• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Francesco CoralloCURAÇAO – Francesco Corallo heeft zich zondag gemeld bij de Italiaanse autoriteiten, meldt Caribisch Netwerk. De eigenaar van het gokimperium BPlus Giocolegale en het Atlantis Casino in Sint Maarten, hield zich schuil in de Dominicaanse Republiek sinds hij op de opsporingslijst van Interpol is geplaatst.

Corallo werd verdacht van het betalen van steekpenningen voor een omvangrijke lening van de Banco Popolare di Milano, die hij gebruikte om vergunningen voor het exploiteren van ‘video lottery terminals’ te betalen.

Normale lening
Corallo heeft deze beschuldigingen altijd ontkend en gezegd dat het om een normale lening ging die door zijn bedrijf volgens de regels wordt afbetaald. In een artikel in het Britse gaming magazine G3 gaf Corallo vorig jaar aan dat de beschuldigingen zijn geënsceneerd door concurrenten die hem buitenspel willen zetten.

Samenzwering
Corallo’s advocaat Claudio Indelicato stelde in een verklaring te verwachten dat zijn cliënt slechts zal worden vastgehouden voor de tijd die de autoriteiten nodig hebben voor ondervraging. Indelicato verklaarde ook dat de meeste beschuldigingen inmiddels zijn ingetrokken en dat alleen een verdenking tot samenzwering nog openstaat. Dat vereist bewijs voor criminele activiteiten. Corallo is nog nooit voor een misdrijf veroordeeld.

10 reacties op “Corallo meldt zich bij Italiaanse autoriteiten”

 1. Hij was toch geen lid van de Maffia? Dat heeft Schotte zelf meegedeeld in zijn persbericht die hij zelf in elkaar heeft gezet.. Schotte verliest wel zijn haren maar niet zijn streken!

 2. Mambo Jambo, de mommy’s die ik achter Schotte aan zie lopen hebben allemaal een IQ kleiner dan hun schoenmaat.

  Stella van Rijn is de enige uitzondering en daarom is zij absoluut ongeschikt als secretaris generaal. Zij weet namelijk hoe crimineel de MFK maar is zelfs lid van de partij geworden om haar baantje veilig te stellen.

  Jouw mummy’s kun je dat niet verwijten, die weten niet eens dat de aarde rond is.

 3. @Maurice, Schotte geeft wel lekker 100 gulden als ik op heb stem en tijdens verkiezingstijd heeft hij de beste bands voor goede feestjes,. op deze feestjes komen voornamelijk jonge single mommys dus makkelijk scoren!

 4. In Nederland moet een politicus al opstappen als hij vreemd is gegaan.

  Dat doet Schotte veelvuldig, maar hij heeft daarnaast een waslijst opgebouwd met daarop creditcardfraudes, verzekeringsfraudes, faillissementen, zelfverrijking ten koste van de belastingbetalers, sponsoring door de criminele dos Santos, zwart op wit de Italiaanse mafia willen binnenhalen op Curacao (Corallo) schermen met steun van een voor corruptie veroordeelde premies van de Kaaiman Eilanden en ga zo maar door.

  Toch zit deze mislukte MAVO leering nog steeds in de Staten.

  Dit geeft wel aan dat de bevolking van Curacao geen enkel fatsoensbesef heeft en ik zie dat in de toekomst niet veranderen. Ja, ik heb het eiland opgegeven, dit is niet meer te redden.

 5. Oye Schotte bo tei, wat voor verklaring heb je hiervoor.

 6. Wanneer komt er een film over de periode 10-10-10 t/m 2013 ? Daar moet toch voldoende materiaal in zitten voor een thriller of een documentaire van verschillende delen. Kunnen ze die DVD als bundel verkopen met die film over Tula. Titel: Curacao toen en nu.

 7. Ikke, verklaar je nader, bedoel je de zoon van Amerigo Thode die voor drugssmokkel en mishandeling veroordeeld is?

  Amerigo Thode, die onlangs een brief aan Mark Rutte overhandigde met een protest tegen de verscherping van de toelatingseisen voo Curacaoenaars in Nederland? Maar dus wel zelf zijn zoon met een koffer vol drugs naar Nederland laat reizen?

 8. Kunnen Schotte en Corallo niet samen in 1 cel zitten?

 9. misschien wordt het dit de eerste veroordeling. zijn vader is al eens 7 jaar veroordeeld wegens deelname aan criminele organisatie. de appel valt niet vervan de boom vallen. hier op Curaçao hebben wij toch ook (oud) minister waar de zoon van ontspoord is?

 10. Dit is de man die Schotte als commissaris bij onze Centrale Bank wilde.

  Daar moet ik bijna net zo hard om lachen als toen Schotte bij zijn opsluiting in Forti na de val van zijn rampzalige kabinet schermde met de steun van de premier van de Cayman Islands.

  Die 2 weken laten de gevangenis in moest wegens corruptie.