• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

image-1CURAÇAO – “Als er puin wordt gedumpt om bijvoorbeeld een gat te dichten, mag dit”, vertelt plaatsvervangend directeur van Servisio pa Kòntròl i Siguridat (SKS) José Anteshijm aan Caribisch Netwerk. “Iemand krijgt dan ontheffing en geen boete.”

Gisteren ontstond veel commotie over een foto van een auto waaruit afval werd gedumpt op het terrein. Aangezien Sint Joris vaker de dupe is van illegale afvaldump, werd meteen schande gesproken van de foto en de eigenaar van zowel CRS als restaurant L’Aldea, Robbie Rodriques.

Speciale dumpplaats
Rodriques zelf reageerde al snel op de foto en stelde dat het afval niet in de mondi was gedumpt, maar op een speciale dumpplaats. “Achter het landhuis is een dumpplaats voor grofvuil. De eigenaren willen het dal daar vullen dus worden er dagelijks tientallen dumptrucks met grofvuil op die plek leeggestort. Ik doe dit ook, mét toestemming van de grondeigenaren. Het vuil dat wij storten, wordt dagelijks afgedekt met een laag zand. Ik vind het jammer dat de twee personen in een grijze pick-up, waar ik een kenteken van heb, niet duidelijk hebben gemaakt dat dit een aangewezen vuilstortplaats is.”

Voorbeeld
De maker van de foto wil anoniem blijven, maar vindt het, legaal of niet, schandalig dat een ‘toonaangevend bedrijf als CRS zo schaamteloos afval dumpt’. “Het is geen klein bedrijf en heeft een voorbeeldfunctie. Het afval op Sint Joris rijst al de pan uit en andere mensen gaan het voorbeeld volgen. Het wordt normaal om je afval daar te dumpen en Sint Joris wordt op deze manier één grote vuilnisbelt.” Of Rodriques daadwerkelijk het kenteken heeft van zijn auto, betwijfelt de fotomaker. “Ik stond op zeker 20 meter afstand dus het lijkt me sterk. Ik vind het wel een hele rare opmerking. Heb ik iets fouts gedaan of moet ik me bedreigd voelen?” Lees de rest van het artikel op de website van Caribisch Netwerk.

13 reacties op “Puin dumpen met ontheffing toegestaan”

 1. Dat “brein” genaamd Anteshijm heeft een goed voorbeeld op Tenerife gemist. Daar hebben ze ook bovenop een landfill een park aangelegd en toen de parkbezoekers ziek en misselijk werden van de uit de grond opstijgende giftige dampen hebben Anteshijm’s collegas in Tenerife het park moeten sluiten in opdracht van de minister van volskgezondheid.

  Moet erbij vermelden dat die minister van volksgezondheid WEL zijn verantwoordelijkheden kende.

 2. SKS is wezen kijken en heeft bevonden dat alles in orde is ?

  Dan zijn ze zeker met de ogen dicht door het gebied gereden.
  Willen ze hun ogen alsnog openen dan heb ik een oplossing. Afgelopen week heb ik op het terrein foto’s gemaakt, wil ze graag naar hen toesturen, kijken of ze dan wel reageren.

  En dan te bedenken dat Dean Rozier in de cel is gezet wegens het laten poepen van een hond in Punda !!!!
  Daar vegat de politie voor het gemak ook maar dat chollers overal in de stad poepen en dat loslopende honden exact hetzelfde doen.

  Lekker clubje die SKS

 3. De prachtige natuur van Curacao wordt vernietigt door de YDK zelf….
  De politiek is hier de schuldige!!!!

 4. Puin zit niet in grote zwarte plastic zakken… Iedereen lult dus maar wat. Gaatje vullen met puin geen probleem maar gewoon huis-, tuin- en keukenafval in zakken dumpen is wat anders. Zal lekker ruiken dat opgevulde dal later.

 5. Robbie Rodrigues, ik had meer van jou verwacht (waarom weet ik ook niet)
  En je reactie, heeft het alleen erger gemaakt.
  Wat een blamage! Een kennis van mij riep al boycott alles wat hem te maken heeft, ik vond het een beetje too much, maar na het lezen van zo’n arrogante, simpel weg disgusting reactie, geef ik mijn kennis groot gelijk.
  Love of money is the root of all evil!!

