We kunnen natuurlijk overal spijkers gaan zoeken, maar helaas is het niet overal laag water.

 3. Laat Marije Vaders dit niet lezen, want na 1 les recht (zelfs aan de UNA) weet je al dat de klanten van Mees Pierson hier eerst akkoord mee moeten gaan.