• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

ivar asjesCURAÇAO – Premier Ivar Asjes is helemaal klaar met het bestuur van Fundashon Sedreko. In een brief aan het bestuur heeft hij afgelopen maand het vertrouwen in het Sedreko-bestuur opgezged, zo laat Asjes weten. Reden is het uitblijven van vereiste documentatie.

De minister-president heeft in de maanden juni en juli gevraagd om de definitieve jaarverslagen en jaarrekeningen van 2011 en 2012. Ook verzocht hij om het jaarplan 2014 en de begroting over het komende jaar. In een van de brieven stelt hij wel de conceptversies van 2011 en 2012 gekregen te hebben, maar dat is wat Asjes betreft onvoldoende. Hij liet in april weten de definitieve versies te willen ontvangen.

Bestuur
‘In plaats van dat er op serieuze manier wordt omgegaan met de gestrekte hand die de Overheid de stichting Sedreko toereikt, heb ik te maken met een bestuur die er alles aan doet om het gehele proces moedwillig te torpederen’, foetert de premier, die het bestuur oproept om uit zichzelf ontslag te nemen. In het vierkoppige bestuur zitten drie MFK’ers en een MAN’er. Eventuele opvolgers zouden uit het eigen kabinet komen. Die moeten de komst van een nationaal sportinstituut versnellen.

9 reacties op “Asjes zegt vertrouwen in Sedreko-bestuur op”

 1. @ikke, ik zou graag willen weten wat er met al dat geld gedaan is sinds het begin. Dus alles op papier, zwart op wit!

 2. @Maggie, weet jij wie een duister verleden heeft? Degene omstreden politici uit het verleden hoge posities geeft alleen maar om deze schone regering kwaad te maken.
  Al zetten ze zelfs de duivel op een belangrijke plaats het zal ze nooit lukken om deze schone regering naar huis te sturen. Het enige wat hen lukt is zichzelf verder van de bevolking te distantiëren. Het volk ziet het, heeft ze door en zal nooit meer op deze smeerlappen stemmen. Als je iemand als Dick met opzet een belangrijke positie geeft om anderen te sarren zegt het meer over wie, wat, hoe, en waarmee jij bezig bent.
  Je bent onverantwoordelijk bezig en niet meer serieus te nemen, daar heeft de bevolking het nu over. Op naar de 0-zetels voor deze smeerlappen.

 3. Als de bestuurders geen inzage in de uitgaven kunnen geven moeten ze op staande voet ontslagen worden. Zal niet kunnen denk ik, dus half jaartje op nonactief met behoud van salaris en dan een afkoop regeling. Wanneer staan zij die dit moeten betalen eens massaal op. Overigens is de PS 2 jaar tevreden geweest met deze bestuurders, zelfs geen bedenkingen bij hun aanstelling. Duidelijk is dat de 8 miljoen, nu MAN en Maffia Fundasjon Korsou weg zijn er een andere verdeling moet komen.
  Volk, let op uw geld!

 4. het Sedreko bestuur is duidelijk een graaigroepje van MFK en MAN.
  hopelijk gaat de onderste steen boven komen….
  en zullen er fraudeurs gevonden worden die dan wel een keer de gevangenis in draaien.

 5. Jasjes kon heel goed begrijpen wat 3000 gld per jaar per honkbalteam betekent, want voor dat geld kon hij niet eens zijn maatpakken, lingeriesetjes en reukwateren betalen.

 6. 8 miljoen voor wat sportertjes !!! Wat is dat voor een belachelijk bedrag ?? Stel dat er 1000 sporters mee gemoeid zijn (en dat lijkt me erg veel) dan hebben we het dus gemiddeld over Nafl. 8.000 per sporter per jaar. Enig idee hoeveel tenues je daar voor kunt kopen.
  Mensen liggen te creperen omdat er geen medicijnen zijn en omdat ze alles zelf moeten betalen, ze gaan ondertussen langzaam de pijp. Alles wordt duurder en de economie staat op 0,0 groei, maar wel 8 miljoen voor wat sportertjes uitgeven. De wereld op z’n kop, maar dat zijn we gewend op Curacao.
  Hoevaak is die 8 miljoen uitbetaald en wat is er per jaar uitgegeven ? Waar is het verschil gebleven ??? Welke partij gaat dat effe uitzoeken ?

 7. goede aktie, toch stel ik wel wat vraagtekens bij het beleid.
  Het huidige bestuur zit er sinds 2010, deze bestuursleden zijn aangesteld door de toenmalige regering. laten we zeggen de toenmalige graaicultuur.
  dat was een overeenkomst tussen wat was het ook weer o ja PS, MFK en MAN.
  Echter de graaicultuur voor de MAN, MFK is afgelopen en nu wil de PS zelf een vinger in de pap hebben.Immers we hebben het wel over 8 miljoen op jaarbasis die te verdelen is onder diverse vriendjes.
  ondertussen kan ik alleen maar constateren dat sinds 2010 de PS regerings verantwoordelijkheid heeft gehad maar ik ze voor juni nooit heb gehoord over deze zaken.
  Helemaal ben ik er op tegen om bestuursleden aan te stellen die van een bepaalde politieke groep zijn.

 8. Goede akties van Asjes. Jammer dat hij zo’n duister verleden heeft (CTB, Selikor) waardoor we hem niet meer kunnen vertrouwen, maar als minister president heeft hij in 2 maanden al meer goed gedaan dan Schotte in 2 jaar.

 9. ikke zou graag willen weten waar 8 miljoen gulden per jaar die door de overheid betaald wordt aan sedreko zijn gebleven?