• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Woning verkoopCURAÇAO – Namens de Rotary Club Willemstad (RCW) is door voorzitter Focco Lunsingh Scheurleer de sleutel van een opgeknapt huis aan de jonge bewoners. Dat meldt de organisatie vandaag. Het huis moet een fijne en veilige woonomgeving bieden aan een negentienjarige moeder en haar dochtertje van drie.

Beiden doen mee aan het ‘begeleid wonen project’ van Kas Bruder Pius, een lokale organisatie die tienermoeders begeleidt. Kas di Bruder Pius valt onder Fundashon Guia, Eduká i Forma en is een opvangcentrum voor zwangere meisjes en jonge moeders. Directrice Els Alders van de Geijn legt uit: “Wij maken deze moeders zelfstandig en weerbaar, en helpen hen om de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om hun kind goed te verzorgen en op te voeden. Zo worden zij zich bewust van de verantwoordelijkheden die zij als jonge alleenstaande moeder dragen en kunnen zij die ook beter aan.”

Begeleiding
Het centrum werkt met een begeleidingsplan en biedt de meisjes een woonomgeving en een pedagogisch klimaat waarin structuur, discipline, vorming, zorg, opvoeding en informatievoorziening centraal staan. De moeder in kwestie heeft geen ouders meer. Hier maakt zij haar SBO-opleiding af en wordt zij stapsgewijs begeleid naar een volledig zelfstandig bestaan.

Matige staat
Van de zeven huizen op het terrein van het begeleid wonen project, verkeerden drie in matige staat. Daarvan is er nu één opgeknapt. Aan de ‘make-over’ ging een heel traject vooraf. Arthur Rosaria, oud voorzitter van Rotary Willemstad vertelt: “Eerst zijn we een paar keer gaan kijken, onder andere met een bevriende aannemer om te inventariseren wat er allemaal nodig was om het huis bewoonbaar te maken voor moeder en kind. Daarna is een begroting opgesteld.”

Opgeknapt
Uiteindelijk heeft de serviceclub drie volle dagen aan het opknapproject gewerkt en zijn er circa 25 leden bij betrokken geweest. Die kregen op hun beurt hulp van een aantal vrijwilligers. Het huis is opnieuw geverfd en de woon-, bad- en slaapkamers zijn opgeknapt. Het hekwerk is nieuw en ook het dak is gerepareerd. Verder is de oude keuken vervangen voor een nieuw keukenblok.

RCW-Kas di Bruder Pius-1

www.versgeperst.com