 6. Wat ben ik blij dat ik vorige week naar Aruba verhuisd ben.
  Curacao heeft veel meer te bieden op het gebied van natuur en historie. Maar wat wordt er helemaal niks mee gedaan. Dankzij de onverschilligheid van 90% is het een zooi. Op alle gebied, Kijk wat er gebeurt op milieugebied, alles wordt gedumpt en in de fik gestoken. Gekscherend zei ik dan tegen de kinderen “kijk eens hoe netjes, die mensen zijn aan het opruimen” en ondertussen maar dioxines de omgeving in sturen. Zelfs op Malpais doen ze dat regelmatig en denk niet dat ze proberen te blussen. Ik was in mei op Sint Maarten toen daar de Landfill in brand stond en ik was aangenaam verrast over de moeite die de brandweer deed om het te blussen!
  Politiek is al net zo een immoreel gebeuren; het draait alleen om persoonlijk gewin. Alle partijen heten op papier sociaal democratisch te zijn, maar als dat zo is heb je er geen 10 nodig, in werkelijkheid draait het om de zelfverrijking van de partijbonzen. Kijk in het verkeer wat er aan sukkels rondgaat met halve wrakken. En dan de alsmaar toenemende en harde criminaliteit. Ik ben blij dat ik er bijna niet van te leiden gehad heb, want het is een kwestie van tijd en iedereen gaat een keer voor de bijl. Het heeft allemaal met intelligentie te maken, maar opleiding en leren daar is moeite voor nodig en daar, tja daar moet je niet mee aankomen.
  En de regels die er zijn worden niet nagekomen en er zijn geen sancties, dan verander je ook geen gedrag.
  Succes op die rots.

 7. Dus als je betrapt wordt op het dumpen krijg je een ontheffing ? Waar haalt deze man de idioterie vandaan, een roofovervaller die betrapt wordt mag dus rustig zijn gang gaan want hij krijgt wel een ontheffing.

  Kan deze man ons eens uitleggen waar deze handelswijze van hem is vastgelegd ? Ik en ik denk vele landgenoten zijn hier wel nieuwschierig naar. Volgens mij verzint hij het ter plekke, zo van als ik niets doe doe ik ook niets fout. Het lijkt wel een epidemie !

 8. Hier worden weinig gaten gevuld. Hoogstens een portemonnee!
  Hoe vervuilender kun je je rommel dumpen? En het lijkt mij echt geen puin!
  Gewoon opzouten en meer respect voor limpi Korsou tonen! En het genot van anderen!
  Robby, schande, ook je reactie jammer genoeg

 9. Onzin verhaal maar weer, de vriendjes dekken elkaar alweer. Bakhuis heeft een ontheffing/vergunning voor een steenbrekerij, meer niet.
  Hij heeft geen vergunning/ontheffing om daar een dal (waarom laat hij dan verderop dan tegen een heuvel aan storten?) op te vullen.

  Puin afval brandt niet, wat daar allemaal ligt dus wel, het smeult al ik weet niet hoe lang, er ligt daar niet alleen grofvuil, maar ook gewoon huishoudelijk afval en ook medisch afval.
  Bakhuis casseert op dagelijkse basis grof geld per aangevoerde vrachtwagen, afhankelijk van degene die stort ligt dit tussen de Naf 385.- en Naf 425.-

  Zoals de schrijver al aangeeft gaat het om tientallen vrachtwagens per dag, KASSA !!!! en de stank en rook overlast dat zal Bakhuis en ook deze nu betrapte storter een worst zijn, als ze maar geld verdienen dan maakt het niet uit wat voor overlast ze veroorzaken.
  Publiekelijk zullen ze hoogstwaarschijnlijk verklaren dat ze van Curaçao houden, wat ze bedoelen is dat ze van geld houden, meer niet.

 10. Great, this guy has a nice excuse for polluting the ground. Sad that he and others get away with it. Doesn’t even take into account or mention the fact that this supposedly legal dump gets set on fire by the owners, presumably so that can fit more of Mr. Robbie’s and others’ crap on the ground; and not to mention the release of rotten poisonous stench gas onto unsuspecting breathing residents of nearby neighborhoods that this action results in. Nice, thanks for your conscientous biz decisions guy. We need more like like we need a hole in our heads.

 11. Welk gat? bedoelen ze St. Joris Baai zelf?

 12. Wat een stoere bak!lijkt net een monster truck…

 13. Shell had ook ontheffing om troep te lozen in the asfalt meer en de claims zijn afgekocht en toch willen mensen dat Shell het opruimt maar blijkbaar is het geen probleem bij Sint Joris,, Meten met 2 maaten dus!